Clanurile ţigăneşti – tumoarea neoperată a României

 Teoriile ONG-iste despre bieţii ţigani discriminaţi şi lipsiţi de şanse, obligaţi să comită infracţiuni de majoritatea haină la suflet, tocmai au primit o lovitură cruntă (a câta oare?) la contactul cu realitatea: baschetbalistul american Chauncey Hardy, care evolua pentru echipa CSS Giurgiu, a fost asasinat de un membru al clanului ţigănesc „Butoane”.  Crima, parcă trasă la indigo după cazul handbalistului român Marian Cozma, s-a produs într-un club din Giurgiu şi a adus în prim plan situaşia explozivă din oraşul de pe Dunăre, unde câteva clanuri ţigăneşti terorizează de ani buni localitatea.

 Se vor găsi desigur destui tembeli care să spună că o crimă dintr-un bar n-ar trebui să capete conotaţii etnice, că asasinul George Ionuţ Tănăsoaia, pe care până şi maică-sa îl ştie nu ca George ci ca Gypsy Gypsanu, probabil că doar l-a împins niţel pe baschetbalistul american.  Realitatea giurgiuveană este însă că de ani buni nu mai poţi ţine în oraş un magazin fără să plăteşti taxă de protecţie către unul dintre clanurile ţigăneşti care şi-au împărţit oraşul, că în martie 2010 clanurile „Butoane” şi „File” au purtat lupte de stradă pentru împărţirea zonelor de influenţă şi că asasinatul din clubul Emotione (unicul din oraş) este rezultatul direct al acestui climat.

  Suntem doar la un pas de transformarea întregii Românii într-un imens Giurgiu, în care poţi plăti cu viaţa dorinţa de a sărbători cu coechipierii o victorie, dacă unui ţigan nenorocit i se pune pata pe tine. Şi asta numai din cauza complicităţii autorităţilor cu mafia ţigănească, a imbecilităţii politicienilor români şi a crasei indolenţe a majorităţii populaţiei. Clanurile ţigăneşti pot transforma viaţa oricui într-un coşmar, nimeni nu se poate lua individual de piept cu ele. Avem de-a face cu un cancer care, dacă nu este operat cât mai urgent, va duce întreaga ţară într-o metastază de care nu vom mai putea scăpa decât prin emigrare.   

 Iar operaţia trebuie făcută nu haotic, cu furci, topoare şi sticle cu benzină de către populaţia indignată, ca în Bulgaria, ci metodic, cu precizie chirurgicală, de către serviciile secrete, poliţie şi jandarmerie. În primul rând pentru că singurul rezultat care se obţine prin izbucnirile populare este că nişte baragladine interlope ajung să se victimizeze în faţa întregii Europe, să urle „pogrom mânca-ţi-aş” şi să zbiere cât de persecutate sunt în faţa camerelor de luat vederi, deşi locul lor ar fi la ocnă. În al doilea rând, pentru că nu suntem animale, nu putem nici ucide şi nici închide în lagăre o întreagă populaţie, iar soluţia trebuie să fie în concordanţă cu legile ţării.

 Problema este că, în momentul de faţă, legile nu se mai aplică în nici un fel când vine vorba despre clanurile ţigăneşti. Aici trebuie să intervină populaţia, punând presiune pe clasa politică şi alegând acei conducători capabili să extirpe tumoarea acestor clanuri din trupul României.  Lucrurile nu sunt simple, pentru că în 21 de ani de proxenetism, trafic de droguri, furturi şi tâlhării, aceste clanuri au acumulat averi colosale, pe care le folosesc, la nevoie, pentru a plăti avocaţi buni, a mitui judecători şi procurori şi a ieşi basma curată din orice situaţie.  Pe de altă parte însă, o mare parte a activităţii infracţionale a acestor clanuri este atât de primitivă şi de violentă, încât ar fi extrem de uşor ca majoritatea membrilor lor să înfunde puşcăria, dacă autorităţile şi-ar face corect şi eficient datoria.

 Nu ne trebuie decât voinţa politică de a face curăţenie. Şi e clar că aceasta n-o să vină de la fratele naşului infractorului ţigan Bercea Mondial. Rămâne de văzut daca o putem găsi de cealaltă partea baricadei, sau dacă, nu cumva, ne trebuie o alternativă de dreapta la acutalul binom PDL-USL. Şi cred că ar trebui să ne dumirim repede, până nu e prea târziu…

7 Responses to Clanurile ţigăneşti – tumoarea neoperată a României

 1. cobol spune:

  Ba eu cred ca numai iesind cu mic cu mare peste ei se rezolva ceva. Altfel e cum ai scris si tu, deja au bani sa plateasca militia si judecatorii.

 2. Sorin spune:

  f bun si adevarat articolul .
  dar pana nu va face populatia ceva , situatia nu se va schimba

 3. al. trentea spune:

  Probabil o coalitie de dreapta…usor mai la extremitatea ei ar putea sa demareze lucrurile. Pentru ca asa cum se prezinta azi tabloul politic, zau, nu avem nici un fel de formatiune politica sau lider capabil. Toti sunt vai de mama lor si vai de capul nostru.
  Solutia poate fi si acea a protestelor de anvergura, gen Bulgaria, care sa faca politicienii sa ia decizii in privinta acestor lipitori nenorocite.

 4. alt bla spune:

  din pacate ai foarte mare dreptate si ne infundam tot mai adanc … daca nu se vor lua niste masuri radicale in privinta negilor vom ajunge sa fim calcati in picioare (asa cum se intampla din pacate deja in anumite localitati).

  da, nu suntem animale dar astia merita impuscati fara nici o parere de rau …

 5. optimvs spune:

  Parerea nmea e ca singurul lucru util pe care-l poate face populatia in momentul asta e sa-si dea votul cuiva care sa poata rezolva problema folosind mecanismele statului (si in special punandu-le in miscare pe cele care nu functioneaza).
  Exemplul bulgaresc este foarte concludent: au dat foc casei unei baragladine interlope, au protestat in strada in mai multe orase, cateva zile la rand, si ce-au obtinut? Zero barat, nimic. Tiganul interlop dadea de zor interviuri, cei care i-au dat foc la casa au fost arestati si o sa infunde puscaria, iar mafia tiganeasca e bine-mersi pe pozitie.

  Ce ne trebuie noua este un conducator care sa vrea sa rezolve aceasta problema, sa cladeasca niste puscarii mari si incapatoare, si sa faca in asa fel incat politia si justitia sa functioneze conform legii cand vine vorba despre clanurile tiganesti. Si puscariile alea mari s-ar umple de la sine cu baragladinele interlope, iar aia care n-ar ajunge acolo si-ar lua picioarele la spinare in cele patru zari.

 6. Shamseddin spune:

  Nu se mai poate face nimic, e prea tarziu. Numarul tiganilor este mult prea mare. iar cel al romanilor tiganizati care ii admira si ii imita, cel putin la fel de mare.

 7. optimvs spune:

  Eu nu cred asta. Procesuld e tiganizare culturala este abia la inceput, nu a apucat sa produca efecte de durata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: