Casa lui Ciutacu şi complicitatea lui Băsescu

 Cum promisesem înainte de Paşti, reiau pe îndelete subiectul despre locuinţa socială a lui Ciutacu, pentru că dezvăluirile din presa pro-băsesciană au ratat, firesc aş zice, exact părţile esenţiale.

 Aşadar se făcea că prin anul de graţie 1999 Ciutacu reuşise, pozând (doar parţial cu temei, după cum vom vedea ceva mai încolo) în ultimul sărac şi îndesându-şi cu spor limba în posteriorul fiecărei persoane din conducerea ziarului Adevărul, să-l convingă pe Dumitru Tinu că merită să i se facă rost de o casă. Nota bene însă, acest „facă rost” nu presupunea niscai metode mafiote, ci folosirea unui mecanism perpetuat, la nivelul Primăriei Capitalei, încă de pe vremea comuniştilor. Pe româneşte, primăria avea alocată în fiecare an o cotă de 2-3 apartamente pentru ziariştii aduşi din provincie să lucreze la „organele de presă” Scânteia, România Liberă, Scânteia Tineretului şamd, iar „obiceiul pământului” a fost păstrat ca atare până în anul 2000.  Când spun ca atare înţeleg prin asta faptul că primarul avea „în plan” să dea apartamentele astea pentru presă în fiecare an, nu că era o chestie ce ţinea de diverse mici înţelegeri subterane între şefii din presă şi primari.

 Mi-e greu să spun dacă participau şi ziarele apărute după 1989, gen Evenimentul Zilei. În mod cert n-am nici o informaţie în acest sens şi respectivii vor nega din răsputeri, dar, pe de altă parte, mi-e tare greu să cred că Nistorescu şi Cristoiu, oameni şcoliţi în presa de partid, nu ştiau de povestea asta şi puteau accepta să fie „săriţi” la împărţeală. Una peste alta însă, cert este că aşa l-a „rezolvat” Darie Novăceanu pe CTP, care dormea pe mese în redacţie  în momentul angajării, şi că Dumitru Tinu „rezolva” lejer un ziarist pe an, cu case în care nu i-ar fi fost nimănui ruşine să stea.

 Ee, şi în anul 2000, pe final de mandat al iscusitului Lis, i-a venit şi rândul lui Ciutacu. Numai că Liscusitul a semnat la grămadă, în aceeaşi perioadă, un purcoi de repartiţii, care mai de care mai ilegale, aşa că unul din primele lucruri făcute de Băsescu la preluarea mandatului a fost să ceară verificarea acestor repartiţii. După care, prin metoda de-acum arhicunoscută, a livrat presei LISTA PERSOANELOR CARE AU OBŢINUT ILEGAL LOCUINŢE SOCIALE în ultimele zile ale mandatului Lis. Respectiva listă a fost publicată de Evenimentul Zilei sau România Liberă undeva spre sfârşitul verii sau în toamna lui 2000, şi cu siguranţă mai poate fi găsită în colecţiile de la bibliotecile publice.

 Stupoare în tribune, pe listă figura Ciutacu! Acelaşi care se laudă acum, cu neruşinare, că ancheta lui Băsescu a concluzionat că repartiţia obţinută de el era legală! După cum se poate imagina, Dumitru Tinu, care ţinea enorm la imaginea ziarului, era să facă atac cerebral când a fost informat, din curtoazie, de conducerea ziarului concurent că numitul Ciutacu figurează pe listă. Evident, a obţinut de la aceştia ca lângă numele lui Ciutacu să nu fie trecut şi locul de muncă 😆 , dar ştia şi el foarte bine că ruşinea oricum rămânea.  Asta pentru că, repet, omul obţinea repartiţii absolut legale, pe baza unui mecanism intrat în „obiceiul pământului”, şi fusese de bună-credinţă când îl trecuse pe Ciutacu pe listă. Crezând, pe baza hârtiilor semnate de acesta, a salariului avut la Adevărul SA samd, că Ciutacu îndeplineşte toate criteriile legale.

 În acest punct, amintirile celor aflaţi la vremea aia în redacţie cu privire la şmenul făcut de Ciutacu devin ceţoase. Eu ţineam minte că adusese o adeverinţă salarială veche a soţiei, deşi aceasta se angajase de ceva vreme la un loc de muncă mult mai bine plătit, iar alţi foşti colegi cu care am discutat zilele astea reţin ba că băgase la dosar o adeverinţă de sudor 😆 , ba că avea o casă la Sinaia pe care a înstrăinat-o înainte să primească repartiţia. Nu m-ar mira ca toate astea să fie adevărate, cam ca în povestea cu cei trei orbi care încearcă să descrie un elefant după ce-l pipăie. Cert este însă că Dumitru Tinu a trebuit să facă uz de influenţa pe care o avea pe lângă Băsescu pentru ca dosarul să fie închis şi Ciutacu să nu fie dat afară din casă, chestie care ar fi dus la un scandal public ce ar fi afectat grav imaginea ziarului. Ce-o fi făcut matrozul, ce hârtii o fi scos sau o fi băgat la dosar, numai el ştie.

 La puţină vreme după această tărăşenie, Tinu a aflat şi că Ciutacu avusese nevoie de mobilă de la Elvila, aşa că făcuse un şmen cu Cataramă, fără să „dea socoteală” conducerii ziarului. A fost picătura care a umplut paharul, şi aşa a fost concediat Ciutacu peste noapte de la Adevărul.

 Două lucruri mi se par foarte nostime în toată această poveste veche :

 1. Că presa a înghiţit pe nemestecate varianta furnizată de Băsescu, fără să sape nici un pic pentru a afla adevărul sordid al muşamalizării ordonate de matroz în 2000.

 2. Că alde Ciutacu are tupeul să pozeze în victimă deşi a avut nesimţirea să stea în locuinţă socială în timp ce sălta salarii uriaşe de la AVAS, indemnizaţii de CA de la societăţi de stat samd. Eu unul ştiam foarte bine povestea locuinţei sociale din 2000, dar nici nu mi-a dat prin cap că mai locuieşte tot acolo.

 Dincolo de toată această tărăşenie, remarcaţi vă rog perversitatea mecanismului prin care diverşi ziarişti din specia celor veniţi la Bucureşti prin gara Basarab, cu câte o sacoşă de rafie în fiecare mână, erau transformaţi pe veci în sclavii câte unui şef.  Întâi făceau ciocul mic şi lucrau pe salarii infime, că altfel n-ar mai fi îndeplinit criteriile pentru locuinţa socială, după care iarăşi făceau ciocul mic în faţa celui care le obţinea casă în Bucureşti.

 P.S. Povestea despre Ciutacu şi bişniţa cu rulmenţi în Turcia când oi mai avea chef. Aia despre cum a fost angajat Ciutacu la Adevărul Economic doar dacă începe să nege adevărurile de mai sus.

14 Responses to Casa lui Ciutacu şi complicitatea lui Băsescu

 1. mundussubterraneus spune:

  foarte tare articolul!
  Insa ziaristii astia din gara Basarab cu sacosele de rafie au ajuns bine: Ciutacu, Tuda, DD in direct etc.

 2. mundussubterraneus spune:

  adica tuca.

 3. optimvs spune:

  Tu il compari pe Ciutacu cu Diaconescu sau cu Tuca? Diaconescu e multimilionar in euro, Tuca o duce si el foarte bine, in timp ce Ciutacu presteaza pe toate antenele si sta tot in locuinta sociala din Rahova.
  Asta e unul din motivele pentru care nu cred in ruptul capului ca-i evreu, pur si simplu nu par sa se lipeasca banii de el. Si nu vorbesc de furat, dar cand ai lucrat cu Musetescu la AVAS si cu Seres la Economie si Comert e oarecum bizar sa stai in Rahova.
  Sau Voiculescu il plateste mizerabil, sau Ciutacu o fi de-ala cu doua valize cu cocosei in debara? 😆

 4. mundussubterraneus spune:

  o avea si Ciutacu prin Elvetia. Majoritatea evreilor foarte bogati nu fac niciun cent risipa. Cunosc multimilionari in euro care se tocmeau pentru 50 centi americani; care scriau pe dosuri de hartii tiparite de altii; care foloseau capete de creioane ramase de la copii; care au zeci de hectare in Bucuresti in proprietate si asteapta sa treaca criza ca sa le construiasca. Asa si Ciutacu! : ) Sta in Rahova pana strange bani sa cumpere sectorul 1. : )

 5. optimvs spune:

  Nu-l cunosti personal 😆
  Asta saracu’, cand a luat primul salariu majorat la Adevarul si-a luat trening de firma 😆 , si se plimba imbracat cu el la sosea 😆 Pe urma l-a invatat Musetescu cum e cu costumele, pe la AVAS.
  Ce descrii tu acolo aduce mai degraba a CTP, care umbla cu Dacia 1300 de pe care curgeau tablele si dupa ce luase aproape un milion de euro de la Tinu, pe actiunile de la Adevarul.

 6. mundussubterraneus spune:

  CTP ii tine pentru piramida! Inca din timpul vietii o sa-si puna sclavii sa-i construiasca piramida care trebuie musai sa fie mai mare si mai frumoasa ca a lui Maslow. Iar asta cere banet, nu gluma! ; )

 7. greudegasitid spune:

  Si unde cum tot Basescu este de vina si pt asta.
  Oricum ai comis articolul cam tarziu. A trecut interesul fata de problema. Si oricum dupa cum pui problema nimeni nu are interes in a continua discutiile.

 8. optimvs spune:

  Evident 😀 Cand nu ai interes de nici o parte ii pui pe ambii combatanti intr-o lumina proasta, mai ales cand e vorba de doi escroci, unul mare, Basescu, si unul marunt de tot, Ciutacu.
  Basescu e de vina pentru ca a facut ancheta, a aflat cine a primit case ilegal, a „scurs” lista in EvZ, dupa care a musamalizat totul. Iar acum, cand l-a enervat suficient de tare Ciutacu, a scos de la naftalina numai partea care-i convenea lui din povestea asta 😆

  P.S. Iti dai seama ca nu mai puteam dormi noaptea de grija ca trece interesul fata de problema 😉

 9. greudegasitid spune:

  Pai este pacat de informatie sa treaca in anonimat.
  Iar asta cu interesul. Hai lasa prostiile. Interesul este sa ii rupi gatul lui Basescu. Si se vede clar din titlu.
  Frumos din partea ta ca asta nu te-a impins sa faci uitate detaliile de mai sus dar asta poate si din motive personale. Am impresia ca Ciutacu nu iti este simpatic, nici macar acum cand sunteti pe aceeasi parte a baricadei.

 10. optimvs spune:

  😆
  Asta nu-i un subiect pe care sa-i poti rupe gatul lui Basescu. Am restabilit doar adevarul, pe care „incoruptibilul” care a sterpelit flota l-a uitat cand le-a pasat pontul celor de la Kamikaze.
  Cat despre interes, n-am nici cel mai mic interes anti-Basescu si nici nu sunt de aceeasi parte a baricadei cu ciutacu. Pur si simplu nu-l suport pe matroz, mi se pare un ins lipsit de cuvant, care una zice si alta face, avand ca unic mobil pastrarea puterii prin orice mijloace.

 11. sergiu spune:

  La cate demnitati a ocupat Basescu in Romania si la cum s-au lipit de el toate furaciunile, traficul si securita, nu e greu sa il legi de o sumedenie de nenorociri si abuzuri, intre care asta cu casa lui ciutacu e doar unul.

 12. optimvs spune:

  Sa fim intelesi, vina lui Basescu in afacerea asta e ca l-a scos la vopsea pe Ciutacu, in loc sa-i anuleze repartitia pentru locuinta sociala. Nu el i-a dat casa.

 13. Elvira spune:

  Pentru ca il cunosc pe Victorash de cand facea chiftelutze de kk prin casa , iti mai ofer cateva amanunte .
  Este evreu doar pentru ca bunica lui rusoaica era evreica , pana acum 1 an – 2 nu avea curaj sa afirme asta .
  Adeverintele pe baza carora a ” furat ” locuinta sociala le-a avut de la un bun prieten , turc ( poate afli tu cum il cheama ) , care sta de mult timp in Romania si a cumparat pe vremuri fabrica de vata Buftea. In acest timp consoarta era mare director pe la Zapp , iti inchipui cati euroi castiga .
  Voiculescu ii da spre 15.000 euro /luna pentru laturile pe care le varsa zilnic ., in Sinaia are pe numele copilului un apartament in care locuiesc parintii .
  Dinspre tata e un pic ” comarnicean ” , asta spre stiinta , ca tot se da cocosh cu sangele albastru . Ha , ha !!!!
  Cu simpatie

 14. optimvs spune:

  Stiu foarte bine ca nu sufla o vorba despre „evreitatea” 😆 lui, doar am fost colegi de birou o vreme. Sincer, eu am ceva dubii ca si bunica aia era evreica, dar ma rog, treaca, prin extensie dupa spalare 😆 In schimb, partea cu etnia tuciurile aciuata la Comarnic este evidenta.

  Sincer, nu cred ca ia nici 3000 pe luna de la Voiculescu, stiu ce salariu avea Mircea Badea pana acum vreo 2 ani si te buseste rasul. Oricum, nu e relevant prin prisma discutiei de fata, si 1000 pe luna daca avea tot era mult prea mult ca sa stea in locuinta sociala…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: