„Panaceul universal” al lui Băsescu: minciuna

 Am rezistat în seara aceasta să urmăresc cumplita înşiruire de minciuni şi aberaţii a lui Băsescu până în momentul în care şeful statului, omul care ar trebui să mă reprezinte şi pe mine, a folosit cumplitul pleonasm „panaceu universal” (panaceu înseamnă, pentru cine nu ştie, medicament universal, aşadar panaceu universal = medicament universal universal… ) . Simpla idee că un asemenea ghiolban incult a ajuns în fruntea ţării minţindu-i cu neruşinare pe cei suficient de proşti ca să-l creadă m-a făcut să închid instantaneu televizorul şi să mă îndrept spre calculator.  Unde vreau să mai scriu un  lucru, pentru uzul fraierilor care l-au votat pe matroz pentru că „luptă cu mogulii”, „e anticomunist” şi „e de-al nostru”.

 Cu puţin timp înainte de a slobizi pe gură tâmpenia cu „panaceul universal”, matrozul a afirmat, cu subiect şi predicat, că alternativa la reducerea salariilor şi pensiilor ar fi fost fie mărirea TVA-ului şi a cotei unice, cum a cerut FMI,  fie un împrumut de 4 miliarde de euro pe piaţa internaţională. (omiţând evident varianta cu stoparea achiziţiilor publice făcute în beneficiul clientelei politice a PDL) După care, cu o nonşalanţă demnă de marii escroci ai istoriei, s-a uitat în camera de luat vederi şi  a adăugat, referindu-se la împrumutul de pe piaţa internaţională: „asta a încercat Spania cu o emisiune de bonduri, şi aţi văzut că n-a strâns nici un euro”.

 ĂSTA E BĂSESCU, OAMENI BUNI: un ins capabil să mintă-n faţă, cu bună ştiinţă, o ţară întreagă, fără ca măcar să clipească. Pe 20 mai Spania vânduse bonduri în valoare de 3.52 miliarde de euro din recenta emisiune, mai mult decât cele mai optimiste aşteptări, lucru care i-a şi determinat pe analişti să spună că rezultatul va calma apele pe piaţa europeană. 

 Nu ştiu ce ar mai fi de adăugat. Poate un singur lucru: că locul unui asemenea escroc e în puşcărie, nu în fruntea ţării. Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne…

Anunțuri

2 Responses to „Panaceul universal” al lui Băsescu: minciuna

  1. vlad spune:

    si crezi ca manelistii si pensionarii care l-au votat stiu ce e ala bond?

    a fost o insiruire de minciuni sfruntate, spuse repetitiv, sa subscrie prostimea, poporul lobotomat… de fapt, presedintele a vorbit cu votantii lui, nu cu ceilalti.

  2. optimvs spune:

    Taximetristii manelisti care sunt fani Basescu pentru ca il simt de-al lor probabil au crezut ca e vorba de Bond, James Bond 😆 .

    Dar problema e ca seful statului a mintit intentionat, in direct, o tara intreaga, nu ca multi n-au priceput despre ce e vorba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: