Arestarea lui Vântu: justiţia îşi face treaba sau circ în loc de pensii?

 Să începem cu începutul: deocamdată Vântu e doar reţinut, nici măcar arestat. Voi presupune  însă că instanţa va decide mâine arestarea pe 29 de zile, cum ar fi normal, şi voi porni discuţia de aici.

 Arestarea lui Vântu ar urma să fie decisă la nici 48 de ore după ce Traian Băsescu a anunţat că le mai ia 5.5% fix celor mai săraci pensionari. Ciutacii de pe Antene n-au percutat la faza asta, întrucât nu pot mai mult decât să incanteze aceeaşi mantră anti-Băsescu prin care au exasperat populaţia şi au făcut-o să-i ierte destule matrozului, aşa că publicul larg n-a prea sesizat ce se pregăteşte.  Dar Băsescu a zis clar, cu subiect şi predicat, că o să-i pună pe pensionari să plătească 5.5% contribuţia la Sănătate. Cum numai pensiile de la 1000 de lei în sus erau taxate până acum pentru Sănătate, şi numai pentru sumele care treceau de pragul de 1000 de lei, reiese că măsura loveşte fix în cei mai amărâţi dintre bătrâni.

 Normal, după ce anunţi că le bagi oamenilor mâna în buzunar, trebuie să dai măcar circ, dacă tot ai luat din pâine. Aici intervine arestarea lui Vântu, măsură care, bineînţeles, le oferă şi o gură de oxigen tot mai puţinilor susţinători băsescieni.  Aceştia vor putea acum să-şi umfle pieptul şi să spună  „n-o şti el să scoată ţara din criză, dar măcar dă de pământ cu mogulii”.

 Deşi am scris de trei ori (în martie, mai şi  iulie) pe tema „stingerii” scandalului „Popa la Jakarta”, punctând de fiecare dată ideea că Băsescu îl va folosi pe Vântu pentru a face show anti-moguli exact când va avea nevoie, dar că nu-l va condamna niciodată, chiar mi-aş dori din toată inima ca matrozul să-mi demonstreze că n-am avut dreptate şi să mă determine să-mi cer scuze public. Pentru simplul motiv că  părerea mea sinceră e că locul lui Sorin Ovidiu Vântu este la puşcărie, inclusiv din motive care n-au legătură cu mega-ţepele trase de acesta fraierilor care credeau că poate cineva să înmulţească banii cum a înmulţit Hristos pâinile.

Deocamdată, însă, nu e nici pe departe cazul: scenariul pe care în creionam în cele trei articole este respectat întocmai, iar arestarea lui Vântu vine fix când Băsescu a dat de greu, fiind nevoit să ia măsuri extrem de impopulare, pe fondul prăbuşirii economiei şi a scufundării României într-o criză economică al cărei sfârşit nu pare prea apropiat.  Şi, dacă Vântu nu va fi condamnat şi nu va înfunda puşcăria, aşa cum ar fi normal în orice ţară civilizată, matrozul va dovedi clar, fără putinţă de tăgadă, că este doar un impostor care a dus ţara de râpă şi nici măcar n-a fost în stare să facă puţină curăţenie printre mega-escroci. Mingea este la Traian Băsescu şi rămâne să vedem dacă, între două consultaţii la Spitalul Militar şi o sticlă de Chivas Regal, mai este în stare s-o lovească în plin.

 Dacă va reuşi, subsemnatul Adrian Niculae declară aici în mod oficial că-i va cere scuze public şi va recunoaşte că Traian Băsescu merită să fie preşedintele acestei ţări. Daca nu…

Reclame

9 Responses to Arestarea lui Vântu: justiţia îşi face treaba sau circ în loc de pensii?

 1. cosmescu spune:

  spuneti la un moment dat „arestarea lui vantu vine chiar in momentul cand basescu a dat de greu”….N-A DAT DE GREU …basescu inca n-a dat de greu..el stie ca este injurat, ca nu-l mai crede nimeni,ca nu-l mai iubesc decat cativa fanatici basescienisti cu poza lui pe perete, ca nici ai lui din pd-l nu-l mai iubesc, dar, NU-LMAI INTERESEAZA NIMIC, vrea actiune, vrea scandaluri, vrea controverse, doar asta il mai tine in „viata” dupa bautura,tutun si cafea…vrea sa provoace…pe toata lumea…pe ziaristi in special, sa se amuze cu diversele interpretari ale actiunilor lui , sa-i puna pe toti pe jar…SI PESTE 4 ANI…VA PLECA-FUGI DIN TARA fiindca stie ca SIGUR, nu va scapa de catuse si arest preventiv dupa ce nu va mai fi presedinte…

 2. optimvs spune:

  Eu zic ca Basescu inca n-a abandonat lupta pentru supravieturire politica. Stie ca „popirea” mogulilor e ultima lui sansa, si se va agata de ea cu ghiarele si cu dintii.

  Culmea e ca ar putea sa-i si iasa. Romanii sunt oarecum obisnuiti cu criza economica, pentru ca prosperitatea de data recenta (post-aderare) inca nu stersese din memoria colectiva toti anii de tranzitie tampa. In schimb, recital cu „moguli la tepe” n-a mai vazut romanul de la procesul lui Dinca, Postelnicu si Bobu, cu amendamentul ca atunci executia Ceausestilor cam calmase nevoia de sange a poporului.

  Oricum, daca Basescu da intr-adevar iama in moguli, isi asigura clar locul in cartea de istorie. Eu unul n-as paria insa prea mult pe chestia asta 😆

 3. GreuDeGasitID spune:

  Circ.

 4. optimvs spune:

  Poate ne face matrozul sa ne para rau pentru cat l-am injurat 😆 . Slabe sperante, dar vorba aia, speranta moare ultima.

  Totusi Vantu la puscarie pentru vreo cativa ani ar fi o chestie care ar unge pe suflet mase largi de romani.

 5. GreuDeGasitID spune:

  Putem spera dar sperantele sunt mici
  La cum merge justitia la noi
  Procuratura incapabila sa faca un dosar mic si la obiect

 6. optimvs spune:

  Mai, ce naiba, speranta nu ar fi in procuratura :lol:, ci in matroz. In linii mari cam aceeasi speranta cu a castiga la 6 din 49 😆 😆 😆

 7. GreuDeGasitID spune:

  Ce sa faca matrozul? Sa-l provoace la un concurs de baut poate. Chiar crezi ca poate sa bage un mogul la puscarie? Fara dovezi? Merge in Rusia nu la noi.

  ca urmare trebuie ca basescu sa vrea sa-l inchida, procuratura sa fie capabila sa aduca dovezi si pana la viitoarele alegeri prezidentiale vintul este in puscarie.

 8. […] zise, vă reamintesc că, la începutul lui septembrie, când Vântu a fost arestat, scriam că subsemnatul îi va oferi scuze lui Traian Băsescu, dacă acesta reuşeşte măcar să popească (cu acte în regulă, adică prin condamnare rămasă […]

 9. […] ca persoană care a declarat public că-i va cere scuze lui Băsescu dacă matrozul reuşeşte să-l bage pe Vân…(cu sentinţă definitivă cu executare, nu două zile în arest la mişto, evident) nu pot decât […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: