Zoso, Monica Marinescu, Horea Bădău şi Tiberiu Lovin

 Ce au Zoso, Monica Marinescu, Horea Bădău şi Tiberiu Lovin  în comun? Două scandaluri de toată frumuseţea, centrate în jurul furtului de identitate virtuală şi al creării unor identităţi virtuale imaginare, utilizate pentru a da la gioale „adversarilor” din blogosferă. Adică sportul favorit al lui Zoso. Ciudat, nu?  

 Să începem însă cu începutul: Horea Bădău este cadru didactic la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti. Aia la care Zoso n-a fost în stare nici măcar să intre.

Zoso, epic fail la admitere

Zoso, epic fail la admitere

Ca (aproape) orice cadru didactic de la facultăţile de stat, Horea Bădău preda în perioada 1998-2000 şi la o facultate particulară, unde s-a înscris  Zoso ca să scape de armată.  În această calitate,  Horea Bădău l-a ejectat pe studentul Zoso de la nişte seminarii, iar de aici până la debutul unei „frumoase prietenii” n-a mai fost decât un pas. Cu mintea puţină pe care i-o ştim, Zoso încearcă de un deceniu să se tot răzbune pe fostul său profesor, iar unul dintre cele mai groteşti episoade s-a consumat chiar la mine pe blog, când amărâtul de Petcu a postat comentarii în care se dădea drept Horea Bădău, fiind prins după IP-ul de Braşov. Horea Bădău a vrut chiar să meargă în instanţă, dar ulterior a lăsat-o baltă, furtul de identitate online nefiind incriminat prea clar de legislaţia românească.

 La ceva timp după acest incident grotesc, a început să fie popularizat (prin pingback-uri şi comentarii postate pe blogurile cu trafic) un blog ciudat, în care o persoană de care nu auzise nimeni până în acel moment, auto-botezată Monica Marinescu, scria tot felul de cancanuri despre viaţa de alcov a unor cetăţeni din blogosferă sau new media  (Tiberiu Lovin, Petrişor Obae etc).  Evident, după ce „Monica Marinescu” a scris despre el că are o amantă cu care are şi un copil, Tiberiu Lovin a făcut tot posibilul să ia urma persoanei aflate în spatele blogului cu pricina. Şi, supriză (sau nu), a a juns la concluzia că vinovatul ar fi Horea Bădău.

 Raţionamentul din spatele acestei concluzii mi se pare destul de îmbârligat (ceva chestii cu blogul lui Ponta, nuşce dezbatere care s-ar fi dovedit a fi de fapt o lansare, şi alte chestii de-astea care-i pot interesa doar pe cei care şi-au făcut blog ca să poată mulge cu el ceva bani de la PDL/PSD/PNL. Din punctul meu de vedere, singura dovadă că Horea Bădău=Monica Marinescu ar putea fi „proba tehnică” la care Tiberiu Lovin face referire, dar pe care n-o descrie în mod explicit.

 Ei bine, în felul ăsta ajungem însă la prima parte a poveştii, respectiv la momentul în care Zoso i-a furat identitatea lui Horea Bădău şi a fost prins după IP-ul de Braşov. În articolul în care prezentam pe larg manevra murdară a lui Zoso, am scris şi următoarea frază:

 „Verificând IP-ul adevăratului Horea Bădău, a reieşit cât se poate de clar că omul era în momentul respectiv la locul de muncă în Bucureşti, cum era şi firesc la ora respectivă.”

  Am aşa o bănuială că dovada despre care vorbeşte Tiberiu Lovin este, de fapt, un comentariu semnat „Monica Marinescu” şi postat pe vreun blog oarecare de la un IP de la FJSC. Ceea ce dovedeşte nu că Horea Bădău ar fi atât de tâmpit încât să se dea de gol după IP, ci doar că Zoso a învăţat ceva după ce a fost prins şi făcut îngrozitor de râs din cauza IP-ului de Braşov.

 Concluzia mea că Zoso=Monica Marinescu se bazează pe patru premize cât se poate de logice:

 1. S-a dovedit deja, fără putinţă de tăgadă, că Zoso are obiceiul de a fura identitatea unor persoane pentru a le încăiera cu altele sau pentru a le pune într-o lumină proastă  (vezi situaţia în care posta aici comentarii semnate „Horea Bădău”)

 2. Dacă Horea Bădău ar fi putut să ducă un blog la câteva mii de accesări pe zi făcea asta cu blogul propriu, încă de acum câţiva ani. Ascensiunea suspect de fulminantă a blogului Monicăi Marinescu nu se poate datora decât unei persoane care are experienţă în obţine rapid trafic pe un blog.

 3. Apetitul lui Zoso pentru calomnie nu mai trebuie demonstrat.

 4. S-a dovedit deja că Zoso a făcut o fixaţie pe distrugerea reputaţiei lui Horea Bădău.

 Practic, bănuiala mea e că Zoso a băgat la cap ce spusesem apropo de identificarea comentariului adevăratului Horea Bădău pe baza unui IP de la FJSC, a creat blogul Monicăi Marinescu şi a postat acolo tot felul de nenorociri, după care s-a fofilat pe la un calculator de la FJSC (sau a avut pe cineva cu acces acolo) şi a postat pe diverse bloguri comentarii semnate Monica Marinescu.

 Aştept cu maxim interes ca Tiberiu Lovin să spună în ce constă dovada aia tehnică din care reiese că Horea Bădău e Monica Marinescu.

 Update 1.  Văd că şi Roncea sesizase că Zoso e cam prea implicat în povestea cu Lovin, Monica Marinescu şi Horea Bădău.  Ba chiar a mai făcut şi o altă legătură interesantă, cea cu colaborarea strânsă dintre Zoso şi Corina Vinţan, piarista de la RMGC. Care piaristă era şi ea foarte supărată pe Bădău, după ce acesta n-a vrut să-i asculte indicaţiile despre cum trebuie să arate o dezbatere despre proiectul Roşia Montană.   Parcă „vine de se leagă”, nu?

Update 2.  Piarista RMGC Corina Vinţan ar fi făcut plângere penală contra „Monicăi Marinescu”. Această cioacă din seria „hai să vorbim discuţii” (nu îţi primeşte nimeni plângere contra nu se ştie cui, pe baza unor fapte doar presupuse) pare a indica mai degrabă că respectiva duduie e mult mai implicată în activitatea „Monicăi Marinescu”, şi că aşa-zisa plângere se vrea, de fapt, a fi un soi de alibi. (apropo de acuzaţia lansată de Roncea că Monica Marinescu = Corina Vinţan).

12 Responses to Zoso, Monica Marinescu, Horea Bădău şi Tiberiu Lovin

 1. Tiberiu spune:

  Adrian, situatia este mult mai simpla, iar legaturile cu Zoso si Corina Vintan n-au nicio nimic in comun cu cazul meu. Da-mi un telefon cand vrei sa stii cum l-am prins pe Badau – nici povestea cu scrisul de la facultate n-are legatura cu descoperirea mea.

 2. optimvs spune:

  Am avut o discutie interesanta cu Tiberiu, dar vom relua maine subiectul, mai in detaliu.
  I-am promis ca nu voi scrie aici in cel fel a ajuns el la concluzia ca Magda Marinescu = Horea Badau, dar pot preciza ca un anumit detaliu ma face sa fiu sceptic.

  In plus, dovezile circumstantiale, ca sa zic asa, indica mai clar catre Zoso (un hot de identitate dovedit) decat catre Horea Badau.

  Oricum insa, fiti pe faza, presimt ca o sa apara noi detalii interesante despre acest caz.

 3. optimvs spune:

  OK, am reluat subiectul cu Tiberiu, fara a ajunge la vreo concluzie.

  Intrebarea mea, care deocamdata ramane, este de ce nu a procedat Tiberiu asa cum am procedat eu aici: https://optimvs.wordpress.com/2010/06/24/zoso-fura-identitatea-lui-horea-badau/ ?

  Tiberiu mi-a spus ca va publica IP-urile de la care a comentat „Monica Marinescu”, (cu screenshoturile de rigoare, sper) cand va mai scrie despre Horea Badau.

  Deocamdata, in lipsa acestora, eu raman la parerea ca „Monica Marinescu” = Zoso, din motivele expuse mai sus, si impotriva carora nu am auzit inca vreo argumentatie.

 4. ip-ul monicai marinescu era de rds&rcs, din bucuresti, insa tu chiar ai o fixatie cu zoso. aia cu e ip din brasov e prostie, eu am ip de la firma de hosting si iti arata un oras in care nu stau. e o idee

 5. optimvs spune:

  Inainte sa scrii ca am eu fixatii cu amaratul ala de petcu ar fi mai sanatos sa faci urmatoarele:

  1. Citesti articolul asta si, foarte atent, comentariile de la el https://optimvs.wordpress.com/2010/06/24/zoso-adevarata-poveste-cine-este-zoso/

  2. Observi ca, aproape instantaneu dupa publicare, a aparut un individ care semna „Horea Badau” si care posta comentarii favorabile lui Zoso

  3. Remarci ca individul in cauza are o obsesie cu Laura Pistol, despre care spune ca e iubita lui 😆

  4. Constati ca individul era la curent cu aberatiile pe care le mai scrisese Zoso despre mine 😆

  5. Intrebi si tu niste oameni care se pricep si afli ca identificarea localitatii este foarte precisa cand vine vorba despre RDS si orasele mari. Evident, iti dai seama ca faza cu RDS si Brasov, coroborata cu primele patru puncte, nu poate fi o coincidenta.

  Dupa ce faci toate astea, imi ceri scuze pentru faza cu fixatia si discutam despre IP-ul „Monicai Marinescu” (cu screenshot, te rog, nu pe vorbe).

 6. the undergrad spune:

  Zoso e un dobitoc ambulant.Nu inteleg de ce iti pierzi vremea cu el.

 7. http://stirute.com/senzational-despre-nimeni-si-nimic-adica-despre-m-m-si-t-l/ şi http://stirute.com/exclusiv-mizeriile-monicai-marinescu-si-ceva-cu-tiberiu-lovin/
  citeste cele doua articole si vei vedea că ştiu mai multe despre ip decat tine.
  2. daca chiar esti jurnalist, faceai o simpla investigaţie şi ai fi observat că zoso e abonat la synco, firma care iti ofera hosting doar daca ai net la ei. zoso are site-ul hostat la synco. apoi, in bv exista mii de abonati rds. si de aici poti deduce o alternativa: e altcineva care vrea sa il implice pe el – prezumţia not guilty.
  3. eu îmi menţin părerea in legatura cu fixatiile, mai ales ca daca verifici ip-ul meu iti va da un oras în care nu locuiesc eu, ci firma care ma hosteaza are serverele acolo.
  4. mi se rupe de zoso şi am avut chiar scandal cu el în bv (la un pas sa ii rup muia, schilodului.

  EDIT Optimvs: Il ai pe Zoso in blogroll. Rusinica maxima 😆

  5. monica marinescu a comentat la mine şi nu sunt obligat sa iti arat ceva. asa ca multumeste-te cu explicaţiile primite deja.
  halal jurnalişti mai sunteţi, dar de terminat tot terminati ceva: presa

 8. normal, de ce ai aproba un comentariu in care cineva iti demonstreaza ca tu te inseli, cel putin in acest caz.

 9. optimvs spune:

  Am doua vesti pentru tine: lumea nu se invarte in jurul comentariilor tale, iar eu nu-mi petrec ziua pe blog 😆 . Cu alte cuvinte, nu te repezi ca fata mare la maritat sa spui ca te cenzurez 😆

  S-o luam pe rand:

  1. Cele doua articole nu dovedesc ca ai avea habar despre IP tracking samd. De fapt, nu dovedesc absolut nimic, in general. Chiar le-am citit atent, dar canci, nu era nimic acolo, decat afirmatia ta ca Monica Marinescu a scris de la IP RDS de bucuresti. Care afirmatie poate fi luata de buna sau nu.

  2. Te rog, nu insulta inteligenta celor care citesc acest articol. Faptul ca Petcu e abonat la Synco nu inseamna ca n-are un abonament de cativa lei la RDS 😆

  Iti mai explic odata, ca vad ca n-ai inteles: persoana care s-a dat drept Horea Badau a postat aici comentarii favorabile lui Zoso, si din care reiesea ca stie foarte bine ce aberatii a scris Zoso despre mine 😆 . In plus, are o obsesie cu Laura Pistol,si posteaza din Brasov. Si, desigur, s-a dat taman drept Horea Badau.
  Si tu ai vrea sa creada cineva ca toate astea sunt o coincidenta? Mhahahahahahahahahahahha 😆

  3 si 4. Il ai pe Zoso in blogroll. 😆 Chiar credeai ca n-o sa ma uit dupa atata lucru? 😆

  5. OK, deci ar trebui sa aplicam „crede si nu cerceta” apropo de ceea ce spune un blogger care-l are pe Zoso in blogroll, nu? 😆

 10. il am si pe lovin, si pe chinezu. asta nu inseamna neaparat ca ii sustin ca bloggeri sau persoane, ci ca imi plac unele articole ale lor, fata de alte bloguri unde nu gasesti. ideea e ca incepi sa puti a ipocrizie … probabil ca o sa spui ca eu sunt vali prostcu

 11. optimvs spune:

  Atentie la exprimare, la urmatorul derapaj verbal comentariul nu mai intra, si n-o sa fie cenzura, ci curatenie.

  Ai bunul simt sa nu vorbesti de ipocrizie cand tu ai venit sa faci pe avocatul dezinteresat al lui zoso, si ai fost prins cu numitul zoso in blogroll.

  Schimba placa, asta nu mai tine. Persoanale care-l au pe zoso in blogroll se impart in doua mari categorii: incepatori care cred ca da bine sa ai bloggeri cu trafic in blogroll (nu e cazul tau) si persoane care au diverse chestii in comun cu zoso (interese, afilieri, combinatii samd). Nimeni nu pune un cretin in blogroll de placere (si da, unul care spune „ma ameninti cu testul IQ” chiar poate fi numit cretin fara frica de a gresi).

  Si, cum spuneam, faptul ca refuzi sa publici un print screen cu IP-ul de la care a postat „Monica Marinescu” e mai mult decat edificator. La fel de bine ar putea si Badau sa spuna ca a postat si la el, si ca IP-ul era acelasi cu cel de la care a postat Zoso 😆 .

  Cine nu are nimic de ascuns procedeaza cum am procedat eu aici: https://optimvs.wordpress.com/2010/06/24/zoso-fura-identitatea-lui-horea-badau/

  Pac screenshotul, si avem o baza de discutie. Pe vorbe, pe „stiu eu da’ nu spun” samd e total neinteresant.

 12. habahaba spune:

  foarte interesant cum n-apare nenea zosuluica pe aici sa se apere… de obicei ratatul ala da de 10 ori pe zi cautare pe google dupa „zoso” deci n-avea cum sa scape articolul tau… inseamna ca ce zici nu poate fi contrazis si sobolanul isi accepta muia luata… era si timpul! bravo pentru demascarea practicilor acestui gunoi pe nume zoso, o scursura a societatii cum rar se mai poate vedea in ziua de azi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: