Greva „pe bucăţi”, o armă ineficientă împotriva regimului Băsescu

 Sindicaliştii care îşi închipuie că vor zgâlţâi guvernul Boc, şi, implicit, regimul Băsescu, prin mici greve de o zi, făcute ici-colo, în sectorul bugetar, dau impresia unor copii care cred că pot să doboare avioane cu praştia.  Oamenii ăştia pur şi simplu nu înţeleg că regimul Băsescu nu reprezintă altceva decât mâna grea a Securităţii, care a ieşit din mormântul sinistrei Elena Ceauşescu pentru a înşfăca România.

 În aceste condiţii, greva pe bucăţele are cam aceleaşi sanse de izbândă ca şi revolta muncitorilor braşoveni din 15 noiembrie 1987, şi asta din acelaşi motiv: un regim anti-uman, al cărui singur scop este perpetuarea la putere, nu poate fi zgâţâit cu adevărat decât de mişcările care-l pot alunga prin forţă. Cu alte cuvinte, câtă vreme nu se atinge „masa critică” de grevişti, iar ţara nu riscă să fie pusă pe butuci, sau câtă vreme nu ies în stradă sute de mii de oameni dispuşi să-şi rişte libertatea pentru a alunga căpuşele din fruntea ţării, un individ ca Băsescu îşi va vedea calm de treabă, aplicând cu rânjetul pe buze politica lui „divide et impera” împotriva sindicatelor.

 Problema este cu atât mai gravă, cu cât regimul Băsescu pare complet incapabil de a se opri din furăciuni, măcar până ieşim din criza economică. În vreme ce bugetarilor şi pensionarilor li se cere să accepte veritabile „curbe de sacrificiu”, camarila pedelistă are în continuare  ambele mâini îndesate până la umăr în sacul bugetului de stat. Şi cum acestor hoţii nu li se întrevede sfârşitul, iar Boc şi compania sunt cu desăvârşire incapabili să combată criza economică, rezultă logic că menţinerea lui Băsescu la putere va însemna noi reduceri de salarii şi pensii în 2011, 2012, până ce românii vor fi cu adevărat împinşi la exasperare.

 Singurul lucru care poate decupla gaşca lui Băsescu de la ugerul bugetului de stat este FRICA. Iar în momentul de faţă, singurele lucruri care mai pot inspira frica unui regim care a acaparat toate pârghiile statului sunt GREVA GENERALĂ PE TERMEN NELIMITAT, având ca singură revendicare demisia lui Traian Băsescu, şi ample mişcări de stradă, îndreptate împotriva bastioanelor regimului. Până ce ţara nu va fi paralizată complet de greva generală iar palatul Cotroceni şi Guvernul nu vor fi înconjurate din toate părţile de manifestanţi,  Traian Băsescu va continua să sfideze, hăhăind cu nesimţire, o ţară întreagă.

7 Responses to Greva „pe bucăţi”, o armă ineficientă împotriva regimului Băsescu

 1. Razvan spune:

  Total de acord … problema e ca romanii nu sunt in stare de asa ceva. Efectul de turma si verticalitatea unei carpe de sters pe jos sunt caracteristicile majoritare, profesorii sunt oameni educati si una dintre cele mai afectate categorii si totusi au cedat instantaneu la prima intimidare.

 2. optimvs spune:

  Sunt si romanii in stare, dar mai rar, doar cand situatia devine realmente insuportabila. Vezi 1907, 1989 etc. Ce nu realizeaza Basescu e ca, in situatii de-astea, gloata nu iarta.

  Sau crede ca o sa fie mai iute de picior decat mosierii aia arsi de vii la rascoala sau decat cuplul Ceausescu…

 3. Razvan spune:

  1907 a trecut de mult, s-au schimbat mentalitatile in 100 de ani, iar 1989 a fost o lovitura de stat bine pregatita prin manipularea populatiei. Oricum, sper ca nu trebuie sa ajungem chiar in starea aia de disperare cum am fost in 1907 sau 1989 ca sa se schimbe ceva.

 4. optimvs spune:

  Poate nu chiar acolo, dar oricum pe-aproape. Romanul obisnuit, care nu lucreaza intr-un domeniu in care sa aiba contact cu zonele puterii, nu cred ca realizeaza cat de bine controleaza regimul Basescu aceasta tara.

 5. cenusarul spune:

  din pacate orice miscare de masa trebuie sa aiba lideri. iar basescu, prin cele nu mai putin de 9 servicii secrete, a monitorizat in ultimii ani toate persoanele publice, adunand dovezi compromitatoare, cu care ii are la mana pe acestia. care va sa zica, nu misca nimeni in front. doar daca vine ucaz de la americani se poate intampla ceva.

 6. vlad spune:

  nu stiu despre care massa e vorba?! massa care la alegeri a votat perpetuarea unui sistem corupt, ticalos, dictatorial si fara solutii la criza economica??? cei care au votat basescu in 2009 si acum o iau in freza salarial si social, isi merita soarta. iar ceilalti care au votat schimbarea in 2009 iar acum sufera, ei bine, acestia au nevoie de o tara rezonabila, nu tara presedintelui manelelor.

 7. optimvs spune:

  Eu cred ca e cazul sa schimbam conducatorul, nu tara. Parerea mea, desigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: