Stenogramele lui Vântu, praf în ochii proştilor

 Uimire generală, indignare, mânie proletară: zici că naţia şi-i imagina pe Doru Buşcu sau pe Corina Drăgotescu drept nişte conştiiţe vii ale neamului, niscaiva piloni ai democraţiei, şi a fost şocată să afle că sunt, de fapt, nişte simbriaşi care execută fără crâcnire comenzile unui mogul primitiv, a cărui deviză în viaţă pare a fi celebra replică a şoferului din filmul  Asfalt Tango:  „în maşina mea, eu sunt Ceauşescu”. Iar mi-am înăbuşit un căscat, ca în cazul demisiei lui Blaga, după care am reuşit să-mi înving lenea şi să scriu pe această non-temă doar pentru că au tras de mine diverşi prieteni şi cunoscuţi.

  Evident că tot scandalul stenogramelor lui Vântu este doar o furtună într-un pahar cu apă, menită să distragă atenţia de la faptul că Băsescu nu prea reuşeşte să-l popească nici măcar pe cel mai uşor de popit mogul al României.  Armata de servicii secrete şi procurorii-nminune n-au fost în stare nici măcar să convingă instanţa că au destule probe pentru a demonstra că Vântu l-a ajutat pe Nicolae Popa să fugă din ţară. Si cum banii trimşi de Vântu lui Popa pentru a sta cuminte la Jakarta se pierd prin nişte offshore-uri cipriote, puşcăriabilul mogul a ieşit nestingherit din arest. Iar acum joacă şi sceneta bolnavului de inimă, ca să fie absolut sigur că nu ajunge să stea nici măcar o singură zi la mititica, chiar şi in improbabila eventualitate în care procurorii lui Chiombea reuşesc să-l agaţe cu ceva.

 În condiţiile astea, Băsescu trebuia să ofere maselor măcar puţin circ, dacă tot a ratat şansa de a face spectacol cu un cap de mogul înfipt în ţeapă (la figurat, desigur). Numai că, în criză de idei, a apelat tot la prăfuita metodă a „scurgerii” în presă a unor interceptări telefonice. Asta e mers acum câţiva ani, când naţia se minuna văzând cum ditai ministrul Remeş avea nevoie de nişte cârnaţi primiţi ca mită, dar acum e şi expirată, şi total aiurea folosită. Pentru simplul motiv că Vântu nu face nimic ilegal acolo, iar într-o ţară în care capitalismul sălbatic a distrus oricum ideea că angajatul ar mai avea şi drepturi, nimeni nu-şi imagina că salariaţii fostului gestionar arestat de miliţie pentru fraudă ar avea dreptul să facă, măcar din când în când, şi ce-i taie capul.

 Acestea fiind zise, vă reamintesc că, la începutul lui septembrie, când Vântu a fost arestat, scriam că subsemnatul îi va oferi scuze lui Traian Băsescu, dacă acesta reuşeşte măcar să popească (cu acte în regulă, adică prin condamnare rămasă definitivă) una bucată mogul. La cum merg lucrurile, sunt slabe şanse să fiu nevoit să fac acest gest, care, de altfel, mi-ar fi total dezagreabil.

Reclame

3 Responses to Stenogramele lui Vântu, praf în ochii proştilor

  1. GreuDeGasitID spune:

    Foarte adevarat. Vitamine pt basisti.
    Dar sunt si suculente.

  2. cenusarul spune:

    suntem poporul de cacat care, in loc sa iasa in strada pentru ca ii e foame, mananca stenogramele lui Vantu, interpretate de Basescu. Ce comedie proasta! Citeste lumea ca Vantu crede ca a facut si desfacut coalitii si guverne. Ei si? Ar putea crede ca el l-a pus pe Obama presedinte, ca a incheiat pacturi cu martienii sa ne mai lase in viata pana la primavara. Ce relevanta au parerile lui Vantu spuse la telefon? Mai mult, acum avocatii lui pot pleda ca e bolnav psihic, ca facea jacuzzi si visa cu ochii deschisi la destin de Petru cel Mare, deci nu se face sa-l arestezi cand el e de sanatoriu. Rusinos! Iar gazetarii, in loc sa scrie despre foame si motiunea de cenzura, despre anticipate si solutii la criza, morfolesc stenograme! Pe mine ma intereseaza cand explodeaza mamaliga, clar?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: