Sarah Palin, dovada vie că „ăl mai prost om e americanul”

Cel mai prost om e americanul

 Securistul interpretat magistral de Victor Rebenciuc are, în „Balanţa” lui Lucian Pintilie, o replică devenită celebră: „ăl mai prost om din lume e americanul”. Sigur, scena din film transmite un cu totul alt mesaj, dar, paradoxal, replica a făcut carieră luată ca atare. Şi cum să nu facă, din moment ce singura superputere a lumii de azi ne oferă, în fiecare zi, mostre de prostie abisală de genul celei din imaginea de mai sus?

Nu trebuie să credeţi însă că doar „marea masă” e proastă de bubuie în America, iar „elitele” sclipesc de inteligenţă. Sarah Palin, sinistra femeie care a fost la un pas să ajungă vice-preşedinte, şi pe care aşa numitul „tea party” o vede candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale, credea sincer, cu puţin timp în urmă, că  Africa este o ţară, nu un continent. Ce ziceţi, cum o să dormim dacă „valiza nucleară” ajunge în mâinile acestei ţărănci inculte şi fanatice, care crede că oamenii şi dinozaurii au fost contemporani, şi că Judecata de Apoi va veni în timpul vieţii ei?

 Una peste alta însă, ca să închei într-o notă tipic românească această scurtă reflecţie despre posibilul viitor al planetei, vă ofer memorabila scenă din Balanţa:

6 Responses to Sarah Palin, dovada vie că „ăl mai prost om e americanul”

 1. vlad spune:

  e tare aia cu africa de sud. dar mai tare scena din Balanta! realitatea e ca americanii nu sunt informati. nu-i informeaza nimeni si asta e o problema pentru elite, care trebuie sa se informeze singure.

 2. GreuDeGasitID spune:

  Si la ei si la noi aia cu tupeu ajung la putere. Iar daca se mai agata si de o cruce castiga la sigur

 3. optimvs spune:

  Gresesti grav. Sarah Palin nu este un exemplu de „agatat de cruce”, nu face asta ca manevra politica, pentru a castiga voturi.
  Femeia este o taranca inculta si superstitioasa, tip Tanacu. E cu totul altceva decat politicenii care pupa moastele vreunui sfant pentru ca „da bine” la electorat.

 4. Mihail spune:

  Detaliul este irelevant pentru capacitatea cuiva de a conduce politic o tara! Am avut noi presedinte profesor universitar si cred ca va ramane consemnat in istorie ca cel mai slab conducator din linia presedintilor!

 5. optimvs spune:

  Ajuta-ma sa inteleg cum poate fi irelevant faptul ca un probabil candidat la sefia celui mai puternic stat de pe planeta este incult, prost si fanatic religios de tip Tanacu?

 6. […] In Uncategorized on May 31, 2010 by mititelu Tagged: zoso Intrucat zoso nu mi-a publicat comentariul, consider ca este corect sa dau un drept la replica pe blogul meu. El a citat un comentariu de al meu in articolul lui, dar nu a dat sursa si nici nu mi-a publicat comentariul. Asa incat, public aici  discutia integrala (nu trunchiata), cum a facut zoso. Imi cer scuze daca considerati asta ca spam, dar este pur si simplu un drept la replica. Daca ati citit ce ati scris zoso, cred ca este corect sa cititi si si celalalt punct de vedere. Multumesc Andrei, Arhi, watzap, Dan Patrascu, Ivy, Gabriel, Liviu, Adrian […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: