Cum vezi meciurile de la Euro 2012 pe care nu le transmite TVR

 Evident, nu mă refer la un abonament la Dolce. De fapt, dupa faza cu meciurile astea, cred că Dolce e fix ultimul cablist la care m-as abona, pentru că îmi displac profund şmenurile făcute de diverşi şmecheri pe banii statului (doar nu-şi închhipuie cineva că Romtelecom a plătit jumătate din suma necesară achiziţionării pachetului complet Euro 2012).

 Revenind însă la ce ne interesează, soluţia e simplă şi presupune doar o conexiune decentă la Internet. Se descarcă softul SopCast (linkul pentru Windows fiind ăsta)  , se instalează pe PC şi, cu 5-10 minute înainte de ora începerii meciului se caută pe sectţiunea Live Channels o sursă de bună calitate. Subsemnatul a văzut azi meciul Germania-Portugalia la televiziunea vietnameză, HD, tot tacâmul, imagine şi sunet impecabile.  Sincer, nu mi-a lipsit deloc comentariul băieţilor de la TVR, vietnamezii au bunul-simt de a lăsa zgomotul de fond al stadionului foarte puternic iar bolboroseala comentatorului trecea practic nebăgată de seamă.

 Evident, dacă aveţi un PCV sau un laptop cât de cât decent (cu iesire HDMI) puteţi face ca mine, adică scoate imaginea pe TV la rezoluţie 1920×1080. In unele cazuri se pot obtine retultate destul de bune şi dacă laptopul are ieşire VGA iar televizorul are intrare VGA, dar deja intrăm în detalii. Una peste alta, ideea de bază e că SopCast ne permite să evităm efectele şmenului făcut de TVR şi Romtelecom pe banii noştri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: