Semmy Schilt ar putea fi descalificat din finala K-1 2010!

  update: Din păcate se pare că am nimerit-o, iar Schilt a fost descalificat.

 Conform ziarului olandez De Telegraaf, campionul en-titre al K-1, Semmy Schilt, ar putea fi descalificat din finala de anul acesta. Adversarul său din Gala „Final 16”, egipteanul Hesdy Gerges, susţinut de promotorul Simon Rutz, a depus o plângere oficială prin care solicită descalificarea lui Schilt, pentru că, în pauza dintre rundele 1 şi 2, staff-ul luptătorului olandez i-a acoperit acestuia cu leucoplast o taietură la gambă.

 Cum regulile K-1 specifică limpede că un sportiv nu poate fi tratat în nici un fel decât cu aprobarea arbitrului şi a doctorului oficial al turneului, şi, în plus, interzic bandajarea sportivilor pe durata luptei, Gerges a considerat că Schilt şi echipa sa au trişat şi a cerut descalificarea olandezului.

 Chiar dacă. strict din punct de vedere regulamentar, obiecţia lui Gerges poate fi considerată întemeieată, gestul este văzut a fi ca unul absolut ridicol de către fanii kickboxingului din lumea întreagă. Asta mai ales cu cât, în paralel cu cererea de descalificare, Simon Rutz a lansat şi declaraţii despre faptul că meciul ar fi trebuit oricum considerat remiză şi decis într-un extra-round.

Din păcate, ştiut fiind faptul că japonezii de la FEG, compania-mamă a circuitului K-1, îl iubesc pe Schilt ca pe sarea-n ochi, nu este deloc imposibil ca demersul lui Gerges şi Rutz să fie încununat de succes, iar cvadruplul campion al K-1, Semmy Schilt, să fie descalificat. 

Având în vedere şi faptul că Gerges a câştigat anul acesta un meci cu Badr Hari prin descalificare se poate spune, (chiar dacă acolo infracţiunea a fost flagrantă) că luptătorul egiptean a cam prins gustul victoriilor la masa verde. Oare pe când un „caz bricheta” şi în K-1? Că un Deaconu găsesc ei oricând 😆

Anunțuri

12 Responses to Semmy Schilt ar putea fi descalificat din finala K-1 2010!

  1. JLB spune:

    Reglulile sunt reguli,in mod normal schilt ar trebui sa fie descalificat pe loc,astea sunt regulile,si nu conteaza ca esti schilt,hari sau morosanu,daca ai incalcat regulile trebuie sa platesti.Cat despre victoria lui gerges cu hari?…aia mi-sa parut o facatorie pe fata din partea lui hari,adica gerges sa ridicat sa lupte,dar a intervenit repede manhoef si a spus ca gata,meciul sa terminat si ca hari isi cere scuze :))) Adica hari nu a mai vrut sa lupte mai mult ca sigur pentru ca a fost mana in mana cu mafia pariurilor.Deci practic el nu a fost descalificat de arbitrii ca la lovit pe gerges,ci manhoef la descalificat ca la lovit pe egiptean :)))) Sa fim seriosi,daca nu intervenea manhoef sa spuna toate chestile alea,meciul continua,fiindca gerges se ridicase dornic de lupta,practic hari prin vocea lui manhoef nu a mai vrut sa lupte.

  2. optimvs spune:

    Treaba e nitel mai complicata de-atat. Nu prea reiese din imagini ca taietura lui Schilt ar fi fost atat de mare incat arbitrul sa fi avut un motiv sa opreasca lupta si sa considere ca Schilt e TKO. La urma-urmei era o taieturica la picior :lol:, nu e ca si cum ii siroia sangele pe fata si l-au cusut in pauza.

    Acum, aplicand regulile la sange, Schilt poate fi descalificat. Dar practic regula asta nu s-a aplicat niciodata la sange. Om trai si-om vedea.

  3. JLB spune:

    Da,dar regula spune ca nu ai voie sa bandajez NIMIC in timpul luptei,adica nu conteaza gravitatea ranii.Deci conform regulamentului schilt trebuie eliminat,dar daca regulamentul k-1 este la fel ca legea romana,e clar…s-ar putea sa nu se intample nimic

  4. optimvs spune:

    Pana si legea romana prevede pedepse cu suspendare, in cazuri mai putin grave. 😉

    Sincer, tare mi-e ca japonezii o sa profite de ocazie ca sa scape de Schilt. Caz in care Gerges are un culoar senzational pentru a merge in finala(la ce cap tare are, nu vad cum l-ar putea incurca Kyotaro, iar invingatorul din „tataie fight” Aerts vs Mo nici atat)

  5. JLB spune:

    Da,dar il vad distrus in finala de overeem sau saki.Io nu cred ca schilt va fi eliminat din piramida,adica s-ar face prea mult tam tam,cu masa verde…etc

  6. cenusarul spune:

    il taiasera la picior cu carele de lupta egiptene? probabil era o taietura mica si medicul i-a pus un leucoplast, cam ca doctorul nostru care a dat nurofen la gimnaste. nimeni n-a bagat de seama, dar, dupa enspe luni de studiat casete, au gasit ceva. sa fim seriosi, turneurile astea au ajuns de tot rahatul.

  7. JLB spune:

    De rahat ca nu a sesizat pe loc arbitrii si sa il elimine pe schilt?Sau ca japonezii fac reguli pe care mai mult ca sigur nu le vor respecta,adica schilt nu va fi out,cu toate ca normal ar trebui sa fie eliminat.

  8. optimvs spune:

    @cenusarul: cine stie cu ce calcaie crapate o fi venit in ring Gerges 😆

    @JLB: treaba e nitel mai complicata, tocmai a dat si Bass Boon (managerul de la Golden Glory) un comunicat din care reiese ca sanctiunea cu descalificarea ar fi prevazuta doar daca bandajarea se face in timpul rundei. O sa mai scriu un articol pe tema asta, se pare ca se incing spiritele.

  9. JLB spune:

    Da,dar din cate am inteles ca 2 puncte tot se ia,deci asta ar echivala cu pierderea meciului la puncte,nu?…nu stiu ce sa mai inteleg fiecare isi apara interesele.

  10. JLB spune:

    Ce naiba sunt asa de greu de descifrat regulile astea?

  11. optimvs spune:

    Regulile din k-1 sunt ca Yeti: toata lumea a auzit de ele, dar nu le-a vazut nimeni :lol:. Ma rog, glumesc (intrucatva), dar realitatea e ca sunt atat de ambigue incat se poate scoate orice decizie din ele.

    De pilda, in cazul de fata nu reiese ca regula cu cele doua puncte se poate aplica si dupa terminarea meciului/acordarea deciziei.

  12. […] iar cvadruplul campion olandez a fost descalificat. După cum anticipam încă de acum o lună, în acest articol, “iubirea” pe care japonezii de la FEG i-o poartă lui Schilt a contat mai mult decât […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: