Germania umileşte Anglia şi se califică în sferturi

 Anglia, mereu văzută printre favoriţi de nişte „ziarişti sportivi” paraleli cu fotbalul, a demonstrat din nou, pentru a nşpea oară în ultimii 44 de ani, că deviza „focul la ei”, incapacitatea de a face un dribling şi băutele crâncene de după meciuri nu sunt tocmai nişte atuuri pentru câştigarea titlului mondial. Sigur, se vor găsi destui care să spună chestii gen „hai las-o, cum rămâne cu Manchester United, Chelsea sau Liverpool?” Numai că respectivii uită cine sunt jucătorii şi antrenorii care duc în spate marile echipe din Anglia. Pentru că, dacă ne uităm la echipele care joacă englezeşte, cu antrenori englezi şi cu niţel mai mulţi jucători englezi printre titulari, devine foarte clar de ce naţionala Angliei joacă mai degrabă ca West Ham United decât ca Manchester United.

 În plus, azi s-a mai adăugat în ecuaţie şi nesimţirea cu care englezii au provocat destinul, declarând cu tupeu maxim că îmbracă echipamentul roşu, în care au cucerit singurul lor titlu mondial în 1966, în celebra finală contra RFG. Şi, cum Dumnezeu nu bate cu parul, hoţia din finala de atunci s-a întors acum împotriva englezilor: la fel ca în 1966, un şut a lovit bara şi a căzut în spatele portarului german. Numai că, spre deosebire de finala de atunci, când arbitrul a  dat gol valabil, deşi  nici o reluare nu a putut arăta că mingea a trecut linia porţii, de data asta tuşierul şi centralul n-au văzut gol cu toate că buclucaşa Jabulani a picat cam la 30 de centimetri în spatele liniei.

 Dincolo însă de acest incident, şi de şutul fenomenal în bară al lui Lampard, nu am avut nici o secundă impresia că nemţii ar putea pierde calificarea. Ca şi în primul meci din grupă,  cu Australia, Germania a evoluat extraordinar, punând în funcţiune o maşină de pase care i-a lăsat spectatori pe fundaşii englezi în vreo 14 faze. E greu de spus dacă extrem de tânăra echipă a Germaniei, care a arătat suficiente naivităţi în defensivă, are acum destulă maturitate pentru a trece de Argentina (sau, cine ştie, de Mexic 😆 ) în sferturi, dar un lucru este, zic eu, cât se poate de cert: peste 4 ani nu văd cine-i va mai putea opri pe nemţi în drumul spre titlul mondial.

 P.S.  O „menţiune specială” pentru vedeta de mucava Rooney, care pleacă acasă fără gol marcat şi fără a fi făcut vreo fază mai răsărită în 4 partide la acest mondial.  Mintea mea nu prea pricepe cum un super-jucător ca Diego Forlan, care literalmente trage orice echipă după el, poate fi doar o vedetă locală la o echipă cu tradiţie dar fără mari performanţe din Spania, în timp ce pentru un crăcănat cu moacă de alcoolic ca Rooney, care şi în formă maximă aminteşte cel mult de cele mai proaste momente ale lui Cămătaru, se vehiculează sume fabuloase. S-ar zice că, mai nou, cota fotbaliştilor e dată nu de realizările de pe teren, ci de lătrăturile tabloidelor englezeşti…

2 Responses to Germania umileşte Anglia şi se califică în sferturi

  1. Razvan spune:

    Pronostic: semifinalele vor fi Uruguay – Brazilia si Germania – Portugalia :).

  2. catalin spune:

    eu as zice Uruguay-Olanda si Argentina -Spania. finala Olanda -Spania .hahahaha ! sper sa am dreptate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: