Cipru, tara in care si miercurea e tot o sambata

Take it easy, deviza Ciprului

Take it easy, deviza Ciprului

 Daca ati avut dej un soc in Grecia, vazand cum orase intregi se inchid pentru siesta sau cum diverse institutii publice, inclusiv muzee si situri arheologice, au program pana la 3 sau 4 dupa-amiaza, nu trebuie sa va imaginati ca le-ati vazut pe toate in materie de „take it easy”. La acest capitol Ciprul bate Grecia de departe, ajungand pana la nivelul la care saptamana are doua sambete si o duminica.

Majoritatea magazinelor din Larnaka au program scurt si miercurea, nu numai sambata, iar putinele care fac exceptie si-au luat a doua zi scurta joia, probabil ca sa nu aiba turistii impresia ca au nimerit la mijlocul saptamanii intr-un oras in care comertul a fost interzis. Asta adaugandu-se, desigur, sacrosanctei sieste, care in Cipru este respectata cu mai mare sfintenie decat in Grecia (practic doar marile supermarketuri si benzinariile nu se inchid pentru 2-3 ore la amiaza). Pana si unele restaurante/cafenele fac acest lucru.

Nu trebuie inteles de aici ca oamenii n-ar fi amabili si primitori, chiar dimpotriva, cipriotii greci (cu cei turci inca nu m-am intalnit) mi se par mult mai ospitalieri si relaxati cu banii decat grecii din Grecia (care se uitau la orice eurocent si inainte sa-i loveasca in plin criza). Doar ca totul se face fara stres, si cu grija maxima sa nu se oboseasca nimeni prea tare.

O sa mai revin cu alte detalii despre culoarea locala, plus ceva filmulete ilustrative pentru condusul pe partea stanga a drumului (de, tara e fosta colonie britanica), pe masura ce voi avea timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: