„Popa la Jakarta”- telenovela lui Băsescu

 Mai ţineţi minte cum hăhăia Băsescu în timpul dezbaterii cu prostănacul, spunând către camerele de luat vederi că „pe mulţi o să popească Popa ăsta”? Ei bine, au trecut vreo 8 luni şi nici vorbă ca Nicolae Popa, acolitul lui Sorin Ovidiu Vântu în afacerea „Gelsor”, să ajungă în România pentru a le povesti procurorilor cine l-a ajutat să stea ascuns la Jakarta atâţia ani. Mai mult decât atât, în mass media românească s-a aşternut tăcerea totală în legătură cu acest subiect: nimeni nu scrie un rând despre acest caz, al cărui impact a fost decisiv pentru câştigarea alegerilor şi care se vădeşte a fi, pe zi ce trece, doar o fumigenă aruncată de Băsescu în ochii românilor suficient de tâmpiţi pentru a pune botul la un demagogic mesaj anti-moguli.

 Pentru că, până la urmă, cazul Popa este exact proba supremă că tot circul cu mogulii nu este altceva decât praf în ochii idioţilor: dacă Băsescu ar fi dorit într-adevăr să „popească” un mogul, şi să ofere românilor, în vreme de criză, măcar un „cap” înfipt în ţeapa DNA-ului, era foarte simplu ca, în aceste opt luni, Sorin Ovidiu Vântu să înfunde puşcăria. Nu trebuia decât ca Nicolae Popa să fie extrădat în România şi să i se ofere un „deal” suficient de bun pentru a-şi da în gât patronul. Nu era nevoie, după cum se explică foarte clar în acest articol publicat pe 13 aprilie în Indonezia, decât ca preşedintele României să  facă lobby pe lângă omologul său indonezian pentru ca Popa să fie extrădat „in virtutea bunelor relaţii”  dintre cele două ţări. Asta deoarece legea indoneziană nr 1 din 1979 asupra extrădării exact asta prevede: că extrădarea către o ţară cu care nu există un asemenea acord (cazul României) se poate face doar de dragul „bunelor relaţii”, în urma unei decizii a preşedintelui Indoneziei.

 Evident însă că Băsescu nu are nici cea mai mică intenţie să „popească” vreun mogul: Popa va fi lăsat la dospit în puşcăria din Indonezia (sau chiar în arest la domiciliu la Jakarta) până la următoarele alegeri, când Băsescu va dezgropa din nou tema mogulilor, iar aceiaşi imbecili care i-au dat votul de dragul luptei anti-moguli se vor mai minuna încă o dată, la aflarea ştirii că s-a mai trimis o scrisoare către preşedintele indonezian.

5 Responses to „Popa la Jakarta”- telenovela lui Băsescu

  1. cenusarul spune:

    diferenta e acum ca lupta nu mai e cu mogulii ci cu ratele, portofelul si masa goale. Mai ramane prostimea OTV pentru ca DDD tot pentru Base o sa traga, de frica puscariei, ca si SOV.

  2. cenusarul spune:

    l-a-ngropat pe Popa la Jakarta si i-a dezgropat pe Ceausesti in Ghencea: circ pentru lumpen. Atata ca nu le poate da paine ca nu mai scapam niciodata de tatuca Base. Insa, sub stratul gros de sinucideri, deshumari, vrajitoare, blestemele copilariei, flacari violet samd, Nuti se pregateste pentru fotoliul de primar al capitalei de unde, ca de obicei, se va parasuta in fotoliul prezidential.

  3. valentina spune:

    face si Basescu la fel ca macaronarii lui Berlusconi care pe 12 iulie decalara ca nu mai este un playboy ci un playold. Poti sa fii necinstit, vulgar, prost: daca ai media si bani, nu-ti face nimeni nimic, dai tu tifla la toata lumea si faci chermeze cu modele de 18 ani, minim 3.

  4. […] am scris de trei ori (în martie, mai şi  iulie) pe tema “stingerii” scandalului “Popa la Jakarta”, punctând de fiecare […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: