Circul Eurovision 2014, între „femeia cu barbă” din Austria si show-ul erotic din Polonia

 Parcă niciodată n-a fost mai clar că lumea contemporană a luat-o într-o direcţie greşită decât urmărind ediţia 2014 a Eurovisionului. Un concurs bine organizat de Danemarca şi la care au participat o grămadă de melodii reuşite, dar care a fost transformat într-un circ grotesc atât de jocurile de culise cu damf de corectitudine politică prost înţeleasă cât şi de voturile unui public tot mai tembelizat (parcă după modelul atât de bine descris în filmul Idiocracy).

 Evident, parul din ochii tuturor oamenilor normali de pe acest continent l-a reprezentat „femeia cu barbă” care a reprezentat Austria şi care, purtată pe braţe de această tot mai evidentă „gay mafia” din lumea showbiz-ului, a câştigat fără prea mari emoţii. Dintru început am puterea să spun că melodia era bună spre foarte bună iar interpretarea a fost şi ea cel puţin OK, dar sunt convins că n-ar fi luat mai mult de locul 3 dacă fiinţa care cânta îşi rădea barba şi se prezenta ca un travestit „normal” (ce-a ajuns şi normalul ăsta…). 

photo source: wikipedia

Doar că numitul Thomas „Tom” Neuwirth înţelesese mai de multişor cum stau lucrurile în showbiz-ul actual (cam de prin 2007, când se prezentase aratând cum se vede mai sus şi nu făcuse nici o brânză  în finala variantei austriece a concursului Starmania) aşa că s-a dat de 3 ori peste cap şi s-a transformat în Conchita Wurst, „femeia cu barbă” pe care am văzut-o la Eurovision.

 Ei, arătarea asta pur şi simplu n-avea cum să nu câştige într-un concurs în care corectitudinea politică dusă la absurd şi barterele de genul „tu mă votezi pe mine, eu te votez pe tine” au luat de mult locul unei jurizări cât de cât decente. Sigur, era clar că nu putea câştiga San Marino, o ţară care n-ar putea organiza un Eurovision nici dacă îşi scoate o bună parte din teritoriu la vânzare, chiar dacă melodia cu care s-a prezentat merita cu prisosinţă un loc fruntaş.

Dar nici Slovenia n-a luat mai nimic în condiţiile în care s-a prezentat foarte bine, iar Ungaria, ţară aflată în „bâză” cu establishmentul UE, a fost în mod evident împiedicată să câştige deşi avea o melodie excelentă, interpretată foarte bine şi îţi permitea probabil şi să organizeze un Eurovision.

Probabil singurul mod în care Kallai Saunders putea câştiga anul ăsta era prin deghizarea în „femeia de culoare cu barbă” , care ar fi snopit-o la votul corectitudinii politice pe „femeia albă cu barbă” . Bine, asta presupunând că acea „gay mafia” despre care am vorbit nu-l demasca drept un impostor.

 Singurul lucru care ar mai putea scoate Eurovisionul din mocirla morală în care s-a afundat ar fi revolta publicului. Dacă nimeni n-ar mai suna ca să-şi arunce banii munciţi pe nişte voturi care nu contează, iar audienţa ar scădea dramatic,  întregul eşafodaj al corectitudinii politice şi al barterelor de voturi s-ar prăbuşi ca un castel din cărţi de joc. Doar că publicul este atât de cretin încât a votat „melodia” Poloniei (în ciuda faptului că biata cântăreaţă behăia ceva ce aducea cu o tigaie ce se rostogoleşte pe scări)  doar de dragul sânilor de la 85D în sus pe care le etalau „lăptăreasa” şi „spălătoreasa” descinse direct dintr-un show erotic.

 Aş fi înţeles ca genul ăsta de „melodie” să lase cu bale la gură o ţară cum era România lui Ceauşescu, în care revistele şi casetele video porno se vindeau pe sub mână, pe sume exorbitante. Dar în epoca Internetului, în care la un click distanţă ai sute de mii de femei care mai de care mai dezbrăcate, a da banii ca să votezi aşa ceva pare un gest pe care-l poate face doar un oligofren cretinizat de prea multă masturbare.

 Pe scurt, cred că avem exact Eurovisionul pe care-l merită actuala societate europeană, în care a fi homosexual nu mai este o caracteristică a unei persoane ci un lucru care trebuie băgat în ochii telespectatorilor la ore de maximă audienţă. Şi în care epidemia de cretinism pare a face ravagii în rândul populaţiei.

P.S. Nu am nimic cu homosexualii care îşi văd de homosexualitatea  lor în mod liber consimţit împreună cu alţi adulţi homosexuali.

P.P.S. Televiziunea Română a reuşit un nou plonjon în abisurile penibilului, făcând reclamă prezenţei lui Ponta la Eurovision în timpul transmisiei.

P.P.S.S. „Toleranţii” din sală, care aclamau isteric „femeia cu barbă”, mai aveau un pic şi le luau cu pietre pe cele două rusoaice, de parcă ele două se suiseră de mână pe un tanc şi anexaseră Crimeea. N-am auzit însă nici măcar un huo stins în semifinala în care a participat Israelul, deşi ţara cu pricina  ocupă de decenii bune nişte teritorii străine, în pofida a nşpe rezoluţii ale ONU şamd.  Foarte cool şi open minded, nu-i aşa?

 Asta ca să nu mai vorbim de faptul că Israelul e o ţară cât se poate de asiatică, deci având tot atâtea drepturi să participe la Eurovision ca şi Australia, SUA şamd, ţări care au şi ele o cultură eminamente europeană chiar dacă sunt situate pe alte continente…

Reclame

8 Responses to Circul Eurovision 2014, între „femeia cu barbă” din Austria si show-ul erotic din Polonia

 1. cobol spune:

  Vorba bancului, chestia e unde emigram pana nu devine obligatoriu? Ca in Belarus scapi de homosexuali si dai de alte alea.
  Buna observatia cu Israelul dar acum o sa tipe toti cacanarii ca esti antisemit.

 2. optimvs spune:

  Nu stiu unde emigram ca nu prea sunt fanul acestui gen de solutie, dar e clar ca lucrurile au luat-o razna rau de tot.
  Cat despre antisemitism, asta e de mult acuzatia folosita de Israel impotriva celor care nu aproba politica de tip nazist dusa de clica lui Netanyahu si de predecesorii ei.

 3. Burgermeister spune:

  Deviza Poloniei anul asta a fost: N-AVEM MUZICA DAR AVEM FEMEI! SIC!!

 4. optimvs spune:

  Poate „nu mai avem muzica”… Bietul Chopin, cred ca noua lui porecla in cimitirul Pere Lachaise este „titirezul”, asa de tare se rasuceste in mormant…

 5. Burgermeister spune:

  Da, normal ca zic de ziua de azi.
  Oricum, cred ca Ouatu isi trage palme, daca punea pe el o rochie tip diva si se fandosea nitel lua Eurovisionul anul trecut. I-au aratat austriecii cum se face treaba nemteasca, nu te opresti romaneste la jumatate, adica la vocea de femeie si la barba. Tragi rochia pe tine, bati din sprancene, duci mana la gura si pac, vine premiul.

 6. optimvs spune:

  Tare asta cu Ouatu 😆 Dar asa e, daca mergea all in probabil castiga, bine ca n-a facut-o. Sa fie la austrieci acolo, sunt curios daca austriacul obisnuit se simte reprezentat de aratarea asta…

 7. cenusarul spune:

  imixtiunea politicului in cultura, atat de evidenta in Europa de azi, era unul din argumentele cu care au fost combatute regiumurile socialiste de acum 25 de ani…

 8. optimvs spune:

  E vorba totusi de un alt nivel de control, cel putin deocamdata.

  Cu toate astea, anumite lucruri (cum ar fi si aducerea obsesiva a homosexualitatii in prim planul vietii publice si culturale) devin tot mai deranjante pentru cetateanul obisnuit. Ramane de vazut cand si cum va pocni buba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: