Tabloul complet al Finalei K-1 (tragerea la sorţi)

 Azi dimineaţă a avut loc, la Seul, tragerea la sorţi pentru finala K-1 de anul acesta. Desfăşurat după tipicul deja tradiţional în K-1, evenimentul a avut două etape: în prima luptătorii au fost chemaţi (în ordinea stabilită în funcţie de viteza cu care şi-au câştigat meciul din Final 16) să tragă la sorţi un număr de ordine de la 1 la 8, iar în a doua şi-au ales, în funcţie de numărul de ordine, locul de pe tablou.

 După cum am scris deja în acest articol, Daniel Ghiţă a fost al treilea chemat la urnă şi a tras numărul 2. Aşa că l-a ales imediat pe Gokhan Saki, care trăsese numărul 1 şi se aşezase deja pe tablou.

 Bila cu numărul 3 fusese trasă de Peter Aerts, dar veteranul a făcut gafa serii şi s-a dus pe cealaltă jumătate a tabloului, cu toate că ştia, în momentul respectiv, ce numere au ceilalţi luptători rămaşi.  Cum Mighty Mo avea numărul 4, şi era limpede că va dori să-i evite pe Schilt şi Overeem, era absolut evident că, dacă Peter Aerts venea pe jumătatea de tablou pe care se aflau deja Ghiţă şi Saki, Mo venea după el, iar Schilt si Overeem ar fi rămas împreună pe cealaltă jumătate de tablou.  Cum îmi vine greu să cred că Aerts îi consideră pe Ghiţă şi pe Saki mai periculoşi decât Schilt şi Overeem, mi-e greu să înţeleg ce-a fost în capul lui în momentul respectiv.

 Cert este că, firesc, Mighty Mo s-a aşezat imediat lângă Aerts, pentru un meci al „bunicilor”, iar Schilt, care avea numărul 5, s-a dus glonţ pe aceeaşi parte a tabloului cu cei doi luptători de 40 de ani. Firesc, Tyrone Spong şi-a făcut socoteala că mai bine cu Overeem decât cu Schilt, aşa că s-a aşezat pe jumătatea unde se aflau deja Ghiţă şi Saki. Overeem a făcut puţin circ şi s-a dus spre Schilt, dar logic că a dat mâna cu colegul de club şi apo s-a aşezat lângă Spong. Iar Kyotaro, nefericitul posesor al biletului cu numătul 8, s-a dus resemnat lângă Schilt.

 Tabloul complet rezultat în urma tragerii la sorţi şi a alegerilor făcute de cei 8 luptători este următorul:

tabloul complet al finalei K-1

tabloul complet al finalei K-1

Lucrurile stau destul de bine pentru Daniel Ghiţă, care şi-a ales adversarul şi care poate spera ca Tyrone Spong să-l plimbe pe Overeem prin ring cel puţin trei runde, dacă nu şi vreo una-două extra-rounds. Evident, oricum românul regretă probabil prostia făcută de Aerts, care s-ar fi putut aduce pe sine şi (99.99% probabil) pe Mighty Mo pe aceeaşi jumătate a tabloului.

 Sincer, în situaţii de-astea norocul şi-l mai face şi omul, iar dacă Ghiţă avea prezenţa de spirit să-l invite pe Aerts lângă el şi Saki în timp ce olandezul se îndrepta spre tablou, mi-e greu să cred că acesta ar fi refuzat ceva ce putea fi interpretat ca o provocare amicală. Oricum, faptul e consumat, iar Ghiţă trebuie să se pregătească pentru un sfert de finală cu Saki şi, sperăm, pentru o semifinală cu Overeem. În care, hai să fim optimişti după meciul cu Zimmerman, orice este posibil.

15 Responses to Tabloul complet al Finalei K-1 (tragerea la sorţi)

 1. […] Niculae, jurnalist-terminator Tabloul complet al Finalei K-1 (tragerea la sorţi)Daniel Ghiţă luptă cu Gokhan Saki în sferturile finalei K-1K-1 Final Elimination Seul 2010 […]

 2. […] K-1 Final Elimination Seul 2010 (Final 16) – rezultatele complete pe aceeaşi temă:  Tabloul complet al Finalei K-1 (tragerea la sorţi) […]

 3. cenusarul spune:

  saki e o nuca tare. nu e inalt, dar are o explozie extraordinara. ghita are avantajul net al alonjei si il poate bate pe turc.

 4. optimvs spune:

  Cum am spus si la articolul dedicat acestui meci, daca Ghita se prezinta tot in forma pe care a avut-o la meciul cu Zimmerman, este clar favorit in fata lui Saki.

 5. man09 spune:

  daca pastreaza distanta prin lovituri de picior si isi foloseste alonja bratelor n-are cum sa piarda dar greul abia apoi umeaza Overeem ,eu cred ca poate fi facut ko Overeem in momentul in care se napusteste spre el sa-i dea High-kick cum a facut Badr sa stai la pumni cu demolatorul n-ai nici o sansa decat printr-un miracol sa-i prinda Ghita un upercut la cap sau ficat iar distanta so pastreze prin low-kick-uri trebuie sa incerce mai multe lucruri cu Overeem fiindca nu prea a fost exposed cum spun americanii,dar poate il oboseste Spong vreo 4 reprize dar e putin probabil ca nu-l va ,,decapita” Overeem din prima repriza

 6. man09 spune:

  un high-kick in genul asta ar fi senzatie http://www.youtube.com/watch?v=xpapKhgY9Ts cum a mai reusit Ghita cu Evora acum cativa ani Ghita are un bagaj tehnic foarte variat dar de la un timp incoace nu le-a mai folosit de asemena poate pastra distanta prin lovituri frontale de picior speram sa faca surpriza si sa ajunga in finala cu Schilt care am vazut ca lovit in permanenta in genunchiul piciorului stang cedeaza meciul cu Hesdy Gerges care daca incepea cu low-kick-urile mai devreme ii termina picioru si anu trecut dupa meciu cu Ghita abia mai pasea Schilt genunchiu stang e vulnerabil la Schilt si vorbea cu staff-ul in drum spre vestiare si le-a spus:I was out 3 times adica ma ametit de 3 ori

 7. Anca spune:

  Nice… am tot citit articole de pe blogul acesta si imi plac… In ceea ce consta tragerea la sorti, cred ca toti au vrut sa stea cat mai departe de Schilt… Sarmanul Kyotaro este oricum victima sigura a olandezului… Sper ca Ghita sa treaca de Saki si sa se lupte si cu Oveerem,ar fi minunat! Bafta…

 8. optimvs spune:

  Nultumesc celor care ma apreciaza 😀

  Din pacate Aerts n-a avut minte, si in loc sa vina pe partea de tablou unde erau deja Ghita si Saki, s-a dus pe cealalta. Asa ca, daca va trece de Mo (foarte probabil) va lupta cu Schilt, pe care nu-l vad pierzand in fata lui Kyotaro indiferent cat ar fura arbitrii (poate doar sa-si scranteasca un picior in ring fugind dupa el 😆 )

  @Man09: eu zic ca Overeem n-are nici o sansa de a termina prin KO lupta cu Spong. Spong are handicapul faptului ca lupta mult peste categoria lui, dar in rest este un luptator foarte complet si disiplinat, condus de pe margine de un excelent tactician (Hoost).

 9. JLB spune:

  E bine totusi ca schilt va avea cel putin 2 meciuri de 3 reprize.Nu cred ca il poate face ko pe kiotaro,omul are barba si fuge intruna,si sa te feresti ca dracu de tamaie de croseul de dreapta venit pe contra,e cel mai bun la asta,chiar daca la prima vedere nu pare,dar schilt trebuie sa fie fooarte atent cum ataca si cum se duce dupa el.
  Cu aerts din nou sunt suta la suta ca va avea un meci de cel putin 3 runde,aerts va veni foarte odihnit din meciul cu MO si foarte motivat,e ultima lui finala si va dati seama ca va muri in ring.

 10. JLB spune:

  Apropo,am vazut ca ai postat pe sherdog despre meciul hari vs schilt 1 ca a fost regula cu 2 doborari?Stii sigur asta?
  Adica mi mi-sa parut ca arbitru a oprit meciul pentru ca schilt nu raspundea la numaratoare,cauta corzile sa se rasmee de ele,si cand le-a gasit si-a mai pierdut odata echilibrul cand numaratoarea era la 5,si astfel vazandul ca e grogyy in continuare a decis sa incheie lupta.

 11. optimvs spune:

  Si in K-1 numai meciurile de la semifinale in sus in Finala K-1 sunt pe regula cu 3 down. Ideea e sa protejezi sportivul.

  Din ce stiu eu meciul ala din It’s Showtime era pe regula cu 2 down.

 12. JLB spune:

  Apropo,sunt sanse mari ca schilt sa fie out.Adica probabil va fi descalificat din cauza ca in pauza dintre runda 1 si 2 si-a bandajat o rana la picior.Regulile spun clar ca nu este voie pui nici un bandaj in timpul meciului pentru ca vei fi descalificat.Simon rutz deja a protestat si acum se asteapta descalificarea lui schilt.

 13. optimvs spune:

  Tocmai citeam chestia asta. Nu mi se pare deloc sigura, in tot cazul daca era vorba despre oricine altcineva decat Schilt nici nu se punea problema.

  Oricum, o sa scriu ceva mai incolo pe tema asta.

 14. JLB spune:

  Conform regulamentului schilt ar trebui sa fie descalificat.Regulile sunt clare.

 15. optimvs spune:

  Hai sa discutam pe tema posibilei descalificari a lui Schilt aici https://optimvs.wordpress.com/2010/10/08/semmy-schilt-ar-putea-fi-descalificat-din-finala-k-1-2010/

  Si sa pastram articolul asta pentru discutii generale despre finala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: