Delirurile anti-Putin şi iresponsabilitatea lui Băsescu

postul basist B1 TV despre Putin

postul basist B1 TV despre Putin

Dorinţa turbată a lui Băsescu de a fi privit de americani drept unicul partener serios din România riscă să ne afecteze tot mai grav, pe măsură ce regimul instaurat de marinar trage să-şi dea ultima suflare. Nu cred că imaginea de mai sus are nevoie de prea multe comentarii, orice om sănătos la cap îşi dă seama că una e să fii de cealaltă parte a baricadei faţă de Rusia şi cu totul alta e să-ţi asmuţi năimiţii din televiziuni să toarne găleata cu lături în capul lui Putin.

Evident că asemenea deliruri propagandistice merg în ţări situate la mii de kilometri distanţă de cea mai apropiată graniţă a Rusiei, unde un „duşman” pe care populaţia nu-l resimte ca prezentând un pericol direct trebuie demonizat în toate felurile.  Noi, pe de altă parte, avem tot interesul din lume ca relaţiile cu Rusia să fie, dacă nu amicale, măcar civilizate. Nu de alta, dar (dincolo de scenarii apocaliptice) nu văd ce-l împiedică pe Putin să-l cheme pe directorul de la Gazprom şi să-i spună ceva gen „ia măreşte-le la români preţul gazului cu 10% şi pe factură scrie taxa de Rasputin”.

Din păcate, Băsescu este în mod evident genul de personaj pentru care interesul propriu contează MULT mai mult decât interesul ţării.  Lucru care se poate vedea cât se poate de clar şi din această trecere la o propagandă primitivă anti-Putin, propagandă ale cărei efecte nu pot fi decât defavorabile pentru ţara noastră…

10 Responses to Delirurile anti-Putin şi iresponsabilitatea lui Băsescu

  1. Paul spune:

    Perfect de acord cu interesele lui Basescu. Dar as dori sa cunosc un singur politician care a facut ceva pentru tara asta indiferent de culoarea politica

  2. cenusarul spune:

    au dreptate, dar este exact invers: Rasputin a fost reincarnarea lui Putin, asa cum arata si numele, renuntand insa la calitatea de Putin dupa cum un popa devine raspopa! Pe de alta parte, vad ca a inceput sa ne preocupe istoria: pe unii nazismul, pe altii Rasputin…

  3. cobol spune:

    Poate chiorul are impresia ca Putin e un fel de Ponta, tu pui B1 sa-l injure si el iti raspunde la A3

    • optimvs spune:

      Nu cred ca Basescu este atat de prost. E vorba pur si simplu de un calcul rece, spera ca americanii sa-l tina in afara puscariei daca se dovedeste a fi o sluga care pune interesele stapanului mai presus de cele ale propriei tari.

      • cobol spune:

        Poate nu se uita nici Putin fix la B1. Altfel vorba ta, s-ar putea sa ne usture urmatoarele facturi la gaze.

      • optimvs spune:

        Rusia are aici o ambasada, care ambasada are un departament de presa, care departament monitorizeaza ce se mai scrie si spune la noi despre Rusia, despre rusi, despre Putin samd.
        Fii sigur ca escaladarea propagandei anti-Putin de la noi este deja binecunoscuta la Moscova. Iar problema e ca aberatii de-astea ‘exotice’ gen Putin=Rasputin sar in ochi si sunt raportate mai sus decat MAE rusesc.

  4. GreuDeGasitID spune:

    cam ai dreptate

    • optimvs spune:

      Miracol, un basist a recunoscut ca matrozul isi urmareste interesul propriu in dauna intereselor Romaniei.
      Nu-mi spune ca ai inceput sa-ti dai seama si ca flota aia nu s-a vandut singura? 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.