Eurovision 2013, un freak-show câştgat de unul dintre puţinii concurenţi „normali”

M-am uitat aseară la Eurovision mai mult din curiozitatea de a vedea unde se va clasa ciudăţenia naturii care răspunde la numele de Cezar Ouatu, întrucât de „trenuleţul” cu voturi care circulă între ţările vecine şi prietene sunt sătul de multă vreme.  Cu toate astea,  opinia mea că nu mă mai poate uimi nimic în materie de Eurovision a fost serios zdruncinată aseară, când ciudaţii ăia jalnici din Ungaria s-au clasat în top 10, alături de maltezul căruia îţi venea să-i arunci 2 euro în tamburină  şi de italianul care interpreta (bine de altfel) muzică de restaurant.

 Oricât de ciudat ar fi Ouatu şi oricât de proastă ar fi fost melodia cu care s-a prezentat,  băiatul ăsta e măcar în stare să cânte, chestie de care ungurul nu putea fi nici măcar bănuit.  Şi nici nu cred ca e Ungaria ţara care sa poata scoate din barter cu voturi mult mai mult decât România.  De fapt, o grămadă dintre voturile luate de Ungaria au provenit clar din televoting, fiind vorba de punctaje relativ mici dar care, însumate, au dus la un total destul de respectabil de 84 de puncte (între care, nota bene, au fost doar un 12 şi doi de 10) .

 În condiţiile astea, victoria fătucei din Danemarca, oricât de aranjată o fi fost, a părut ca un soi de oază de normalitate în plin freak show cu lesbiene care se sărută, boschetari care dondăne ceva lângă un perete cu grafitti, prezentatori de la diverse televiziuni din Europa descinşi parcă dintr-un anime japonez etc etc.
Bine, este absolut evident că învingătorii morali sunt grecii, cu o melodie reuşită, un show excelent şi cu o atitudine de „câtă vreme are unde paste oaia (sau capra), se fac strugurii şi avem chitarele, ni se rupe de criza voastră”. Faptul că au terminat la nici 70 de puncte în faţa ungurilor mi se pare de-a dreptul obscen.


Doar că ei nu puteau fi lăsaţi să câştige pentru că nu-şi puteau permite să organizeze ediţia următoare.

  Revenind însă la fondul problemei, pur şi simplu cred că ediţia asta a Eurovision demonstrează că gusturile în materie de muzică evoluează într-un mod pe care noi ăştia care am apucat cântăreţi şi trupe de Doamne-ajută nu-l mai putem înţelege. Se caută tot felul de ciudaţi de genul celor care cântă într-un colţ de piaţă publică şi care zăngăne ceva ce numai un drogat sau un beţiv aflat în pragul comei alcoolice pot aprecia.

 Mă întreb, în condiţiile astea, cum ar arăta un clasament REAL făcut strict pe bază de televoting (permis doar un vot per număr de telefon) , fără combinaţiile „juriilor” care măsluiesc complet competiţia. Oare câştigau ungurul sau maltezul anul ăsta?  😕

 

Reclame

4 Responses to Eurovision 2013, un freak-show câştgat de unul dintre puţinii concurenţi „normali”

 1. Cobol spune:

  Sovinule si antimaghiarule, cum poti sa spui ca titanii aia ai muzicii nu meritau 84 de puncte? Acusi vine RMDSZ-ul sa spuna ca inciti la ura de rasa.
  Sunt pe jumate ungur dar nu i-as fi votat pe aia nici daca-mi taia cineva o mana.

 2. optimvs spune:

  Daca intelegi ungureste spune-mi si mie te rog despre ce cantau aia? Nu ajungea ca erau jalnici, mai si cântau în ungureşte să fie siguri că nu-i înţelege nimeni în afară de unguri.

 3. B0rg spune:

  Maltezii si italianul nu erau chiar asa de jalnici ca ungurii. Si Ouatu sa se duca la Opera, Eurovisionul e cu altceva nu cu triluri de-astea de Cartea Recordurilor.

 4. optimvs spune:

  Cred ca Ouatu putea obtine mult mai mult in concursul asta daca avea o melodie cat de cat decenta, nu prostia aia. Oricum nivelul general al concursului a fost foarte slab iar grecii trebuiau sa castige detasat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: