Băsescu la ora clasicului „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”

Fiind desprins de circul dâmboviţean vreme de aproape trei săptămâni, nu-mi imaginam că matrozul mai încearcă în mod serios să-şi impună asupra românilor o voinţă pe care nimeni n-o mai respectă.  Am constatat însă, cu oarecare suprindere, că anii petrecuţi în fruntea ţării l-au ţicnit complet pe Băsescu, care pare a se ghida acum strict după celebra vorbă pe care Costache Negruzzi i-a pus-o în gură lui Alexandru Lăpuşneanu: „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”.

Aşa că a slobozit asupra ţării oastea de propagandişti portocalii, cu sloganuri de o tâmpenie rară (gen Hyena Parlamentaris, copiat prosteşte, în afara contextului, după o celebră caricatură germană de la 1848) de parcă oamenii ar mai putea pune botul la vrăjeli gen securist-numit-personal-de-Leana-Ceauşescu-la-Anvers-aprinde-flacăra-democraţiei.

hyena parlamentaris, idee copiata de PDL

hyena parlamentaris, idee copiata de PDL

De fapt, Băsescu a intrat în faza în care setea oarbă de putere îl face să ignore instinctul de conservare. Bunul simţ ar trebui să-i spună că, după un referendum invalidat din cauza participării sub 50%  dar la care demiterea ar fi votată de peste 90% dintre participanţi, pur şi simplu nu mai ai cum să te menţii în fruntea unei ţări fără a pune mitralierele pe oamenii care vor ieşi automat în tradă. Pentru că ăsta e genul de sfidare pe care o mulţime n-o poate înghiţi, iar acest adevăr elementar ar trebui să-i fie evident unui politician cu experienţa lui Băsescu.

Matrozul are însă o mare problemă: excelentele instincte care l-au adus într-o funcţie cu care, din punct de vedere intelectual, social şi moral nu are nici o legătură s-au tocit în opt ani de expunere la pupincurismul dezlănţuit al camarilei portocalii. Când ţi se spune nonstop că eşti Zeus, că tot ce faci tu e bine, că ai salvat ţara de la inec şi că poporul nerecunoscător nu pricepe cât bine i-ai făcut numai din cauza Antenelor lui Voiculescu, trebuie să ai o minte ceva mai ascuţită decât cea a unui mardeiaş de port ca să-ţi dai seama că ai luat-o într-o direcţie greşită. Ori Băsescu e genul de conducător care, dacă el e mic de statură, se inconjoară cu pigmei gen Boc, nicidecum genul care să ţină pe lângă el măcar 2-3 inşi care să-i spună periodic adevărul crud.

În aceste condiţii, ne putem aştepta la orice, de la fraudarea masivă a referendumului şi până la arestarea unor figuri marcante ale USL cu 2-3 zile înainte de 29 iulie. Lucru care, desigur, nu va face decât să întârzie inevitabilul şi să facă şi mai puternică explozia populară care va mătura regimul Băsescu…

Reclame

11 Responses to Băsescu la ora clasicului „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”

 1. cobol spune:

  Crezi ca mai indrazneste sa faca matrapazlacuri si la referendum? Deja la locale nu i-a mai dat mana, nu stiu daca o sa riste acum, cand e toata lumea cu ochii pe noi.

 2. optimvs spune:

  Localele au avut rol de test, vroia si Basescu sa faca un reality check. Acum, la referendum, isi va juca ultima carte, folosind toate golaniile imaginabile.
  Altfel isi dadea frumos demisia dupa ce l-au suspendat si evita rusinea de a i se spune „iesi afara” de catre vreo 9 milioane de romani…

 3. Burgermeister spune:

  Nu stiu de ce crezi tu ca Basescu e terminat, cata vreme te sustin americanii nu conteaza ce cred romanii.

 4. optimvs spune:

  Asta crede si Basescu dar va avea destul de curand dovada ca greseste grav. Nu suntem vreo tara din America de Sud, in care cate un colonel se mentine decenii la putere cu ajutorul catorva batalioane de soldati bine platiti si a 2-3 consilieri CIA…

 5. greudegasitid spune:

  cum dracu sa fraudeze ma?

 6. optimvs spune:

  Cu STS-ul ala care ii instala lui telefoane speciale la sediul de campanie. STS+camionul cu voturi rasturnat = LOVE 😆

 7. GreuDeGasitID spune:

  aberezi. partidele au numaratoare paralela.
  Daca o sa fure cineva sunt cei de la usl
  ei au majoritatea in localitati, majoritatea in comisiile electorale. chiar si reperezentantii pdl de prin sate cred ca nu risca sa supere noii stapani.

 8. optimvs spune:

  Si la ce foloseste numaratoarea paralela? Eventual sa strigi mai cu convingere „Se fura!!!!” 😆

  Rezultatele de la fiecare sectie sunt transmise de STS la BEC, dupa care pesedintele sectiei de votare (asadar un singur om) se prezinta cu procesul verbal si cu sacii cu voturi. Ajunge sa ai STS-ul (ca Basescu) ca sa nu trebuiasca decat sa „convingi” un om pentru a manevra rezultatele de la o intreaga sectie de votare.
  Iar in cazul nostru, nici nu e nevoie sa faci din „Da” un „Nu”, ajunge sa anulezi un numar de buletine.

 9. Adelin spune:

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  No ,ca nu tin cu chiorul,nici pe departe,dar ma amuza la culme cum reusesti sa iti dai cu sting-n dreptu’de fiecare data..

  De exemplu in primul…’articol’,vorbesti despre ‘invalidarea referendumului’,ca si depsre un fapt concret,dovedit,pentru ca in ..’articolul’ urmator sa vorbesti despre acesta ca si depsre un fapt incert,in curs de clarificare..Poi se poate,la pregatirea domniei tale,de mare ziarist??

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 10. optimvs spune:

  Oare cat de redus mintal trebuie sa fie un om ca sa nu-si dea seama ca prima postare e scrisa inainte de referendum iar a doua dupa? 😆

  Asta ca sa nu mai zic ca numai un idiot fara scapare ar intelege din afirmatia asta ca e vorba de un „fapt concret, dovedit” 😆 :

  „Bunul simţ ar trebui să-i spună că, după un referendum invalidat din cauza participării sub 50% dar la care demiterea ar fi votată de peste 90% dintre participanţi, pur şi simplu nu mai ai cum să te menţii în fruntea unei ţări fără a pune mitralierele pe oamenii care vor ieşi automat în tradă. ”

  Mare ti-e gradina Doamne si multi prosti umbla prin ea. In special pe la Arad, polul prostiei din Romania, oras din care provine si specimenul de mai sus. (Aradul fiind locul unde Basescu si finul sau, puscariabilul Gheorghe Falca, continua sa castige alegeri si in 2012, pentru ca, nu-i asa, locuitorii orasului sunt foarte inteligenti 😆 .)

 11. graudegasitid spune:

  Prea cald pt iesitul in strada. 🙂 Da la toamna guvernul usl o sa cumpere o noua serie de activitati revolutionare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: