Adrian Năstase a eliberat o „celulă VIP” la Jilava. Băsescu şi Boc îşi pregătesc valizele.

 Basescu si Boc se pregatesc sa-i ia locul lui Nastase

Basescu si Boc se pregatesc sa-i ia locul lui Nastase

Imediat ce instanţa a decis conform legii  eliberarea lui Năstase, media Băsistă şi postacii lui Lăzăroiu s-au dezlănţuit, delirând despre faptul că Năstase este echivalent cu marea corupţie, că eliberarea condiţionată este o jignire pentru multe milioane de români care nici nu se pot gândi să acumuleze în 3 vieţi o avere precum cea a fostului premier etc etc. Asta în vreme ce băsiştii pe bani publici latră (fără dovezi, evident) despre faptul că Adrian Năstase ar fi beneficiat de tratament preferenţial.

Evident, ca în orice minciună, ceva frânturi de adevăr există în acest discurs plin de ură cu care trompetele ruginite ale matrozului încearcă să trezească la viaţă tot mai subţirele bazin electoral băsist.   Problema este că din el lipseşte esenţialul: incredibilul abuz prin care inculpatul Băsescu Traian a fost scos în ultima clipă din morile Justiţiei şi apoi albit de „incoruptibilul” Daniel Morar mai ceva ca la Nufărul. Cu alte cuvinte, trompetele băsiste se dau de ceasul morţii că vor  luptă anticorupţie dar îl „uită” taman pe marele corupt din fruntea statului…

Pentru cei care au uitat (sau nici n-au ştiut vreodată), să facem o scurtă recapitulare a felului în care inculpatul Băsescu Traian s-a dat de trei ori peste cap şi a devenit preşedinte beneficiar de super-imunitate:

1. Pe 9 august 2004, în ultimele zile ale guvernării Năstase, dosarul Flota, bazat pe o expertiză făcută de experţii PNA, a fost remis instanţei.  Expertiza stabilea un prejudiciu de 324,5 milioane de dolari.

2. Avocaţii apărării au invocat o problemă pur tehnică, respectiv faptul că rechizitoriul nu ar fi fost confirmat în condiţii legale, cu semnătura şefului PNA Ioan Amariei (aflat tocmai atunci în concediu, desigur)

3. Din cauză că persoane rămase necunoscute au făcut pierdut ordinul de delegare prin care Amariei îl delega la conducerea instituţiei, pe durata concediului său, pe adjunctul Gheorghe Suhan, şi din cauză că Suhan semnase rechizitoriul într-un mod neacceptat de instanţă (deşi i se atrăsese atenţia asupra acestui fapt de către un alt procuror din instituţie!!!!) instanţa nu a avut altă soluţie decât să trimită dosarul înapoi la PNA. Subliniez faptul că, odată ce rechizitoriul era remis  instanţei,  numitul Băsescu Traian avea calitatea de INCULPAT.

4. După ce Băsescu a câştigat alegerile, a participat imediat la bilaţul PNA pentru 2004, desfăşurat în ianuarie 2005, ocazie cu care, în stilul caracteristic, a început să-l intimideze direct pe procurorul Vasile Drăghici, care se ocupa de caz,  propunându-i să meargă  împreună la Constanţa cu maşina, deşi Drăghici n-avea nici o treabă acolo în momentul respectiv.

5.  Foarte rapid, Băsescu a aranjat ca Monica Macovei să fie numită Ministru al Justiţiei, în ciuda faptului că nimic din activitatea ei de fostă procuroare la un nivel profesional relativ modest nu o îndreptăţea să ocupe această funcţie. Imediat PNA a fost transformat în DNA iar în fruntea acestuia a fost numit Daniel Morar.

6. Daniel Morar proclamă că şeful statului are automat super-mega-imunitate (de unde avea Morar dreptul de a decide aşa ceva nimeni nu s-a lămurit până în ziua de azi) şi dispune disjungerea dosarului referitor la Traian Băsescu din dosarul Flota plus, desigur, suspendarea dosarului Băsescu pe durata cât acesta îndeplineşte funcţia de preşedinte.

7. Deşi în privinţa restului dosarului (referitor la ceilalţi inculpaţi) nu avea de îndeplinit decât o simplă formalitate (să semneze rechizitoriul în mod legal şi să-l trimită înapoi înstanţei),  Daniel Morar o aduce de la Strehaia (nu râdeţi) pe procuroarea Carmen Gruescu şi îi pune în braţe dosarul Flota. (la figurat, desigur, că nici cel mai voinic halterofil nu l-ar fi putut căra la propriu)

8. Aceasta dispune (vorba vine, vă daţi seama că unui procuror abia adus în DNA nu i s-ar pune în mod normal în braţe un asemenea dosar şi chiar dacă, prin absurd, i s-ar pune, în orice caz n-ar lua o decizie de asemenea importanţă fără să se consulte cu superiorii) în mod cu totul ilegal întocmirea unor noi acte de urmărire penală în această cauză. Urmează esenţialul: deşi  în cauză existau două expertize, plus un raport de constatare, se face o nouă expertiză (de către experţi din afara DNA!!!)  care constată că NU EXISTĂ PREJUDICIU ba chiar ca s-ar fi creat beneficii partii vatamate!!!

9. Evident, în pe baza expertizei care constata că nu există prejudiciu, inculpaţii sunt scoşi de sub urmărirea penală şi dosarul este închis îngropat.

În condiţiile astea, desigur că vă întrebaţi ce relevanţă mai are dosarul Flota şi de ce cred eu că Băsescu are şanse mari să-i ocupe celula lui Năstase? Răspunsul este foarte simplu şi explică şi disperarea cu care Băsescu se luptă să păstreze controlul asupra DNA şi să-şi pună omul în funcţia de procuror general: –>   dosarul Flota a fost îngropat de Morar, dar dosarul Băsescu, cel disjuns din dosarul Flota pe motiv de super-imunitate prezidenţială este doar suspendat!

Cu alte cuvinte, Traian Băsescu are nevoie ca, la expirarea mandatului, un procuror obedient să ia dosarul Băsescu-Flota, să refacă acte de urmărire penală, să ia în calcul noua expertiză (cea fără prejudiciu) şi să dispună scoaterea de sub urmărirea penală.  Practic, să facă exact ce a făcut procuroarea Carmen Gruescu cu restul dosarului!

În schimb, dacă Băsescu pierde controlul DNA până la acea dată, orice procuror pe mâna căruia ajunge dosarul nu poate da decât o singură soluţie: cea legală! Adică refacerea primei file din rechizitoriu, cea cu semnătura şi remiterea dosarului către instanţă!

În mod ironic, victoria lui Băsescu la masa verde asupra poporului român, cu ocazia referendumului, este cea care îl poate băga în sfârşit în puşcărie pe matroz: dacă era demis atunci, cu Morar la butoane, Băsescu putea fi sigur că şi dosarul lui va avea soarta dosarului Flota. În schimb, dacă până la încheierea mandatului său sunt numiţi la DNA şi la Parchetul general şefi care să nu asculte de Băsescu, şansa ca în final marele tartor să plătească pentru prăduirea flotei se apropie de 100%!

P.S. Evident că „pistolul” Boc n-are nici o treabă cu aceste isprăvi ale „turcului” Băsescu. La cât de obedient a fost însă, nu m-ar mira să intre de bună voie la puşcărie, ca să ocupe celălalt loc din aşa-zisa „celulă VIP” de la Jilava şi să-i ţină de urât lui Băsescu.

24 Responses to Adrian Năstase a eliberat o „celulă VIP” la Jilava. Băsescu şi Boc îşi pregătesc valizele.

 1. MihaiP spune:

  SE STRANGE LATUL!

  Felicitari din UK, nicaieri n-am citit o explicatie asa de clara si pe intelesul tuturor a manevrelor facute in dosarul asta.

 2. optimvs spune:

  Multumesc pentru apreciere. 😀

  Intr-adevar, in general juristii chemati pe la TV sa explice speta asta se pierd in tot felul de detalii, nu reusesc sa urmareasca firul cronologic al evenimentelor samd. Si e pacat, pentru ca lucrurile sunt super-clare: Basescu era inculpat si a fost salvat printr-o smecherie pur tehnica urmata de un absuz colosal: refacerea expertizei.

 3. Bugermeister spune:

  Daca Nastase a facut 9 luni de puscarie pentru 750.000 de euro, cate secole ar trebui sa faca Basescu pentru 324,5 de milioane de euro?

  O sa trebuiasca sa-l ingroape la Jilava ca sa ispaseasca toata sentinta.

 4. optimvs spune:

  Eu m-as multumi sa-i dea 10 ani. Cat ne-a chinuit el pe noi, atat sa-l chinuim si noi pe el, nu? Daca il suspenda si demit astia in 2013, ajung si 9. 😆

 5. der spune:

  Din pacate nu se va intimpla nimic! Stapinii lui straini sint multumiti de el si va fi tinut in sistem. Pe viitor, va fi pastrat ca moneda de schimb, in caz ca pozitiile strinilor vor fi amenintate cumva prin ceva revolte sa spunem. Atunci, pt linistea de care ar avea nevoie, l-ar da multimii.

 6. optimvs spune:

  Problema stii care e? Ca individul vrea sa ramana la varful vietii politice, ori astia din USL isi dau perfect de bine seama ca nu vor fi niciodata cu adevarat la putere cata vreme Basescu ii controleaza pe toti infiltratii din Parchete, servicii samd.
  Practic, cu logica lui conflictuala, Basescu a impins lucrurile pana s-a ajuns in situatia de „care pe care baga la puscarie”. Ori acum astia mai au de facut un singur pas pana sa-l poata baga pe el.
  Americanii si Merkel&Co nu prea au cum sa intervina pentru ca dosarul de coruptie este mult prea clar.

 7. cenusarul spune:

  foarte bun si bine documentat articolul!!! felicitari! Ar trebui sa fie citit de toti romanii cu drept de vot, din Romania si de pretutindeni.

 8. optimvs spune:

  Multumesc publicului care ma apreciaza 😀

  Eu as fi multumit ca toti cei care-l citesc sa-l recomande tuturor cunoscutilor. Pe principiul bulgarelui care devine avalansa, cred ca aceste informatii ar ajunge foarte repede sa fie cunoscute de un mare numar de romani…

 9. GreuDeGasitID spune:

  De obicei esti bine informat si de incredere. Dar cand vine vorba de Basescu … am unele retineri.
  In tot cazul nu am citit pe nicaieri o prezentare atat de clara a cazului flota in viziunea usl. Felicitari!

  Ma indoiesc ca a fost asa simplu. Sau daca a fost atunci PSD-ul l-a facut scapat Cine stie ce incalcari ale legi au facut cu ocazia asta 🙂
  Nu am indoieli asupra vinovatiei lui Basescu sau a lui Nastase.
  Si nu ma deranjeaza de loc daca vor imparti in viitor celula, Nastase sper ca mai are procese pe rol…

 10. optimvs spune:

  Mai, eu inteleg ca pentru basistii fanatici nimeni nu e de incredere daca zice ceva de Basescu, dar totusi… 😆

  Cum sa zici ca PSD-ul l-a facut scapat, cand toate deciziile care au dus la refacerea expertizei si scoaterea de sub urmarirea penala a „lotului Flota” sunt luate de Daniel Morar & Co?
  La fel si chestia cu mega-imunitatea…

  Toate astea nu sunt viziunea USL sau a nu stiu cui, sunt FAPTELE puse in ordine cronologica.

  A se retine ideea ca dupa 2004 Amariei a fost lasat sa activeze in Parchet pe functii foarte inalte. E vorba de cel care si-a luat in mod oportun concediu EXACT cand rechizitoriul trebuia remis instantei, facand astfel posibila toata combinatia.

  Mai ai nevoie de alte dovezi?

 11. greudegasitid spune:

  Imi inchipui ca Ioan Amarie a fost pus de PSD in functie si probabil si adjunctul lui. Nu pot sa nu ma mir de „norocul” lui Basescu la procurori.
  Si de incompetenta guvernarii Nastase.

 12. optimvs spune:

  Nu te gandesti ca, probabil, „norocul” asta i l-au facut niste servicii? Si nu ale noastre…

  Ia sa ne gandim ce era Macovei in 1990 si ce-a devenit dupa ce a urmat niste cursuri prin strainatate? 😉

 13. GreuDeGasitID spune:

  Chestiile astea cu serviciile secrete ma acresc. Prea multe chestii le sunt puse in spinare ca se fie adevarate.

 14. optimvs spune:

  E mai plauzibil ca Basescu a avut noroc sa se incurce PNA-ul taman la semnatura, nu? 😆

 15. GreuDeGasitID spune:

  Pai mita sau ordin de la psd…

 16. optimvs spune:

  „Ordinul de la PSD” daca o fi venit, a venit tot in urma unor presiuni din strainatate, ceva in genul celor facute la Referendum, doar ca mai discret. Ori in cazul asta tot la Basescu+servicii americane=love ajungem. De capul lor nu aveau de ce sa-i blocheze dosarul lui Basescu pana dupa alegeri.

  Se vede ca nu stii cronologia exacta de vii cu teorii de-astea, figura cu semnatura s-a intamplat pe 9 august iar „draga Stolo” a renuntat la candidatura pe 2 octombrie. Cu alte cuvinte, daca incepea procesul dosarului Flota prin septembrie nu se punea problema ca PSD vrea sa elimine candidatul aliantei DA samd.

  Treaba cu mita nu e niciodata imposibila in Romania, dar in cazul asta e al nabii de improbabila.La ora aia sansele de a castiga alegerile pareau foarte mici pentru alianta DA si e greu de crezut ca fusese deja pus la punct scenariul retragerii lui Stolojan. Cu alte cuvinte, sa riste mita pentru seful PNA ca sa ce?

 17. Dan spune:

  La inceput a fost Iliescu + seviciile ( Timofte-Magureanu), probabil ca ei nu stiau ce se intampla cu flota !? Un mandat si jumatate, nu?
  Probabil Basescu a venit cu o echipa de taietori de fier si a taiat flota.A luat bani si ??? i-a dus acasa ??? sau i-a impartit cu ???
  Intre timp,fiecare a facut ce a vrut… Iar dragutul de Nastase ???

 18. optimvs spune:

  Sub dragutul de Nastase fusese intocmit rechizitoriul despre care discutam aici. Asta fiind si motivul pentru care Basescu vrea acum sa-l vada cu orice pret la puscarie si sa-l tina cat mai mult acolo.

  Si da, Basescu a luat bani si i-a dus acasa, vezi ca gasesti tot rechizitoriul daca dai un search cu google. Sunt acolo de toate, de la tiganii specifice unui marunt escroc (fraude cu banii de delegatie 😆 ) si pana la tunuri zdravene de tot.

 19. Dan spune:

  Sa pornim de la un principiu ! Asa mi se par cel mai corect.
  ADEVARUL UNUI POLITICIAN SAU MAI MULTI…ESTE UNDEVA PE LA MIJLOC. Bine???

 20. optimvs spune:

  Principiul fiind ca orice-ar fi Basescu nu-i de vina? :roflmal:

  Las-o incolo de treaba, e vinovat clar in dosarul Flota si trebuie sa plateasca.

 21. der spune:

  Americanii si Merkel&Co nu prea au cum sa intervina pentru ca dosarul de coruptie este mult prea clar.

  Stiu mult prea bine ce se poate si ce nu! Cit timp le este folositor, nu se intimpla nimic si nimeni nu se poate atinge de omul lor. „Ceilalti” sint tot ai lor, asa ca nu visa prea multe pt ca nu se vor intimpla decit in conditiile expuse mai sus. Tot asa este si in vest, unde intra in probleme doar unul care se trezeste sa creada ca-si poate permite sa faca ce vrea el sau incepe sa rezolve probleme tragindu-si avanteje pt el, pe sest, fara stirea si aprobarea bosilor adevarati iar astia nu sint dintre cei ce pot fi vazuti la tv vreodata.
  Vrei exemplu din vest? Schauble este ministru de finante, desi a fost prins cu spaga de la un armator, Schreiber, pt ca este util la maximum. Au scris ziarele si cu asta basta pt ca-n rest nu s-a intimplat nimic absolut! Stau in vestul luminos de zeci de ani asa ca am experienta pe temele astea pe care le urmaresc in mod special de 25 de ani. Ce stie cineva ca-n Germania lui Murkel -numele din filmul Der Minister care i se potriveste de minune- contractele dintre privati si stat sint secrete? In consecinta toate lucrarile sint gata dupa ce in prealabil costurile sint depasite de regula cu cel putin 100%. In unele cazuri s-a ajuns la peste 500% si nu se poate face nimic. Vezi cazul aeroportului din Berlin unde costurile s-au depasit cu 2,4 miliarde despre care nimeni nu poate spune nimic si unde s-au costatat nu numai ca exista deja 40000 de greseli de constructie dar si ca proiectul este gresit! Constructia a inceput in 2006 si nu se stie daca va putea fi gata in 2015. Vrei si chestii mai tari? Am cu gramada! La ei s-a construit in anii 90 si un port de care nu avea nimeni nevoie!! Medicamente despre care se stie ca provoaca boli grave? Nu-i nimic, deoarece legea permite ca acelasi medicament, aflat intr-un nou ambalaj si cu nr modificat de pastile, sa-l poti reintroduce pe piata ca medicament nou. Voi nu stiti multe despre vestul iubit care la ora asta este numai al romanului si de aici pleaca multe confuzii care va fac practic sa traiti din legende si vise despre o societate care n-a existat vreodata pe pamint iar daca a existat ea nu avea cum sa fie in vest. 🙂
  Pe Kohl l-au prins cu fonduri secrete ale partidului in Elvetia. Ei si?! A venit la tv fara sa anunte la jurnalul de seara pe ARD si a spus: si ce daca?! 🙂 Cu ce bani credeti voi c-am sustinut dezvoltarea democratiilor din estul Europei? Nu va place ce-am realizat? 🙂
  Ziceti voi ca la noi dureaza mult orice constructie? Un tronson de metrou in Berlin de 4 km a inceput sa fie construit in 1997 cind l-am vazut pe Kohl c-a dat prima lopata si s-a terminat in 2011 cind Murkel a taiat pamblica. 🙂 Costuri mai mari de 4 ori plus ca linia nu este inca legata la reteaua orasului…Urmeaza! 🙂
  Daca ar fi sa ma apuc sa scriu o carte despre toate cite le-am vazut si stiu dar numai despre astfel de minunatii din vestul civilizat numai in imaginatia romanilor ar iesi intr-o varianta scurta 🙂 cam 10 volume de dimensiunea dictionarelor enciclopedice. 🙂 nevoie!! Medicamente despre care se stie ca provoaca boli grave? Nu-i nimic, deoarece legea permite ca acelasi medicament, aflat intr-un nou ambalaj si cu nr modificat de pastile, sa-l poti reintroduce pe piata ca medicament nou. Voi nu stiti multe despre vestul iubit care la ora asta este numai al romanului si de aici pleaca multe confuzii care va fac practic sa traiti din legende si vise despre o societate care n-a existat vreodata pe pamint iar daca a existat ea nu avea cum sa fie in vest. 🙂
  Pe Kohl l-au prins cu fonduri secrete ale partidului in Elvetia. Ei si?! A venit la tv fara sa anunte la jurnalul de seara pe ARD si a spus: si ce daca?! 🙂 Cu ce bani credeti voi c-am sustinut dezvoltarea democratiilor din estul Europei? Nu va place ce-am realizat? 🙂
  Ziceti voi ca la noi dureaza mult orice constructie? Un tronson de metrou in Berlin de 4 km a inceput sa fie construit in 1997 cind l-am vazut pe Kohl c-a dat prima lopata si s-a terminat in 2011 cind Murkel a taiat pamblica. 🙂 Costuri mai mari de 4 ori plus ca linia nu este inca legata la reteaua orasului…Urmeaza! 🙂
  Daca ar fi sa ma apuc sa scriu o carte despre toate cite le-am vazut si stiu dar numai despre astfel de minunatii din vestul civilizat numai in imaginatia romanilor ar iesi intr-o varianta scurta cam 10 volume de dimensiunea dictionarelor enciclopedice. 🙂

  • optimvs spune:

   Comentariul tau e interesant dar ATENTIE – din cauza textului prea lung zburase direct in spam unde l-am gasit intamplator azi. Se pare ca filtrul de spam de pe wordpress.com se activeaza automat daca mesajul postat este prea lung.

   In rest, numai un naiv crede ca astia din Vest sunt niste sfintisori, in conditiile in care documente despre coruptie exista si din Egiptul antic :roflmao:

 22. markwilliams spune:

  Cel mai mare bluff al istoriei postdecembriste ,cea mai mare cacealma ,cea mai incisiva dezinformare publica este dosarul Flota .
  Acest dosar are ca obiect DOAR16 nave ..UNDE ESTE RESTUL de pana la 390???De ce nu mai exista si alte dosare la fel de punctuale pentru sute de nave DISPARUTE??
  Adevarul se afla in dosarul penal numit generic FLOTA.(diabolic ,influenteazaperceptia publica ca este vorba de TOATA FLOTA),sunt volume incredibile..de file scrise..ce ne arata ca s-a facut o documentare si o cercetare nemaintilnite,la amanuntul amanunturilor ..Oamenii de rand trebuie sa stie,.dincolo de abundenta de detalii strict tehnice ca Traian Basescu NU A INSTRAINAT nici o nava ! 4 nave din cele 16 au fost vandute de catre Petromin direct,celelalte12 vandute de catreFPS ..(Fondul Propritetaii de stat) cu care Traian Basescu nu avea tangenta ..
  Toate documentele de vanzare facturi ,valori,,avize,aprobari se regasesc in dispozitivul dosarului..
  Oricine poate consulta acest dosar..Nu va mai faceti de ras cu povesti inventate..cu bani in conturi s.a.m.d..Imunitatea lui Basescu nu a inventat-o Daniel Morar ,EA este inscrisa in CONSTITUTIE.
  Sunteti nemaipoment de neinformati ..si dezinformati si pe altii..Cred ca aveti aici tot ce va intereseaza ..O expertiza care nu poate fi a Lui BASESCU ,pentru ca la ea au lucrat un mare numar de experti din mai multe surse,iar un act cand este inscris cu data,cu numar si emitent cu parafa nu poate fi luat in deradere.. desi iata cine ii da cunostinta publica :
  http://www.luju.ro/static/files/2012/septembrie_2012/18/Expertiza_2_

  • optimvs spune:

   Pe bune? 😆

   Inca mai are postaci chiorul, incredibil, o fi umblat la sertarul secret.
   Daniel Morar a venit cu interpretarea ABERANTA ca presedintele are imunitate pentru fapte de natura penala comise inainte de inceperea mandatului. Conform interpretarii ABERANTE a lui Morar, daca in 2006 niste politisti descopereau probe indubitabile ca Basescu ar fi violat si ucis o femeie, dosarul penal era pus deoparte pana isi termina mandatul (evident daca nu era suspendat si demis la referendum).

   Restul aberatiilor nu ma mai obosesc sa le comentez. Evident ca lipsesc multe alte nave, dar asta nu-l scuteste pe Basescu de responsabilitate in dosarul Flota.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: