Băsescu s-a sinucis politic cu 300 de hectare de gât

Să trăiţi bine HĂHĂHĂHĂHĂHĂHĂHĂHHĂHĂHĂ

Să trăiţi bine HĂHĂHĂHĂHĂHĂHĂHĂHHĂHĂHĂ

Penibilul cadril politic la care asistăm zilele astea, cu USL-ul ţipând că Papici îi verifica terenurile lui Băsescu, în vreme ce Băsescu speră să emoţioneze naţia urlând „ăştia o ancheteazăăă pe fetiţaaaaaa meaaaa” nu are practic nici o legătură cu România reală.  Pe nea Gheorghe de la colţul blocului îl doare în cot că Băsescu l-a pus sau nu pe Papici sa-i verifice terenul de litigii, pentru simplul motiv că a-l pune pe X sau pe Y să-ţi rezolve problemele personale face parte din imaginea şefului, aşa cum există ea în mentalul colectiv balcanic.

Ce-l seacă pe românul de rând în povestea asta nu e că Papici a verificat terneul sau că ăia de la CEC au dat un credit, ci simplul fapt că BĂSESCU, UN INDIVID CARE A FOST BUGETAR TOATĂ VIAŢA, TOCMAI A RECUNOSCUT PUBLIC CĂ ŞI-A LUAT O MOŞIE DE 300 DE HECTARE.   Nimic nu zbiară mai tare că Băsescu = corupţie, furt, fraudă şamd decât această simplă constatare, pe care o face zilele astea orice om cu un IQ normal.

Iar acest act de ciocoism sfidător, ca un scuipat aruncat în faţa întregii ţări, este sinuciderea politică a lui Băsescu. Nimic nu va mai fi la fel din momentul în care a anunţat public că, după o viaţă ca bugetar, devine moşier cu acte în regulă.  Şi asta pentru simplul motiv că trăim într-o ţară în care o mare parte a populaţiei încă mai poartă cicatricele colectivizării forţate, o Românie în care oamenii au părinţi sau bunici care au fost băgaţi în puşcării sau trimişi la muncă forţată şi pentru  10-15 hectare pentru care munciseră pe brânci zeci de ani, nu pentru 300 cumpărate pocnind din degete.

Cei care au impresia că ăsta este un discurs populist sunt rugaţi să se documenteze puţin cu privire la reforma agrară a lui Ferdinand I , act căruia nici un om cu minţile întregi nu îi poate nega legitimitatea.  În zonele de deal şi de munte legea nu mai permitea existenţa  nici unei moşii de peste 100 de hectare, iar în zonele de şes DOAR UNDE NU EXISTAU CERERI DE ÎMPROPRIETĂRIRE NESATISFĂCUTE au putut marii proprietari care NU DĂDUSERĂ TERENUL ÎN ARENDĂ să păstreze până la 250 de hectare.  Cei care dăduseră terenul în arendă au rămas cu 100 de hectare.  Legea mai prevedea şi că puteau păstra până la 500 de hectare cei care nu dăduseră terenul în arendă şi care investiseră în utilaje moderne, dacă nu existau cereri de împroprietărire nesatisfăcute, dar în realitate nu au rămas nici prea multe moşii de 250 de hectare, din cauza numărului mare de ţărani care trebuiau împroprietăriţi.

Pe scurt, ciocoismul lui Băsescu nu are nici un fel de legătură cu istoria modernă a României,  mentalitatea lui de Dinu Păturică fiind tipică mai degrabă epocii fanariote, iar lucrul ăsta este acum evident pentru oricine, mulţumită rânjetului satisfăcut cu care noul „mare cârmaci” anunţa cumpărarea moşiei.

Anunțuri

12 Responses to Băsescu s-a sinucis politic cu 300 de hectare de gât

 1. cobol spune:

  Oare asta are de gand sa mai iasa pe strada in Romania dupa ce n-o mai fi presedinte?

 2. GreuDeGasitID spune:

  Cred ca l-ai sinucis de cateva ori pana acum. Nici vorba.
  Asa cum Becali face tapaj de averea lui si este simpatizat de o gramada asa o sa fie si cu Basescu.
  si nu a recunoscut public. fisa „plateste”.
  stai sa vezi cand o sa inceapa sa ii compatimeasca pe agricultori si o sa face propuneri politice in calitate de agricultor. si sa czstige capital pe tema asta

  • optimvs spune:

   Reciteste atent fraza asta: „Ce-l seacă pe românul de rând în povestea asta nu e că Papici a verificat terneul sau că ăia de la CEC au dat un credit, ci simplul fapt că BĂSESCU, UN INDIVID CARE A FOST BUGETAR TOATĂ VIAŢA, TOCMAI A RECUNOSCUT PUBLIC CĂ ŞI-A LUAT O MOŞIE DE 300 DE HECTARE.”
   Basescu a fost bugetar toata viata, Becali nu fusese o zi bugetar pana n-a intrat in Parlamentul European.

   Nu cred ca e prea greu de inteles diferenta.

 3. optimvs spune:

  @cobol: Daca pe Nastase nu l-a mai spalat nici Dunarea pentru „ferma de la Cornu” care are 1.77 de hectare 😆 , iti dai seama cum o sa fie cu Basescu.

  Asta a pierdut de mult contactul cu realitatea, altfel nu facea asa ceva.

 4. GreuDeGasitID spune:

  a recunoscut „PUBLIC CĂ ŞI-A LUAT O MOŞIE DE 300 DE HECTARE.” dar ca plateste fica-sa. si a zis aste de multe ori. Manevra facuta si cu alte ocazii, operatia aia parca?
  NIMENI nu o sa opareasca ca un bugetar cheltuie peste nivelul salarial, oamenii sunt invatati cu asta. Este stiu ca toti politicienii bugetari fura de la noi.
  Poate se vor supara pt modul nesimtit in care isi etaleaza averea. dar o sa treaca. Se compenseaza cu iesirile pe sticla in care le va plange de mila agricultorilor.

 5. optimvs spune:

  Te contrazici de dragul de a te contrazice 😆

  A zis ca a facut fata creditul ca pe el nu-l credita nimeni, dar ca vrea sa fie mosia lui „sa fie el agricultorul” – exact asa a zis.

  Una e ca toti politicienii fura si cu totul asta e ca furatul sa se materializeze intr-o MOSIE URIASA. Asta nu intelegi tu, faptul ca romanul inca mai are chestia asta cu pamantul, percuteaza mult mai tare la hectare decat la o vila samd.

  O sa vezi ca din momentul asta s-a terminat cu el dpdv politic.

 6. Burgermeister spune:

  L-a mancat pe marinar tare de tot, ce sa mai vorbim. Oare el chiar a crezut ca romanul haleste chestia asta, sau nu-i mai pasa, si-a facut doua mandate si dupa el potopul?

 7. optimvs spune:

  Eu zic ca adevarat cate ceva din ambele variante pe care le-ai propus. A si pierdut contactul cu realitatea (probabil crede macar o parte din ce latra aia pe laB1 😆 ) si are si cinismul tipic ciocoilor de tip nou.

 8. GreuDeGasitID spune:

  a facut Ponta ce sperai sa faca Basescu? Mitica

 9. optimvs spune:

  Trezeste-te, era vorba de Mircea Sandu (si implicit de Piturca) https://optimvs.wordpress.com/2013/03/27/basescule-nici-macar-sa-ne-scapi-de-mafia-lui-mircea-sandu-nu-esti-in-stare/

  Cum scriam acolo, era cam ultima sansa pentru Basescu sa faca o chestie pentru care sa-l aplaude toata tara. A ratat-o si pe asta.

 10. GreuDeGasitID spune:

  Pai dupa defilarea de la meciul cu Grecia poate ca o sa il execute si pe ala. Ca vine campania electorala si da mine sa mergi la meciuri victorioase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: