România-Namibia 17-21, sau cum am ajuns în lumea a patra a rugby-ului

 În timp ce atenţia întregii planete era îndreptată spre  festivitatea de deschidere a C.M. de fotbal, pe stadionul Arcul de Triumf se desfăşura unul din cele mai triste episoade din istoria rugby-ului românesc: naţionala era învinsă de reprezentativa Namibiei, echipă din lumea a patra a acestui sport!

 Pentru cine nu e prea familiarizat cu rugby-ul, trebuie precizat că, într-o măsură chiar mai clară decât în Africa de Sud, rugby-ul este sportul minorităţii albe în Namibia, iar această minoritate abia mai reprezintă, în 2010, 6% din cele 2,1 de milioane de locuitori. Cu alte cuvinte, naţionala României a fost bătută azi de o echipă similară cu o reprezentativă a Botoşaniului! Afirmaţia nu este deloc exagerată, iar cei care au văzut meciul s-au putut convinge de faptul că echipa Namibiei era formată din 13 albi cu nume de buri sau de englezi, un mulatru şi un singur negru.

 Acest episod din declinul rugby-ului nostru este cu atât mai ruşinos cu cât, cu doar 7 ani în urmă, pe teren neutru, la Mondialul din Australia, România zdrobea Namibia cu un clar 37-7. Cum ar fi ridicol să ne imaginăm că infima bază de selecţie a Namibiei a produs între timp o super-echipă, diferenţa dintre acel 37-7 de pe teren neutru şi acest 17-21 de pe propriul nostru teren ne arată, de fapt, cât de jos s-a scufundat rugby-ul românesc în ultimii 7 ani.

Anunțuri

3 Responses to România-Namibia 17-21, sau cum am ajuns în lumea a patra a rugby-ului

  1. vlad spune:

    din pacate nu se mai practica acest sport in Romania. In multe competitii interne se joaca 5 la 5, ca la baschet. cine mai poate aduna 20 de oameni sa joace, in ziua de azi? vorba unui sensei mai batran: „cand e sa se aleaga praful…”

  2. optimvs spune:

    Nu stiu la ce tereferi cu aia 20 de oameni, dar ca sa se joace un meci de rugby in 15 e nevoie de minim 30 ;).

  3. vlad spune:

    la noi nici 20 nu aduna, dar-mi-te 30!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: