De ce nu a luptat Daniel Ghiţă în gala Final 16 K-1 2012?

Răspunsul scurt la întrebarea din titlu este: pentru că s-a lăsat prostit de managerul său olandez. Răspunsul lung este ceva mai complicat şi trebuie să pornească de la stabilirea premizelor acestei bizare întâmplări, care l-a costat pe Daniel Ghiţă şansa (foarte mare) de a câştiga premiul de 1 milion de euro pus în joc anul acesta de noul management al K-1.

În primul rând, cred că este clar pentru orice persoană cât de cât interesată de sporturile de contact că gala final 16 de anul acesta a fost mult sub nivelul obişnuit al K-1 şi că singurul dintre cei 16 luptători  care i-ar fi putut pune probleme lui Daniel în final 8 este Hesdy Gerges.  Pe care Ghiţă l-a bătut măr, prin KO, cu nici 10 luni în urmă.  Pe scurt, Ghiţă, sărit deja binişor de 31 de ani, avea tot interesul de pe lume să fie în acest final 16, să treacă peste adversarul de două parale pe care l-ar fi avut şi să lupte  apoi în gala final 8.

În schimb, gaşca olandeză din jurul „penalului” Bas Boon şi a nou createi Glory World Series avea tot interesul ca Daniel să nu lupte în K-1. Asta pentru simplul motiv că, pe lângă foste glorii gen Remy Bonjasky (care mai nou are nevoie de o hoţie pe faţă pentru a câştiga cu Anderson Silva) sau eterne sperante gen Errol Zimmerman, Glory World Series stă, de fapt, în doi luptători de top: tot mai bătrânul Semmy Schilt şi Gokhan Saki. Iar Saki este, dpdv al contractelor, printre cei mai alunecoşi luptători de kickboxing şi te poţi trezi oricând cu el că te salută din mers. Or, dacă noul K-1 le putea opune acestora o înfruntare Ghiţă-Gerges, având în plus şi enormul atu al unui brand stabilit, e greu de crezut că tot corul de lătrături revărsat printre insideri de gaşca lui Boon ar mai fi valorat mare lucru.

Aşa că şmenarii de la Glory au venit cu un plan absolut diabolic: prin intermediul managerului olandez al lui Daniel, i-au turnat acestuia poveşti despre faptul că premiul de 1 milion de dolari oferit de K-1 ar fi o mare ţeapă, de genul celei date de vechiul management al K-1 unora dintre luptătorii care au participat la ultimele final 16 şi final 8 „pe stil vechi”. După care i-au propus lui Ghiţă semnarea unui contract bunicel cu Glory World Series.

Sigur că, în momentul ăla, dacă Daniel Ghiţă ar fi fost ceva mai hârşit în scheme de-astea, ar fi trebuit să se întrebe (cu capul lui, nu cu al olandezului) ce motive ar avea coreenii de la Emcom (care deţin acum K-1) să primească în final 16 un luptător care are şanse foarte mari să câştige apoi premiul cel mare  şi care a semnat deja cu Glory? Hak Min Kim, noul boss de facto al K-1 (căruia olandezul de la Liverkick, PR-istul neoficial al celor de la Glory, nu reuşeşte nici după un an să-i scrie numele ca lumea) e orice dar nu prost, ştia şi el foarte bine ce lovitură cumplită ar fi ca învingătorul din 2012 să plece, cu tot cu premiul de 1 milion de dolari, direct în Glory World Series. Numai că Ghiţă a preferat să gândească cu capul managerului şi a semnat cu Glory, iar Kim a făcut şi el ce era logic să facă pentru a-şi proteja afacerea şi l-a scos pe Daniel din K-1. Iar din treaba asta au pierdut şi Daniel Ghiţă şi noul K-1, dar au câştigat Bas Boon şi Glory World Series.

E greu de aflat pe ce sumă a semnat Daniel cu Glory, dar e cert că, oricum, va trebui să lupte mulţi ani la cel mai înalt nivel pentru a aduna 1 milion de dolari. Şi asta în condiţiile în care, realist vobind, banii „gri” din spatele Glory World Series sunt mult mai incerţi decât milionul din K-1. Asta pentru că Hak Min Kim ştie foarte bine că a nu plăti premiul de anul ăsta înseamnă a confirma în mod decisiv toate bârfele lui Bas Boon, lucru care ar echivala cu distrugerea definitivă a imaginii K-1 şi cu falimentul.  În vreme ce şansa de a aduna cu ţărâita din Glory World Series depinde, pentru Ghiţă, de lipsa accidentărilor, de menţinerea sănătăţii, de păstrarea motivaţiei de a lupta la cel mai înalt nivel până la 36-37 de ani etc etc.

Oricum însă, ghinionul lui Daniel (pe care în bună măsură şi l-a făcut singur) poate însemna norocul lui Moroşanu. Cătălin a trecut ieri  în mod foarte spectaculos de experimentatul Paul Slovinsky şi pare să fi ajuns la un nivel la care să nu se mai încurce cu boxeri rataţi gen Ben Edwards, cum a făcut Raul Cătinaş. Aşa că, pe 26 decembrie, Cătălin Moroşanu are şansa cât se poate de reală de a se lupta cu Gerges pentru milionul de dolari care, practic, i-a fugit printre degete lui Daniel Ghiţă…

6 Responses to De ce nu a luptat Daniel Ghiţă în gala Final 16 K-1 2012?

 1. burgermeister spune:

  Nu stiu de unde ai adunat informatiile astea, ca nu le-am mai vazut nicaieri, dar are sens ce zici. Mare fraier Ghita, a dat cu piciorul la cioara din mana pe vrabia de pe gard, ca sa zic asa.

 2. optimvs spune:

  Faptul ca Ghita a fost scos din final 16 din cauza ca a semnat cu Glory e de notorietate printre cunoscatori. Se ajunsese la discutii despre avocati, pana cand coreeni au explicat ca Ghita are contract pentru inca doua lupte, dar nu scrie nicaieri ca luptele alea trebuie sa fie in final 16.
  In rest, Daniel a fost prostit de olandezi, din momentul in care Rutz a vandut tot ce insemna It’s Showtime management catre Golden Glory toata Olanda cam canta pe o singura voce, a jagardelei aleia de Bas Boon.

 3. cobol spune:

  Pacat de Ghita, a tras atat ca sa-si bata astia joc de el…

 4. optimvs spune:

  Fiecare isi vede interesul lui. Nu e vorba de bataie de joc, olandezii au facut ce era mai bine pentru ei, problema lui Ghita e ca asta nu era si cel mai bine pentru el.

 5. cenusarul spune:

  e timpul ca Moartea din Carpati sa loveasca precum Ciuma Bubonica! : )

 6. optimvs spune:

  Buna asta 😆
  Nu stiu ce sanse ar avea Morosanu intr-un meci cu Gerges disputat in prima runda, dar sper sa reuseasca sa-l evite pana in finala. Si vorba aia, e kickboxing nu sah, multe se pot intampla pe parcursul a doua meciuri, daca Gerges ajunge in finala intr-un picior iar Morosanu trece mai lejer de adversarii din sfertul de finala si semifinala… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: