Rusia anexează Crimeea, infiltraţii din România delirează despre Hitler şi Anschluss

Într-o ţară ca România, în care orice fel de contact avut cu Rusia în ultimii 200 de ani s-a lăsat cu pierderi majore (mai o Basarabie în 1812, mai un tezaur în 1916, ba şi o Bucovină de Nord pe lângă Basarabia în 1940, ba libertatea pierdută vreo 50 de ani după ocupaţia sovietică începută în 1944) e oarecum firesc ca orice creştere a puterii ruseşti să fie percepută ca o ameninţare de marea masă a populaţiei. Până la urmă, o astfel de serie neagră le dă de gândit şi celor care mai înţeleg câte ceva din realităţile geopolitice, darmite  lui nea Gogu de la etajul 3, care între „Las fierbinţi”, fularul cu Becali Steaua şi berea la pet nu mai înţelege de mult nici cum îl cheamă.

Cu toate astea, isteria iscată la noi în ultimele zile apropo de anexarea Crimeei (consfinţită azi de parlamentul rus) rămâne o aberaţie care ne arată doar cât de mare este numărul agenţilor de influenţă americani din România şi cât de străini sunt aceştia de interesele româneşti. Iar argumentele care susţin această afirmaţie sunt cât se poate de logice:

1. În raport cu Ucraina, România se află IN ACEEAŞI SITUAŢIE CA ŞI RUSIA.  Teritorii care din punct de vedere istoric sunt 100% româneşti (nordul Bucovinei, sudul Basarabiei) şi care, măcar unele, păstrează o majoritate românească (vezi de pildă ţinutul Herţei) fac azi parte din Ucraina din cauza politicii de forţă dusă de diverşi lideri ai fostei URSS (în cazul nostru de Stalin, în cazul Crimeei de ucrainianul Hruşciov).

Mai mult decât atât, aşa-zisa conducere democratică de la Kiev nu a găsit nimic mai bun de făcut decât ca, printre primele legi emise, să strecoare şi un act normativ prin care să suspende dreptul minorităţilor de a învăţa în propria limbă! Oferind astfel tuturor minorităţilor din Ucraina motivul pentru a-şi căuta ajutor la statele din jur.

Practic, dacă Băsescu, dornic să placă marelui licurici de la Washington cu orice preţ, nu ne plasa în mod iresponsabil în rolul de mare adversar al Rusiei în regiune, am fi fost acum perfect plasaţi pentru a ne recupera de la Ucraina teritoriile româneşti pe care acest stat artificial le deţine în mod abuziv.   O ţară ca Bulgaria, care păstrează relaţii normale cu Rusia deşi s-a angajat ferm pe drumul pro-occidental, ar fi reuşit asta fără probleme.

2. Criza politică din Ucraina, care a dus la modificarea echilibrului din regiune, a fost provocată de americani, nu de ruşi. Întreg eşafodajul propagandei americane, care îl prezintă pe Putin ca un fel de nou Hitler se prăbuşeşte ca un castel de cărţi de joc în faţa aceste constatări simple.  Practic, SUA a încercat să scoată Ucraina din sfera de influenţă rusească şi să pedepsească astfel Rusia pentru rolul jucat în stoparea prăbuşirii regimului Asad în Siria (şi implicit în blocarea marelui plan american al „principiului dominoului” în Orientul Mijlociu) iar Putin a arătat că Rusia nu mai este dispusă să înghită asemea găluşti.  Dacă grupul pro-rus al lui Ianukovici era lăsat să controleze mai departe Ucraina, nu s-ar fi întâmplat nimic în regiune şi nu vorbeam azi despre anexarea Crimeei de către Rusia.

3.  Populaţia din Crimeea a votat în număr covârşitor în favoarea unirii cu Rusia. Având în vedere atât prezenţa foarte mare la vot cât şi procentajul enorm al voturilor în favoarea unirii, plus lipsa oricăror rapoarte despre nereguli, intimidări şamd, reiese limpede că populaţia peninsulei chiar vrea să aparţină de Rusia nu de Ucraina. Lucru vizibil şi la uriaşele mitinguri de susţinere a unirii din zilele care au precedat scrutinul.

Ori, în acest context, poziţia SUA şi a UE echivalează cu afirmaţia „orice popor are dreptul la auto-determinare, mai puţin poporul rus”. Putin a taxat azi, în discursul susţinut în Duma de Stat,  exact această ipocrizie, folosind exemplul Kosovo, regiune al cărei drept la auto-determinare a fost susţinut de comunitatea internaţională  înclusiv cu ajutorul bombardierelor care au atacat ţinte militare şi civile pe teritoriul întregii Iugoslavii. Iar exemplul era cu atât mai valabil cu cât din punct de vedere istoric drepturile Rusiei asupra Crimeii sunt mult mai clare decât drepturile albanezilor asupra provinciei Kosovo.

4.  Anschluss-ul despre care delira prostănacul Geoană la Realitatea a reprezentat ocuparea şi anexarea Austriei de către Germania nazistă.  Diferenţa esenţială faţă de situaţia din Crimeea este căAustria era o ţară de sine stătătoare, cu conducere proprie, cu o istorie total diferită şi care nu mai făcuse parte din vreun Imperiu German de pe vremea cruciadei a treia şi a lui Frederick Barbarossa, adică de prin sec al XII-lea. Mai mult, referendumul care urma să fie ţinut în Austria pe această temă (şi unde toată lumea se aştepta ca adversarii unirii să aibe câştig de cauză) a fost contramandat ca urmare a loviturii de stat dată de partidul nazist din Austria. Evident, după aceea naziştii austrieci au cedat suveranitatea către Germania şi au invitat Wermachtul să ocupe ţara.

Pe scurt, evenimentele din aceste zile ne arată (dacă mai era nevoie, după povestea cu Chevron şi gazele de şist)  că România nu are nimic de câştigat şi totul de pierdut prin plasarea pe scena geopolitică pe post de trompetă a Americii în regiunea Mării Negre.  Sunt ferm convins că americanii nu ar porni la al treilea război mondial dacă vreo conducere a Rusiei mult mai agresivă decât  calculatul Putin ar trimite tancurile peste noi. Şi sunt la fel de convins că ne-ar merge mult mai bine (vezi cât plătesc bulgarii pe gazele cumpărate din Rusia şi cât plătim noi) şi că, la o adică, am putea chiar spera la reîntregirea ţării  dacă am reuşi o normalizare a relaţiilor cu Rusia.

Normalizare care, în momentul ăsta, pare de domeniul SF-ului, in condiţiile în care România este controlată, pe orice nivel posibil, de infiltraţi ai unei puteri străine, fie ea şi aliată. O alianţă cu ale cărei „garanţii de securitate” s-au prostit singuri şi ucrainienii în anii ’90, când au renunţat la arsenalul nuclear moştenit de la fosta URSS…

Reclame

14 Responses to Rusia anexează Crimeea, infiltraţii din România delirează despre Hitler şi Anschluss

 1. Burgermeister spune:

  E foarte logic tot ce zici dar nici statistica nu poate fi infranta prea usor. Cand am luat-o in bot de fiecare data de la rusi poate merita sa le dam o sansa si la americani?

  • optimvs spune:

   Doar n-ai impresia ca eu zic sa iesim maine din NATO iar poimaine sa depunem cerere de alipire la Rusia? 😆
   Ideea e ca alte tari din zona, care au o pozitie mult mai nuantata ca a noastra, au relatii mult mai bune cu Rusia, fara ca prin asta sa-si compromita in vreun fel apartenenta euro-atlantica.
   Daca Polonia, tara care are motive sa-i urasca pe rusi mai mult decat oricine, isi vede de treaba, nu vad de ce naibii ne-am trezi noi sa ne jucam de-a pechinezul care latra turbat de dupa gard, cand trece ursul…
   Trecand peste faptul ca rolul e penibil, nici nu ne iese nimic din asta, iar ursul cu siguranta ca o sa ne tina minte.

 2. Ivan Turbinca spune:

  Adriane, gandesti prea mult. In Romania de azi e bine sa fii mai prost si sa-ti tii gura.

  • optimvs spune:

   Acum serios, nici in Rusia nu cred ca-i bine sa gandesti altfel decat pe linia oficiala. 😉 E drept insa ca, in ziua de azi, cred ca sustinerea de care se bucura acolo Putin se apropie de unanimitate. E greu ca un rus sa aiba alta parere apropo de anexarea Crimeei.

 3. cenusarul spune:

  foarte buna analiza, dar ai uitat de razboiul ruso-turc si de independenta Romaniei, de generalul Kieseff, de regulamentul organic… Cred ca binele sau raul vine de la rusi in functie de interesele strategice ale Rusiei si de capacitatea sau incapacitatea noastra de a le gestiona.

  • optimvs spune:

   Mai documenteaza-te putin, cu ocazia Razboiului de Independenta am pierdut trei judete din sudul Basarabiei. (pe care le redobandisem dupa razboiul din Crimeea din 1853-1856) N-am mai pus-o si pe asta pe raboj ca sa nu lungesc pomelnicul in mod inutil.

   Adica au venit pe la noi ca aliati, i-am ajutat cat am putut in razboi (fara noi nu castigau, asta e clar) si in final ne-au lasat sa luam Dobrogea de Nord de la turci si ne-au cerut trei judete din Basarabia in schimb. Frumos, nu?

   Discutia e mai ampla, dpdv istoric Rusia tarista se vedea ca fiind „a treia Roma” si era pusa numai pe luat teritorii. In ce masura Rusia moderna merge pe aceeasi idee ne vom lamuri destul de curand. Cert este ca Romania s-a pozitionat foarte prost si asta intr-un moment istoric, care se iveste odata la cateva zeci daca nu sute de ani.

 4. GreuDeGasitID spune:

  Polonia sau Ugaria nu au si ele teritorii de recuperat? si populate majoritar de polonezi sau maghiari?

  • optimvs spune:

   De recuperat de la cine? Ungurii au pretentii teritoriale tot mai evidente fata de noi, dar singurul teritoriu in care sunt majoritari (Harghita-Covasna) este o enclava situata relativ departe de granita si total neviabila dpdv economic.
   Polonezii au pierdut teritorii foarte insemnate dupa al doilea razboi mondial si o buna parte a lor este la Ucraina. Si dupa cum vezi nu urla impotriva Rusiei si a lui Putin, desi au intrat in NATO si in UE inaintea noastra iar de tras de pe urma rusilor au tras mult mai rau decat noi.

 5. GreuDeGasitID spune:

  pai si atunci de ce nu impart rusi cu ei ucraina?

 6. optimvs spune:

  Ia gandeste-te un pic, polonezii ce au de oferit? Sau crezi ca rusii dau ceva degeaba?
  In schimb, in urma impartirii tampite facute de Stalin, Transnistria a aterizat la moldoveni si sudul Basarabiei cu nordul Bucovinei au aterizat la Ucraina. In mod normal, noi puteam, daca nu eram in postura de capra la licurici in care ne-a pus sluga asta de Basescu, sa propunem un schimb avantajos si pentru Rusia (care nu dadea nimic de la ea, dar obtinea Transnistria) si pentru noi (ma rog, pentru Moldova, dar na…) .

 7. GreuDeGasitID spune:

  vor lua transnistria oricum, referendum si aia este.

 8. optimvs spune:

  Daca mai latra un pic Basescu si basistii despre comparatii cu Hitler samd probabil ca o s-o ia doar ca sa ne faca in ciuda…

 9. cenusarul spune:

  vad ca vocea Rusiei a lansat deja aceasta invitatie la dezmembrarea Ucrainei!

 10. optimvs spune:

  Stiu ca Jirinovski tipa pe tema asta.
  Situatia e complicata mult de faptul ca noi suntem perceputi in Rusia (de la conducerea tarii si pana la omul de rand) ca fiind pionii americanilor in regiune, Cu alte cuvinte orice miscare am face noi acum spre redobandirea teritoriilor pierdute in 1940 ar fi prezentata ca „imperialism romanesc” si agresiune a NATO asupra spatiului ex-sovietic. Un pretext pentru incorporarea Transnistriei la Federatia Rusa, de pilda.
  Cu totul altceva era daca ne-am fi vazut de treaba si aveam relatii normale (repet, normale, cum au bulgarii de pilda) cu Rusia…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: