Crin Antonescu ar trebui sa-l dea in judecata pe Claudiu Pândaru în solidar cu site-ul Gândul?

 Liderul PNL Crin Antonescu este, după cum au constatat probabil toţi românii, victima unei uriaşe campanii negative, dezlănţuită atât de mass-media pro-Băsescu cât şi de infiltraţii serviciilor secrete din media şi din societatea civilă. Iar cel mai recent (şi probabil cel mai grotesc) episod din această serie s-a consumat azi, după ce Antonescu a făcut greşeala de a acorda un interviu site-ului Gândul, devenit în ultima vreme, sub conducerea trio-ului Pândaru – Negruţiu- CTP, o jalnică trompetă pedelistă.

 Trebuie spus din capul locului că ziaristul care a luat propriu-zis interviul (Cristian Andrei) nu pare a  avea vreo vină: chiar în deschiderea materialului se precizează clar şi corect care au fost spusele lui Crin Antonescu pe acest subiect:

 „Liderul PNL le-a transmis celor de la PSD că nu au de ce să se îngrijoreze în această privinţă, iar dacă apar interpretări greşite printre social-democraţi ar trebui să le corecteze.

„Exact aşa cum eu, împreună cu colegii din conducerea PNL, am putut să prevenim fisuri atunci când a existat impresia că PSD, că domnul Ponta, că domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri”, a fost mesajul lui Antonescu pentru partenerii de guvernare.”

 În mod cât se poate de evident Crin Antonescu spune că impresia despre apropierea lui Ponta şi Dragnea de Băsescu era greşită, la fel ca şi interpretările date primirii lui Stănişoară în PNL.

În schimb, persoana care a dat titlul a răstălmăcit în mod grotesc spusele lui Antonescu, schimbându-le complet sensul:

„Antonescu, replică dură pentru PSD: Ponta şi Dragnea par mult mai COOPERANŢI cu Băsescu decât lăsau impresia în campanie.”

Titlul din Gandul care schimba complet sensul spuselor lui Crin Antonescu

Titlul din Gandul care schimba complet sensul spuselor lui Crin Antonescu

 Cum responsabilitatea pentru tot ce apare într-un ziar (fie el şi online) aparţine conducerii şi cum directorul editorial Claudiu Pândaru n-a precupeţit nici un efort să se laude cu felul în care dă el titluri, poate n-ar fi o idee rea ca liderul liberal să ia măsurile legale care se impun. (Evident, dacă Pândaru e în concediu/delegaţie şamd răspunderea îi aparţine celui desemnat să-i ţină locul – cel mai probabil redactorul-şef Florin Negruţiu). Nu de alta, dar trecând cu vederea asemenea derapaje de la cea mai elementară deontologie gazetărească, ne putem trezi că nu mai avem acces la informaţii ci doar la propaganda vărsată din subsolul din Modrogan…

P.S. Puteţi admira mai jos jalnicul auto-denunţ scris de Claudiu Pândaru când a reuşit în sfârşit să lichideze ziarul Gândul şi să-l transforme într-un biet site:

Ce crede Pandaru despre Gandul si presa scrisa

Ce crede Pandaru despre Gandul si presa scrisa

 Sublinierile îmi aparţin. Se pare că nimeni nu i-a spus acestui „ziarist” că e bine să ai barem bunul-simţ de a scrie cu literă mare numele ziarului de pe urma căruia mănânci o pâine…

 P.P.S. Aşteptăm cu interes să vedem cine va fi acarul Păun pe care va arunca Pândaru vina pentru această dezinformare grosolană.

Reclame

11 Responses to Crin Antonescu ar trebui sa-l dea in judecata pe Claudiu Pândaru în solidar cu site-ul Gândul?

 1. Burgermeister spune:

  Incredibil, Pandaru asta sau cine o fi dat titlul a facut din alba neagra. Mor basistii de draci ca n-au cu ce sa-l agate pe Antonescu, deja au inceput sa-i inventeze bube.

 2. optimvs spune:

  Mie inca mi se pare ireal ca fostul ziar quality Gandul a ajuns in halul asta.
  OK, una e sa ai o atitudine ostila fata de cel intervievat, sa incerci sa-l infunzi cu intrebari grele samd – si asta e partizanat politic, dar in limitele bunului-simt si mai ales ale deontologiei profesionale.
  Dar sa dai un titlu care rastoarna complet spusele celui intervievat si face din noapte zi (sau viceversa) deja e o actiune care cere un raspuns pe masura.

 3. Burgermeister spune:

  Pai e simplu, sunt si astia cu nasul in suflet si cu Lazaroiu in portofel, ce mare lucru.

 4. optimvs spune:

  Te duci prea departe cu gandul. 😆
  Pandaru si Negrutiu sunt doi executanti care pun in practica orbeste orice le ordona Sarbu. Iar Sarbu primeste ordine de la cine i-a intors cheita in Decembrie 1989, ca doar nu orice fraier a filmat din CC sau la procesul Ceausestilor, nu?

 5. cobol spune:

  Si totusi cum se poate intampla asa ceva? Nu mai e un titlu tendentios cum dau toti astia angajati de o parte sau de alta, e direct o schimbare a sensului spuselor lui Antonescu. Intr-un interviu nu intr-un articol de opinie.
  Chiar ca ar trebui luate masuri in plan legal.

 6. optimvs spune:

  In mod normal, cand intr-o publicatie se fac afirmatii calomnioase despre cineva, primul lucru pe care trebuie sa-l faca victima este sa ceara un drept la replica, plasat in aceeasi pozitie in publicatia respectiva ca si articolul incriminat. Asta petru a da publicatiilor posibilitatea de a stinge pe cale amiabila litigiile cauzate de articole rezultate in urma unei documentari necorespunzatoare.
  Daca publicatia respectiva refuza sa acorde dreptul la replica, se trece la actiunea in instanta.

  In cazul de fata insa, este vorba despre falsificarea (in cadrul titlului) a celor spuse de Crin Antonescu intr-un interviu acordat chiar publicatiei in cauza. Pentru asa ceva se poate merge direct in instanta fara probleme, intrucat reaua-intentie este evidenta.

 7. GreuDeGasitID spune:

  Antonescu este de vina 🙂 pentru ca trebuie sa citesti cu atentie ca sa intelegi ce vrea sa spuna. Si cand esti ocupat sa comiti titluri de genul „vezi aici” articolelor preluate de la mediafax, nu ai timp sa pricepi despre ce este vorba.

 8. optimvs spune:

  Corecta observatia cu „vezi aici” doar ca nu e cazul si cu acest interviu.
  Aici intentia de manipulare e clara, indiscutabila. Mai ales ca imediat sub articolul asta era unul de acelasi gen prin care se sugera ca Dragnea vorbeste despre ruperea USL samd 😆

 9. GreuDeGasitID spune:

  O uriasa campanie negativa este pe A3, de ani de zile 🙂 Astia de la gandul mai au mult de tras pana sa ajunga la dibacia antenelor. Mai degraba la ei sunt articole care ar trebui sa apara cu P. Cum este cel de astazi cu noul sef dna.

 10. optimvs spune:

  Daa, l-am vazut pe ala 😆

  L-au luat la spalat cu Ariel pe Nistor ala, zici ca-i reclama la detergent nu articol intr-un ziar. 😆

 11. […] citeşte şi     Crin Antonescu ar trebui sa-l dea in judecata pe Claudiu Pândaru în solidar cu site-ul Gândul? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: