Băsescu s-a săturat de huiduieli

Aşteptat la Constanţa cu ocazia Zilei Marinei, fostul comandant de navă-amiral Băsescu a găsit de cuviinţă să-şi ocupe timpul cu nu se stie ce chestii importante, care nu sufereau amânare, dar pe care nu le-a putut preciza nici măcar comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.  Evident însă că nu mai are nimeni nevoie de comunicate ca să observe că Băsescu, altă dată mare amator de băi de mulţime, a căpătat în ultima vreme o pronunţată fobie faţă de apariţiile în public. Asta cam de când popularitatea i s-a dus pe apa Sâmbetei şi orice baie de mulţime a devenit automat o baie de înjurături şi blesteme.

 Sincer, un asemenea comportament ar fi fost de aşteptat la Năstase sau Geoană, politicieni care stăpânesc perfect cadrilul de salon, dar care duşi între oameni, prin oraşele şi satele patriei, arătau fix la fel de natural ca urşii traşi cu lanţul. De la căpitanul Băsescu eu unul aşteptam măcar capacitatea de a se duce la fund cu vaporul, salutând cu mâna la chipiu. Adică, părăsind târămul metaforelor facile, m-aş fi aşteptat ca dl. preşedinte reales să demonstreze că are stomacul necesar pentru a-şi asuma efectele propriilor decizii politice şi a înfrunta dezaprobarea mulţimii. Chiar dacă, sau mai ales dacă dl. preşedinte consideră că poporul greşeşte şi că roadele politicii dumisale urmează să se arate.

 Numai că, la fel ca un sordid şef de mateloţi răzvrătiţi, Băsescu nu pare să ştie decât un singur lucru, şi anume să fugă de consecinţele faptelor sale. Ascuns în spatele celor nşpe servicii secrete, pare să-şi închipuie că geamul de sticlă fumurie al limuzinei îl poate feri la nesfârşit de realitatea unei ţări care pur şi simplu nu-l mai vrea.  Fără să-şi dea seama că, într-o funcţie publică, momentul în care nu mai poţi suporta părerea alegătorilor despre tine e momentul în care trebuie să pleci…

Reclame

6 Responses to Băsescu s-a săturat de huiduieli

 1. vlad spune:

  foarte adevarat! numai ca pe el il intereseaza sa nu plece de la presedintie direct la puscarie.

 2. greudegasitid spune:

  Rusinoasa „modestia” prezidentiala. Cam neastepat din partea lui sa se ascunda asa. Probabili i-a evitat pe revolutionari pusi pe scandal.

 3. optimvs spune:

  Cred ca nu de o mana de revolutionari ii era lui, cat de miile de oameni adunate acolo 😉

  Cat despre puscarie, lui Basescu ii e clar ca n-o poate evita decat agatandu-se cumva de putere.

 4. greudegasitid spune:

  Ba de revolutionari, ca erau hotariti sa ii sara la gat. Dar mare minune daca nu o sa faca o baie de multime zilele astea, unde sa apara neanuntat sa nu aiba timp „dusmanul” sa se organizeze.

 5. optimvs spune:

  Nici vorba. „Revolutionarii” erau o mana de oameni si oricum n-ar fi trecut nici de cordonul jandarmilor, darmite sa ajunga in zona protejata de SPP. Pur si simplu individul nu suporta huidulelile 😆

 6. greudegasitid spune:

  Nu era nevoie sa treaca de jandarmi ca sa huiduie. Si daca mana aia de oamenii dadea tonui ii incuraja si pe altii sa faca scandal. Si uite asa a chiulit de la serbare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: