Mourinho pus pe făraş de Borussia Dortmund: sfârşitul „operaţiunii autobuzul” care dezonorează Realul

 

 Fotbalul nu poate fi păcălit la nesfâşit, lucru demonstrat din plin ieri seară când norocul proverbial l-a lăsat în sfârşit pe cel mai umflat cu pompa antrenor din toată istoria fotbalului. La finalul unui meci pe care Borussia îl controlase autoritar, ratând pe alocuri neverosimil (cu excepţia primului sfert de oră când raportul marilor ocazii fusese 3-1 pentru Real) trupa de pe Bernabeu a avut o zvâcnire de orgoliu şi, din minutul 82 încolo, i-a băgat călărit serios pe nemţi, marcându-le şi două goluri. Ar mai fi trebuit doar unul pentru o revenire istorică, dar ce să vezi, n-a mai fost timp şi nici n-ar fi fost corect ca 8 minute plus cele 5 de prelungire arătate de arbitru să schimbe soarta unei calificări care fusese compromisă de 172 de minute de impostură marca Mourinho.
Adevărata măsură a „valorii” acestui portughez lăudat în neştire de o presă sportivă tembelizată şi tembelizantă a fost dată în minutul 67, la scorul de 0-0, când Realul mai avea nevoie de 3 goluri ca să se califice iar Mourinho îl schimba pe închizătorul Xabi Alonso cu închizătorul Khedira. Practic, în clipa aia a fost evident că individul nu se mai gândea cum să facă pe dracu-n patru să-şi califice echipa în finală ci doar cum să nu piardă şi returul, pentru a putea pleca la următoarea victimă echipă fără ruşinea unei duble înfrângeri în faţa unei echipe care n-a mai contat în Champions League de vreo 15 ani.

 E greu de spus după război ce putea păţi Borussia dacă pe banca Realului s-ar fi aflat un antrenor care să cunoască şi alte tactici decât „autobuzul” şi „mica ciupeală”.  La cum a arătat finalul meciului şi la cât de puţină experienţă are Borussia lui Klopp la acest nivel, probabil că s-ar fi întors roata din returul cu Malaga şi nemţii ar fi plecat plângând acasă.  Şi nu pot să nu mă întreb dacă Roman Abramovich, fosta şi probabil viitoarea victimă a impostorului Mourinho, a înţeles ceva din meciul ăsta. Vom afla destul de curând…

P.S. Când îl numesc pe Mourinho impostor nu mă refer la evidenta lui capacitate de a ridica mica ciupeală la rang de artă.  Lecţia asta o ştie prea bine, dar în cele trei sezoane petrecute la Real a demonstrat cu prisosinţă că este şi singura pe care o ştie. (mă refer la meciuri adevărate, că orice prost poate ataca vreo codaşă din Primera când are un lot de 500 de milioane de euro la dispoziţie)  

 Ori nu eşti altceva decât un impostor când promiţi marea cu sarea pentru a prinde un contract colosal la o echipă a cărei istorie şi tradiţie sunt exact opusul micii ciupeli la care te pricepi.

3 Responses to Mourinho pus pe făraş de Borussia Dortmund: sfârşitul „operaţiunii autobuzul” care dezonorează Realul

 1. iciobanu spune:

  da, bine zis

 2. optimvs spune:

  Sincer mie mi se pare de neinteles ce-o fi fost in capul lui Florentino Perez cand l-a adus pe asta sa antreneze Realul. Daca tot autobuzul il baga in poarta si la Chelsea, echipa cu un buget enorm, era clar ca nu poate altceva.
  Iar Real Madrid nu-i Chelsea, nu poti sa te bagi cu curu-n poarta cand ai 9 Cupe ale Campionilor si trofee UCL in vitrina…

 3. cobol spune:

  Intr-adevar, proasta alegere a fost Mourinho pentru Real. Te mai uiti si la cum a castigat omul trofee, mai ales cand te cheama Real Madrid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: