TVA 5.5% în restaurante?

Desigur, asta nu se întâmplă în România, ţară în care se moare de grija turismului dar unde orice măsură de relaxare a fiscalităţii în domeniul industriei ospitalităţii este respinsă de Ministerul Finanţelor. Ci în Franţa, membru de bază al UE, care a luptat din 2002 până în 2009 pentru această derogare.

 Inutil să vă mai spun că am văzut zilele astea în Nisa şi Cannes restaurante care, pe tabliţa cu meniul zilei, încă mai scriau, la un an de la „fericitul eveniment” texte gen „TVA-ul a scăzut, am micşorat şi noi preţul de la X euro la Y euro”.

 Din păcate, România nu ştie să înveţe de la Franţa (ţara cu cel mai dezvoltat turism din lume) decât lucrurile proaste, gen concesionarea plajelor către  alţi operatori decât proprietarii hotelurilor din zonă. Când vine însă vorba despre măsuri fiscale inteligente, care stimulează sectorul turistic, suntem în stare să ne uităm oriunde altundeva…

Anunțuri

One Response to TVA 5.5% în restaurante?

  1. GreuDeGasitID spune:

    In nici un caz nu vor scade preturile la noi in urma reducerii tva-ului. Dar la cata evaziune se face banuiesc ca un tva mai mic va incuraja intrarea in legalitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: