Circul cu mascaţi sau cum compromite muribundul regim Băsescu instituţiile statului

Îmi displace profund Radu Mazăre.  Toată prosteala lui cu beretele roşii plus hainele de camuflaj, suprapusă cu chefurile cu prostituate, excursiile dese la diversele carnavaluri şamd l-au transformat de mult într-un soi de bufon pe bani publici. De asemenea, sunt absolut convins că, dacă în România de azi exista o lege a veniturilor ilicite (cam în genul celei de pe timpul lui Ceauşescu) Mazăre înfunda de mult puşcăria, la braţ cu latifundiarul Băsescu.

Doar că o asemenea lege nu există şi nici nu sunt semne c-o să apară prea curând, din motive cât se poate de evidente.  Iar în lipsa ei, cele întâmplate recent cu cetăţeanul român Mazăre Radu Ştefan intră în categoria comandourilor morţii de tip sud-american, desigur în varianta dâmboviţeană a asasinatului de imagine.

Practic, muribundul regim Băsescu a ajuns să folosească instituţiile de forţă ale statului pe post de agenţi electorali: un politician căruia trebuie să i se distrugă imaginea publică este săltat cu mascaţii şi încătuşat în public, în baza unei ordonanţe de reţinere semnată de un procuror. Evident că  instanţa respinge cererea de arestare preventivă, pentru care (după cum reiese chiar din motivarea deciziei instanţei) nu există nici un fel de justificare logică şi/sau legală, dar asta nu mai contează: o ţară întreagă l-a văzut deja pe respectivul politician luat pe sus cu mascaţii, în cătuşe, ca un infractor periculos. Scopul a fost atins, iar procesul ulterior devine irelevant din punctul de vedere al dreptului la imagine al împricinatului, grav afectat chiar în fazele incipiente ale anchetei penale.

Nici un om cu minţile întregi nu poate afirma că exista vreo raţiune de natură juridică pentru reţinerea lui Mazăre, cu atât mai puţin pentru prezenţa mascaţilor sau pentru încătuşarea acestuia. Nu e vorba despre vreun Nuţu Cămătaru, care ar fi putut ameninţa martorii cu moartea sau care s-ar fi putut opune reţinerii.  Într-o ţară în care instituţiile de forţă ale statului funcţionează normal, Mazăre nici nu ar fi fost reţinut în acest dosar. Dacă totuşi, prin absurd, se ajungea la măsura reţinerii  ( EXCEPŢIONALĂ  într-un stat de drept) ar fi fost aşteptat acasa (nu pe stradă, nu în parc, nu în vreun alt loc public) de doi poliţişti obişnuiţi, în uniformă, care i-ar fi prezentat ordonanţa de reţinere şi l-ar fi invitat să-i însoţească.   Abia dacă îi ignora/sfida/insulta pe aceştia şi refuza să se lase reţinut se punea problema încătuşării, iar de intervenţia cu mascaţi putea fi vorba doar dacă îi alunga pe poliţişti cu pistolul, sabia, câinii de luptă şamd.

Devine din ce în ce mai clar că  anomaliei  folosirii instituţiilor de forţă ale statului pe post de armă electorală i se poate pune capăt într-un singur fel: unul sau mai mulţi dintre cetăţenii cărora li se încalcă în acest fel dreptul la imagine trebuie să dea în judecată statul Român la CEDO. Coroborând aceste demersuri cu necesara lege a răspunderii patrimoniale a magistraţilor, s-ar putea în sfârşit pune capăt acestei situaţii absolut anormale, tipică unui stat bananier nu unei democraţii europene.

Anunțuri

6 Responses to Circul cu mascaţi sau cum compromite muribundul regim Băsescu instituţiile statului

 1. cobol spune:

  Cum, nu-ti place telejustitia basista cu catuse, mascati si televiziunile de stiri chemate gramada la retinerile abuzive? Inseamna ca esti vandut rusilor sau macar lui Iliescu.

 2. optimvs spune:

  Cum spuneam si in textul postarii, nu cred ca exista vreun om sanatos la cap care sa fie de acord cu asa ceva.
  Iar efectele folosirii acestei metode de catre Basescu sunt catastrofale pentru statul de drept, practic se compromite credibilitatea unor institutii care ar trebui sa fie desupra oricarei banuieli.

 3. cenusarul spune:

  mai tii minte cand ne scotea Ceausescu la mazare? 🙂

  Asa i-a scos Basescu pe procurori: „Ba, luati-va mascatii, azi mergem la Mazare!”

 4. optimvs spune:

  Buna de tot asta cu mersul la Mazare. Pana si pe timpul lui Ceausescu mai puneau un securist s-o imbranceasca pe Doina Cornea pe strada dar nu emiteau procurorii ordin de retinere pentru nimic… Te saltau daca-ti gaseau un dolar acolo, ceva cat de mic, dar sa fie ceva real de care sa se lege.
  Si macar nu saltau oamenii de prin parcuri, cred ca exceptandu-i pe infractorii prinsi in flagrant la furat/jefuit/violat nu existau scene de-astea grotesti cu retineri in public.

 5. Burgermeister spune:

  Rafuiala asta dintre Basescu si banda Constantinescu-Mazare de la Constanta are conotatii mafiote.
  Din ce-am mai auzit si eu poate ca miza trebuie cautata prin containerele din portul Constanta.

 6. optimvs spune:

  A tot fost pusa in discutie si varianta asta, ca mafia lui Basescu ar vrea controlul total asupra Constantei, pentru ca o sa fie foarte multi bani negri de facut in portul Constanta dupa ce intram in Schengen cu frontiera maritima. (asta fiind zice-se si motivul pentru care Olanda se opune atat de tare sa intram: mafiotii de acolo, care au ceva control asupra politicului, vor ei spagile din droguri samd).
  Nu stiu in ce masura este plauzibila, pentru ca e putin probabil ca PSD-ul sa piarda conducerea CJ si a primariei Constanta, chiar daca pica Mazare si Nicusor Constantinescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: