Feminismul tâmp din filmele americane şi impactul său în societatea românească

 V-a scos recent din sărite vreun film în care şefa-frumoasă-şi-inteligentă-dirijează-147-de-bărbaţi-proşti? Sau unul în care femeia-îşi-descoperă-puterea-interioară-şi-îşi-ia-viaţa-în-propriile-mâini? Ori vreo subproducţie în care o-târfă-îmbrăcată-ca-pentru-o-poştă-bate-23-de-malaci-fioroşi? Dacă da, v-ati pus problema posibilului impact pe care această propagandă idioată dar insistentă, tip „picătura chinezească”,  îl poate avea asupra mentalului colectiv?

Câtă vreme primul val al mişcării feministe a militat pentru lucruri de bun simţ, cum ar fi dreptul de vot pentru femei, drepturi egale în cadrul căsniciei  şamd nici un bărbat în toate minţile nu a avut ceva de obiectat. În fond, cred că nici un bărbat demn de acest nume nu poate vedea femeia ca pe un soi de animal care trebuie ţinut pe lângă casă doar pentru sex şi gătit.

 Din păcate însă, după ce au obţinut drepturile pe care era normal să le obţină, feministele din valul al doilea au transformat mişcarea într-o sursă de tensiuni în societate. Pretenţiile de discriminare pozitivă, coroborate cu dorinţa tâmpă de a vedea femeia îndeplinind sarcini pentru care bărbaţii sunt pur şi simplu mai bine „construiţi” de natură, au avut, în special în ţări ca SUA, efecte cât se poate de nefaste asupra familiei şi, în general, chiar asupra femeilor.

 Cu toate astea, un lucru este clar şi pentru filozofi şi pentru ţăranii analfabeţi: femeia nu este la fel cu bărbatul. Nici din punct de vedere fizic, nici din punct de vedere mental, nici din punct de vedere emoţional.  Sigur că o atletă poate fugi mai repede decât orice calculatorist, sau că o luptătoare de performaţă poate bate cu o mână trei pămpălăi, dar asta nu înseamnă că un atlet sau un luptător nu înving ca la antrenament atleta şi luptătoarea.

 Exemplul din filmuleţul de mai jos este unul comic-grotesc, dar arată clar ce se întâmplă când pui o femeie obişnuită să facă o treabă strict masculină.

 Din fericire, societatea românească a fost, până acum, ferită în bună măsură de  impactul feminismului extremist. Furiei de „promovare a femeilor” din ultimii ani ai lui Ceauşescu i-a urmat o perioadă de totală ignorare a femeilor în viaţa publică şi în incipientul mediu de afaceri, iar acum lucrurile tind să intre încet-încet în normal. Sigur, o normalitate care ar putea fi ajustată pe ici pe colo, întrucât reflexele rurale tip „bate femeia că ştie ea de ce” încă domină mintea bărbaţilor din prima şi a doua generaţie încălţată.

 Una peste alta însă, românca încă are reflexele sănătoase, adică aspiră în mod conştient să domine bărbatul şi în mod inconştient să fie dominată. Spre deosebire de femeia americană, care, tâmpită de prea mult feminism, nu mai ştie nici ea la ce aspiră, lucru demonstrat de cele peste 1 milion de divorţuri pronunţate anual în Statele Unite.

 Un lucru la care ar trebui să avem totuşi grijă este furibunda promovare a „modelului american” pe care o fac diverse subproducţii cinematografice prezente din belşug pe micile ecrane. Asta dacă nu vrem să ne trezim că, peste 20 de ani, româncele crescute cu filmele americane în cap au luat-o razna pe urmele americancelor. Desigur, chiar şi atunci o să ne mai rămână moldovencele din Republică. 😆

Reclame

6 Responses to Feminismul tâmp din filmele americane şi impactul său în societatea românească

 1. cenusarul spune:

  accidentul se putea intampla unui barbat la fel de bine. ca femeile din ziua de azi nu mai stiu ce vor, e adevarat; dar acelasi lucru e valabil si pentru barbati.

 2. optimvs spune:

  Asta e din ciclul „il chemi sau nu-l chemi, el vine sau nu vine”, nu? 😆

  Evident ca accidentul i se putea intampla si unui barbat, doar ca probabilitatea era mult mai mica. Pentru ca na, barbatii se mai joaca si cu prastiile in copilarie, si se mai intampla sa stie ce se poate petrece daca nu centrezi bine proiectilul in „buzunarul” prastiei.

  Faza e un exemplu tipic de femeie pusa intr-o postura in care n-ar avea ce cauta.

 3. GreuDeGasitID spune:

  Nu ai dreptate cu „ce se întâmplă când pui o femeie obişnuită să facă o treabă strict masculină.” De ce? Ca doar nu face armata preselectie de prastiasi. Pana la urma este vorba de un concurs.

  Dar filmul este un exemplu foarte bun de feminismul tamp. Sister, show who is the boss, in general aerul de feminism razboinic exarcerbat este gretos.

 4. cenusarul spune:

  A vrut si fata sa traga pepeni cu prastia si n-o lasati voi, ca e treaba de baieti! 🙂 In plus, fata avea clare aptitudini, avand in vedere ca a spulberat, literalmente, pepenele cu fata! Va dati seama, daca o puneai in ring cu Tyson si ala, in loc sa o violeze, ii tragea o directa in nas, isi fractura la sigur, el, Tyson, toate tarsienele si metatatrsienele, radiusul si ulna, humerusul, deltoidul si facea si fractura de bazin. Il scoteau in sac cu fermoar din ring, iar fata si-ar fi masat nasul usor confuza de girofarele salvarilor.

 5. optimvs spune:

  Incerci sa insinuezi ca femeile au capul tare? 😆

  Poate era bulgaroaica 😆

 6. cenusarul spune:

  nu femeile, generalizarile sunt mama fobiilor. Femeia in cauza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: