Local Kombat Sibiu, o gală de criză salvată de luptătorii „noului val”

 Gala prin care franciza Local Kombat a aniversat vineri seară la Sibiu 10 ani de existenţă a fost la un pas de a se prăbuşi în abisurile penibilului. Cu bugetul strâmtorat de criză, promotorul Eduard Irimia a apelat, pentru meciurile internaţionale, la tot soiul de journeymani hilari, de tipul slovacului Sarkozi, al cărui „meci” de 20 de secunde cu Sandu Lungu a fost huiduit copios de publicul din sală. Iar politica lui „să aducem pe cine s-o nimeri, doar să ţinem gala” era să-l coste rău pe Sebastian Ciobanu, care s-a pomenit în ring cu un puştan bulgar absolut rudimentar, care nu cred că avea mai mult de 2-3 meciuri profesioniste la activ, dar este cu vreo 20 de kile mai greu şi aproape un cap mai mare decât „fiul lui Dracula”. Cap care, pe deasupra, avea şi cunoscuta tărie a ţestelor bulgăreşti. Colac peste pupăză, Ciobanu a făcut şi el greşeala ca, în loc să-şi pună în valoare tehnica şi experienţa net superioare,  să vrea să arate că-i smardoi taman în faţa unui asemenea adversar, şi a fost la un pas destul de mic să se pomenească bătut de un nimeni.  Sincer, cred că, dacă eram antrenorul lui, la finalul rundei a doua îi dădeam cu scăunelul în cap, în halul ăsta mă enervase în faţa televizorului văzându-l cum e pe punctul să se bată singur. Din fericire, Ciobanu s-a mai trezit la realitate în runda a treia şi, profitând de downul pe care reuşise să i-l administreze bulgarului în debutul meciului, a câştigat la decizie.

 În acest punct, aş vrea să subliniez şi faptul că, în sfârşit, prin cuplul de comentatori Ciprian Sora-Valentin Halacenco, Media Pro pare să fi nimerit prima formulă care să nu  scoată din minţi telespectatorii. În locul ineptului Tudor Mihăiţă, a cărui singură calitate era că-i fiul tatălui său, şi care era literlamente paralel cu ceea ce se întâmpla în ring, aducând mai degrabă a fan încins la maxim care a reuşit cumva să apuce microfonul, l-am avut de data aceasta pe Cirpian Sora, fost luptător foarte experimentat care, în plus, nici nu-i legat la gură. Sora a sesizat excelent momentul în care Ciobanu a luat-o pe arătură, şi în sfârşit, am ascultat şi eu la sport.ro un comentariu care semăna cu ceea ce vedea şi subsemnatul în ring. Sigur, Ciprian Sora a demonstrat în vreo două meciuri disputate între luptători români că suferă de meteahna favorizării amicilor proprii, dar oricum, s-a controlat destul de bine şi din acest punct de vedere, mai ales la finalul meciului dintre Tiţa şi Olar. Tras puţin de mânecă la acest capitol, şi secondat de mult mai ponderatul Halacenco, Sora poate deveni, zic eu, un comentator foarte OK pentru galele de kickboxing.

 Din păcate, şi „main eventul” Cătinaş vs Imani Lee a fost departe de a reprezenta mai mult decât un antrenament cu public. Americanul este, practic, un boxer bătrăior, care, implicit, duce bine loviturile de pumn şi care, în plus, nu rămâne într-un picior de la primul lowkick. Dar cam atât. Singurele aspecte pozitive ale acestui meci au fost, pe de o parte, constatarea că Raul şi-a învăţat lecţia foarte scumpă pe care a primit-o în final 16, şi, pe de altă parte, gestul frumos făcut de Imani Lee la sfârşitul meciului, când a ţinut un speech foarte legat după care s-a pozat cu o persoană cu handicap sponsorizată cu o parte din veniturile obţinute de Eduard Irimia în urma galei.

  N-aş vrea să bag în aceeaşi categorie a meciurilor penibile şi lupta din deschiderea galei, desfăşurată între Ionuţ Atodiresei şi albanezul  Valdrin Vatnikaj, pentru că nu am văzut primele două runde. În a treia însă, albanezul practic nu a existat, iar victoria lui Atodiresei a venit firesc. Voi aştepta înregistrarea meciului şi o să editez ulterior.

  În schimb, trebuie spus că, dintre fighterii deja consacraţi, singurul care a avut un meci serios a fost Adrian Mitu. În faţa lui s-a aflat bulgarul Veselin Veselinov, care îl făcuse KO la Constanţa pe Ionuţ Atodiresei, dar Mitu şi-a surclasat pur şi simplu oponentul, demonstrând, după părerea mea, că este de departe cel mai valoros luptător român al momentului la această categorie. Rar am văzut în vreun meci desfăşurat în România o asemenea îmbinare de viteză de execuţie, tactică bună, lovituri curate, bine gândite şi, nu în ultimul rând, calm şi minte lucidă. După părerea mea Mitu a ajuns la un nivel la care ar merita o şansă la turneele mari din străinătate.

Cum spuneam la începutul acestui comentariu, gala Local Kombat Sibiu a fost salvată de luptătorii noului val.  Bogdan Stoica s-a prezentat excelent în lupta cu mezinul Dženan Poturak şi a câştigat prin KO, după o lovitură care a prins ceafa adversarului în timp ce acesta făcea pasul înainte. Chiar şi scoţând din ecuaţie această lovitură, zic eu norocoasă,  Bogdan Stocia a arătat că a ajuns la un nivel la care poate scoate capul în lume şi în faţa unor adversari ceva mai răsăriţi decât Poturak cel mic (care la fiecare întrerupere se uita imediat în colţ, să primească indicaţii de la consacratul său frate).

 Din păcate,  Andrei Stoica a avut parte, în persoana turcului (stabilit în Germania)  Timur Hapolat de un adversar capabil să ducă mult, dar totalmente neputincios când venea vorba de ofensivă.  Oricum,  românul şi-a văzut de treabă şi l-a tocat mărunt pe Hapolat, al cărui singur obiectiv în acest meci a fost să termine lupta în picioare. Iar spectacolul oferit nu a fost tocmai dezagreabil pentru public, având în vedere că Hapolat a arătat totuşi a luptător, lăsând impresia că a fost doar depăşit de Stoica la toate capitolele, nu că n-ar fi avut ce căuta într-o gală de kickboxing.

 Meciul serii a fost însă oferit de consacratul Marius Tiţa şi de rising star-ul Miodrag Olar. Cei doi au arătat clar că, decât să aduci de afară tot felul de petarde, ca să se cheme că ai meciuri „internaţionale”, mai bine le dai o şansă luptătorilor români de calitate să câştige un ban cinstit, bătându-se între ei. Realmente, dacă trecem cu vedera lipsa oricărui down, lupta asta a avut de toate. Personal cred că decizia obţinută de Marius Tiţa după doar trei runde s-a datorat mai degrabă respectului unanim de care acesta se bucură în lumea kickboxingului românesc, şi că, la fel de bine, s-ar fi putut dicta un extra-round, dar, una peste alta, e clar că viitorul îi aparţine  lui Miodrag Olar, şi probabil asta a fost şi în capul arbitrilor. Cu toate că, din păcate, e deja al doilea meci Tiţă vs Olar care se termină cu o decizie discutabilă.

 Şi lupta dintre Marian Iordan şi Adalbert Şule a fost destul de spectaculoasă, chiar dacă diferenţa dintre bagajul tehnic al celor doi a fost tot mai evidentă pe măsură ce meciul înainta. Iordan, în pofida unor şunculiţe cam prea dezvoltate, s-a mişcat excelent în ring, a făcut uz de lovituri variate, a schimbat foarte bine de câteva ori registrul tactic, în vreme ce Şule a tot aşteptat prilejul de a arunca o lovitură decisivă. Evident, a sfârşit prin a fi trimis de două ori la podea, iar Iordan a obţinut o decizie care nu putea fi contestată de nimeni.  Părerea mea e că Iordan are şi el un viitor frumos în faţă, dacă reuşeşte să-şi controleze tendinţa de îngrăşare.

 În fine, ultimul meci al galei a avut o răsturnare spectaculoasă de situaţie: snopit în finalul primei reprize, după un schimb dur de lovituri, Cătălin Slave a fost numărat, dar a reuşit cu greu să „supravieţuiască” primei runde. După care, mai întâi a echilibrat uşor-uşor meciul şi apoi a trecut la atac, zdrobindu-l pe Alexandru Popescu. Două downuri urmate de un KO, toate după lovituri la corp, şi totul s-a terminat.

 Una peste alta, cum spuneam, principala lecţie pe care ar trebui s-o înveţe Eduard Irimia din gala asta este că decât să iei portarul de la un club de noapte şi să-l bagi în ring pe post de luptător (cazul Sarkozi), mai bine dai un ban cinstit unui român despre care ştii sigur că face faţă la acest nivel. Sau, dacă rămâi fără adversar pentru Sandu Lungu cu două zile înainte de gală, şi chiar nu poţi găsi un adversar decent, nu-l expui pe om unor huiduieli din partea întregii săli doar ca să se cheme că ai avut meci de MMA.  Decât să arunci banii, cât de puţini or fi fost, pe unul care nici măcar journeyman nu era, mai bine îi dădeai ceva lui Sandu Lungu pentru deranj şi nu mai ţineai meciul. 

 În tot cazul, Sandu Lungu ar merita un oponent serios la urmatoarea gală. OK, n-o să dai cât ar costa două gale LK doar ca să-i aduci vreun nume cu adevărat greu, dar un luptător cu CV bun, poate aflat pe o pantă descendentă, cum a fost Valentijn Overeem la GP-ul de la Bucureşti, nu ar fi ceva imposibil. Sau te uiţi prin promoţiile mai mici, gen BAMMA, şi vii cu un adversar în urcare, gen Crazy Bear Economou, care, sigur, costă, dar măcar ştii sigur că va face un meci după care lumea aplaudă, nu huiduie.

24 Responses to Local Kombat Sibiu, o gală de criză salvată de luptătorii „noului val”

 1. man09 spune:

  A fost bunicica gala dar cu unii dintre adversarii straini slabi sau nepregatiti, oricum a fost mult peste gala de la Sarajevo,mi-au placut fratii Stoica sunt pe drumul cel bun, au un mare potential.Adversarul lui Lungu cred ca l-au gasit la beraria din colt.Ciobanu era sa faca greseala lui Catinas din meciu cu Mo.Atodiresei a castigat dar nu convingator,Mitu a luptat foarte bine are potential,Tita foarte bine a aratat ca inca mai poate,Catinas a aratat un real progres atat tactic cat si conditia fizica superioara in acest meci daca este serios poate ajunge sus ,Iordan a luptat bine contra unuia fara experienta,Catalin Slave mult peste adversar. Ciprian Sora a comentat bine ca un cunoscator de kickboxing; per ansamblu a fost o gala de nota 7,5

 2. JLB spune:

  Ciobanu lupta cam haotic si plus de asta si-a mai pierdut si din explozie.Nu are forta,nu are rezistenta,nu prea are nimic ciobanu,chiar sunt si acum socat cum de a reusit sa il invinga pe mo de maniera in care a facuto!!!!! Pacat,dupa meciul sau cu zabit samedov am crezut ca ar putea fi ceva de capul lui,dar in ultimul an si jumatate nu a mai dovedit nimic,parca a regresat.
  Penibil adversarul lui lungu,cum sa dus in garda fara sa se uite in bratele lui lungu (faza serii) :))
  Catinas schimbat mult ca joc tactic,se pare ca totusi uneori o infrangere poate fi mai benefica decat o victorie.Trebuie sa traga tare anul asta,FEG este cam in faliment,si nu prea mai cred ca vor mai exista turnee regionale,deci probabil sa va apela la wild card.
  De notat ar mai fi ko-ul dat de bogdan stoica lu poturak,mi-sa parut putin dubios,deabia daca la sters.

 3. optimvs spune:

  Hai ca mi-am facut timp si am postat si comentariile pentru restul meciurilor.
  KO-ul lui Poturak cel mic n-a fost dubios, croseul l-a prins cand se ducea in fata si l-a lovit in ceafa. Ghinionul lui, meciul parea sa devina foarte interesant, judecand dupa schimburile de la finalul primei runde.
  Cat despre Ciobanu, impresia mea e ca vrea cu orice pret sa faca spectacol. Dar ar trebui sa se gandeasca la faptul ca, daca nu se tinea de superman punch si alte astea cu Mighty Mo, poate avea ceva mai multa „benzina” pentru meciul cu Kemayo si ajungea el in final 16.
  Si, desigur, sa tina cont ca nu te apuci de smardoiala cu un adversar impotriva caruia nu inseamna nimic daca obtii victoria, dar poate fi foarte nasol pentru cariera sa pierzi.

  • alexei spune:

   Sigur n a fost dubios? ia mai uitati va o leaca.

   • optimvs spune:

    Uite aici alt unghi http://www.youtube.com/watch?v=fTlQBqSw6b4

    O lovitura nu foarte puternica la ceafa poate pune la podea luptatori mult mai rezistenti decat Poturak junior.

   • alexei spune:

    „”o lovitura nu prea puternica in „ceafa”… „”cerebelul, centrul echilibrului, cunoastem, cunoastem. numai ca lovitura trebuie sa atinga ceafa, nu umarul sau spatele adversarului Altfel se numeste BLAT! numai asa se poate admite ca si o lovitura in umar te poate face ko.; hai sa ne mai uitam o leaca

   • optimvs spune:

    Eu te intreb altceva: logic vorbind, ce sens avea un blat la meciul asta? E Poturak junior asa o vedeta, sa se cheme ca-i creste cota lui Stoica? Nu, bineinteles. Daca era Dževad Poturak da, avea o logica, o victorie contra lui valoreaza ceva, se putea merge mai departe cu speculatiile la faze gen „i-a zis Irimia sa tranteasca meciul asta ca sa-l mai cheme sa mai faca un ban pe la LK)
    Dar asa? Sau crezi ca isi permiteau astia de la Respect Gym o spaga ca sa-i renteze lui Poturak sa tranteasca un meci contra unui luptator fara palmares? Iarasi nu.
    Si atunci? Cand banuiesti un blat, trebuie sa existe si un motiv. Care e motivul de blat aici?

   • TO spune:

    Respect Gym nu-si permite sa de-a spaga dar clanul Preda ar putea oare?
    E cunoscut ca fratii Stoica fac parte din clanu Preda.

   • optimvs spune:

    Si totusi, ramane legitima intrebare: are rost sa dai spaga pentru o victorie la un adversar care nu inseamna mare lucru?
    Daca aduceau pe unul ca Ignashov si il plateau sa se lasa batut de Stoica intelegeam. Dar asa? Ti se pare ca a progresat cu ceva cariera lui Stoica prin faptul ca l-a batut pe fratele mai mic al lui Poturak?

  • alexei spune:

   De ce au facut asta nu are rost sa incercam noi sa explicam. Si nici nu trebuie sa aiba vre o logica din punctul nostru de vedere Ei stiu mai bine. Cand au facut tampenia cu gary g. asta nu mai castigase un meci din 2006.. Un luptator cu palamares negativ si care nu mai castigase un meci de ani buni…..Fata de ce adv au avut romanii pana acum Poturak e ok, are 62 de meciuri si 46 de victorii si vre o 5 titluri castigate.Stoica are si el o „centura” castigata anul asta la Gaiesti. Sa vezi acolo blat. Vezi, cum sa ai incredere in astfel de specimene?!
   http://www.niuzer.ro/Sport/ACUZATII-GRAVE-Meciuri-aranjate-la-Confruntarea-Titanilor-1124610.html

   • optimvs spune:

    Faci o confuzie intre cei doi Poturak. Ala cu 46 de victorii si 5 titluri e Dževad Poturak, fratele mai mare. Cel care a luptat la Sibiu e Dzenan Poturak, fratele mai mic, un sportiv la fel de neconsacrat ca si fratii Stoica.
    De-aia zic ca blatul n-ar fi avut nici un sens.

  • alexei spune:

   nu pot sa nu i suspectez de blaturi. stiu eu ce stiu

   • optimvs spune:

    Daca stii ceva concret zi. Aici nu-ti pune nimeni pumnul in gura, singurele conditii pe care le pun sunt exprimarea civilizata si argumentarea opiniilor.

 4. Ovidiu Sopa spune:

  peste 150 de poze de la Local Kombat Sibiu 2010 gasiti la adresa de mai jos:

  http://www.sibiul.ro/poze-sibiu/local-kombat-10-ani-in-ring-sibiu-2010/436/1/

  si mai multe filme voi pune in curand, deocamdata sunt doar 3 meciuri (HD VIDEO) :

  http://www.sibiul.ro/sibiu-videos/local-kombat-10-ani-in-ring-sibiu-2010_45.html

 5. optimvs spune:

  Foarte reusite instantanee, bravo.

  Vad ca au avut si un fel de conferinta de presa.

 6. andrei spune:

  in ceea ce priveste meciul marian iordan vs sule adalbert,cele 2 „trimiteri„ la podea au fost pt o lovitura sub centura cand sule si a lasat bratele jos,iar cezar gheorghe a adormit in loc sa arbitreze ,iar cea de a doua trimitere a fost in urma unei lovituri nepermise dupa ceafa.

 7. optimvs spune:

  Zau ca la televizor nu s-a vazut asa. Bine, e drept ca la prima lovitura unghiul din care filma camera a fost foarte prost, deci nu ma pot pronunta. Dar nu poti sa zici ca a doua a fost „lovitura nepermisa dupa ceafa”: uita-te la ko-ul luat de Poturak junior de pilda, aia a fost mult mai clar la ceafa, si tot nu era nepermisa, pentru ca l-a prins pe Poturak pe inaintare.

  • andrei spune:

   iti sugerez sa te uiti pe pozele postate de respect gym si vei vedea sule e pe jos si iordan da la ceafa.oricum ioradan nu are tehnica deloc loveste haotic pe cand celalalt s a vazut ca stie …dar nu era prea in forma.oricum tipul e tare in vara la batut pe golescu,fiind in vacanta si luat pe nepregatite.

 8. TO spune:

  Bravo MediaPro pentru decizia vizavi de comentatorii.
  Penibilul Tudor Mihaita era o piatra de moara legata la piciorul Local Kombat…Bravo pentru decizia de a-l schimba pe acest mic oportunist (Tudor Mihaita) cu un om care se pricepe.
  Felicitari pentru Mitu si maestrului spaniol Emilio Beker care l-a pregatit in adevarata traditie a Muay Thai.
  Gala merita un satisfacator spre bine.

 9. optimvs spune:

  Mitu mi-a lasat si mie o impresie excelenta dupa lupta asta. Ar trebui promovat mai mult, scos in lume, cum s-ar zice.

  @Laurentiu: esti complet offtopic 😆 Intreaba la locul cu pricina si iti raspund.

 10. JLB spune:

  Hari nu participa la final 8,chiar el a anuntat asta.

 11. optimvs spune:

  Deja era de banuit, l-au tinut aia prea mult in puscarie. Se pare ca Golden Glory a avut realtii mai bune decat Simon Rutz. 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: