Italia, trişoarea fotbalului, termină pe ultimul loc în grupă!

 Dacă dezastrul Franţei a fost pedeapsa divină pentru calificarea obţinută în urma henţului lui Henry, cu siguranţă că umilinţa supremă suferită azi de Italia este justa răsplată primită de Sus pentru ticăloşia lui Marco Materazzi, gunoiul uman care l-a înjurat minute bune pe Zidane, provocându-i acestuia ieşirea nervoasă şi eliminarea din finala precedentului Mondial.

 Dar, ca să nu mutăm lucrurile în planul intervenţiei divine, trebuie spus că Italia a cules azi binemeritatele roade ale deceniilor de când păcăleşte fotbalul, căţărându-se în fazele superioare ale marilor competiţii printr-un joc la ciupeală, bazat, în plus, pe complicitatea unor arbitri şi pe incapacitatea unor adversari de a înţelege că o echipă care refuză fotbalul nu poate fi tratată la fel ca un adversar demn, care intră pe stadion ca să joace. Numai că jocul la ciupeală nu merge când eşti obligat să câştigi, şi n-a mers azi nici măcar împotriva unui adversar care  era la rândul său obligat să câştige, şi nu-şi putea permite să stea cu fundul în poartă.

 Sigur, ar fi nedrept să afirm că Italia n-are jucători de valoare. S-a văzut şi azi, când Slovacia pur şi simplu n-a putut ţine de un 2-0 care trebuia să fie liniştitor, mai ales că mai erau de jucat nici 15 minute. Dar filozofia meschină, la mica ciupeală, a fotbalului italian, nu-i lasă pe jucătorii de valoare ca Pirlo sau Montolivo să joace fotbal, îi strânge în cleştele unui sistem de joc inventat parcă de un ciorditor şi, în final, transformă această formaţie în cea mai urâtă (la propriu şi la figurat) naţională de pe mapamond.

 Din fericire, de data asta italienii au primit de la Slovacia exact ceea ce meritau, iar sărbătoarea fotbalului poate începe în optimi fără riscul de a vedea sinistra Italie căţărându-se spre finală prin goluri dubioase, ajutorul fluieraşilor-borfaşi şi, nu în ultimul rând, norocul său porcesc. Trăiască fotbalul, vaffanculo squadra cacazzurra!

 P.S. Oligofrenii comentatori ai TVR care ţineau făţiş cu Italia, susţineau ca Skrtel a scos mingea din poartă, deşi 10 reluări îi contraziceau, şi mai aveau puţin şi se rugau în direct ca macaronarii să egaleze ar fi trebuit concediaţi pe loc, fără preaviz. Imbecilii parcă au uitat cum ne-a furat Italia la Euro 2000, când, în loc să-i dea lui Hagi un penalty clar ca lumina zilei, arbitraşul-borfaş de pe statul de plată al lui Moggi i-a dat al doilea galben, pentru simulare.

Reclame

5 Responses to Italia, trişoarea fotbalului, termină pe ultimul loc în grupă!

 1. vlad spune:

  ar fi fost pacat, la ce-a jucat italia, s atreaca peste noua zeelanda! 🙂

 2. optimvs spune:

  Trisorii astia nu meritau sa termine nici peste Coreea de Nord. Sa invete naibii sa joace fotbal, ca baza de selectie au, nu sa stea la pomana arbitrilor mituiti de presedintii de club mafioti.

 3. cenusarul spune:

  campioana lumii si vicecampioana au plecat acasa repede repejor, lasand in urma o impresie mult mai proasta decat coreea de nord si jucand mult mai urat decat aceasta. sa nu uitam cum coreea de nord n-a inceput sa dea la gioale la 2-0 si nici la 7-0 n-a pus o talpa sau n-a facut macar o obstructie contra atacantilor portughezi. ceea ce nu e valabil nici pentru franta, nici pentru italia, care, la 2-0 au inceput sa comita faulturi de carton rosu, franta l-a luat, italia nu. ca sa nu mai vorbim de agresarea portarului slovaciei in propria lui poarta si pumnul pe care si l-a tras macaronarul acela in propria fata (ca-n fightclub), sperand sa-i faca un carton rosu portarului…

 4. optimvs spune:

  A, bine ca mi-ai adus aminte, a mai fost si un fault de rosu direct pe partea dreapta a atacului italian, la 2-0, cand fundasul slovac a fost lovit din spate, fara nici o intentie de a juca mingea.

  Javra de arbitru a tras cu Italia cat a putut, dar n-a indraznit sa le dea 11m, nu dupa ce se intamplase in meciul cu Noua Zeelanda.

 5. valentina spune:

  Campioana lumii si vicecampioana au ocupat ulimile locuri din grupele in care au jucat. Rezulta ca nu le-a priit! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: