Moroşanu învinge dar nu convinge în meciul cu Brian Douwes

Main eventul galei Superkombat de sâmbătă 27 septembrie „de la Amsterdam” a fost  lupta lui Cătălin Moroşanu cu Brian Douwes, un olandez fără cine ştie ce palmares, cunoscut la noi prin victoria asupra eternului Poturak la o gală Superkombat şi prin knock-out-ul încasat de la Daniel Ghiţă prin 2012. Evident, în faţa unui asemenea adversar era de aşteptat ca Moroşanu să se dezlănţuie şi să facă spectacol, încheind ostilităţile cu un KO pe cinste, doar că, de data asta, socoteala de acasă nu s-a prea potrivit cu cea din târgul de lângă Amsterdam în care Edi Irimia a organizat de fapt gala.

Sosit în ring cu o burtică destul de revărsată peste elasticul şortului,  Cătălin Moroşanu a părut să revină la haoticele începuturi ale carierei sale, când singura armă pe care o cunoştea erau „coasele” aruncate peste umăr de undeva din fundul curţii, pardon ringului. Şi cum adversarul ştia fix atâta box cât să se ferească de asemenea lovituri telefonate, dar lipsise de la antrenamentele la care se învăţau niscaiva procedee ofensive, rezultatul a fost un meci în care Moroşanu a dat din braţe în aer ca elicea, în vreme ce Douwes încerca nici el nu ştie ce, evident între două eschive care îl ţineau în viaţă.

Sigur că decizia în favoarea lui Cătălin nu a mirat pe nimeni, având în vedere că el fusese singurul care încercase ceva în meciul ăsta. Dar sunt sigur că, fiind un băiat inteligent (în pofida imaginii de „om al cavernelor” pe care o vinde cu succes) şi el îşi dă foarte bine seama că asta nu  se poate numi victorie într-un meci de kickboxing. Sincer, m-aş fi aşteptat ca după eşecul usturător  (mai ales prin prisma felului în care a decurs lupta) suferit în faţa lui Zhuravlev în ultima gală serioasă organizată de K-1, Moroşanu să încerce să-şi perfecţioneze puţin boxul şi să-şi diversifice procedeele, nicidecum să regreseze dpdv tehnic.  Sau poate că, ajuns la 30 de ani, nu-şi mai propune altceva decât să fie un brawler care face entertainment pentru publicul mai puţin avizat, în faţa unor oponenţi aproape ridicoli… Sincer, faptul că s-a dus la Melbourne să se bată cu Edwards la el acasă mă făcuse să cred că încă speră la mai mult.

12 Responses to Moroşanu învinge dar nu convinge în meciul cu Brian Douwes

  1. cobol spune:

    Am vazut comedia, ma tem ca ai dreptate cand spui ca nici nu-si mai propune mai mult.
    Unde zici ca a fost de fapt gala? Cam batea vantul prin sala, chiar ma miram ca in Amsterdam sa nu se vanda biletele la un eveniment de kickboxing.

  2. optimvs spune:

    Intr-un soi de Voluntari al Amsterdamului, construit pe un polder foarte recent. Probabil chiria salii a fost mult mai mica decat ar fi fost in Amsterdam.

    • Andrei spune:

      Almere e orasul lui Remy Bonjasky. Nu e chiar un Voluntari, are 200.000 de locuitori si este una dintre cele mai moderne asezari din Olanda.

      • optimvs spune:

        Nu a spus nimeni ca ar avea oamenii wc-ul in fundul curtii acolo, ideea era ca-i un orasel situat undeva la periferia Amsterdam-ului (cam cum e Voluntari fata de Bucuresti).

  3. Marius spune:

    Moro aduna cecurile de cel putin un an, dar ce zici de cum l-au furat pe Cristi Spetcu? Ma gandeam ca macar la o gala organizata de un roman o sa aiba si luptatorii nostri parte de arbitraje corecte.

  4. optimvs spune:

    Eu ma uitam pe Eurosport si nici comentatorul de limba engleza nu pricepea cum s-a putut da extra-round la Spetcu, desi romanul castigase clar meciul. Nu stiu ce sa zic, o fi avut Irimia niste obligatii prin Olanda si marocanul ala nu trebuia sa piarda…
    Oricum, tot e bine ca au dat meciul egal si dupa extra-round, am vazut furaciuni de-astea duse pana la capat.

    • Andrei spune:

      Si pe Ciobanu l-au furat cu Jallon, judecatorii sunt straini, Eduard Irimia nu mai are influenta acolo decat la unele gale unde arbitrul Cezar Gheorghe este si judecator. In multe din gale toti judecatorii au fost straini. De ce? Ca sa se evita conspiratiile anterioare. Spetcu a castigat, intr-adevar. Pe Spetcu l-au furat si cu Jansen, cand n-a fost nici macar egalitate.

      • optimvs spune:

        Hai las-o, ce sa zic n-are promotorul influenta asupra celor pe care-i angajeaza pentru gala respectiva. (sau pentru X gale)
        Parca aia nu stiu ca daca-l supara pe Irimia, tura urmatoare o sa-i angajeze pe altii…

  5. Andrei spune:

    @ optimvs
    Douwes este un greu olandez de mana a doua, dar incomod. I-a pus mari probleme lui Ghita in primele minute in It’s Showtime iar cu Anderson Braddock Silva, Zabit Samedov si Ismael Londt a pierdut la decizii cu runde suplimentare. Venea si dupa 4 victorii. Si l-a invins 1 data si pe Gerges, in ultima lupta a pierdut la decizie. Are egal cu un foarte tanar Rico Verhoeven care e acum campionul Glory. Ca fapt divers, l-a facut sa se retraga pe Poturak la o gala SuperKombat din Muntenegru cand l-a batut mar pe bosniac. L-a facut knockout si in 2008 pe Poturak cand acesta era in mare forma. Morosanu are niste limite dar nu e atat de slab cum crezi tu. Daca sunt de acord ca poate a pierdut la Zhuravlev desi a fost un meci strans, pe Edwards l-au furat in Australia. E meciul pe Youtube daca nu ma crezi.

    • optimvs spune:

      Nu stiu de unde ai dedus tu ca Morosanu mi se pare foarte slab.
      Ce spun eu aici e ca in meciul cu Douwes a parut sa fi uitat acasa o mare parte din „bagajul tehnic”, revenind la stilul „din topor” pe care il avea mai pe la inceputul carierei.

      Stiu meciul cu Edwards si tocmai aia spuneam in finalul postarii, faptul ca s-a dus sa se bata cu el in Australia parea sa arate ca Morosanu isi propune sa nu se plafoneze la actualul nivel.

      Apropo de lupta cu Zhuravlev te inseli grav, acolo Morosanu a fost clar depasit dpdv tehnic de un boxer ratat din spatiul ex-sovietic. Iar cat de mult valoreaza de fapt Zhuravlev s-a vazut in meciul cu CroCop (care la randul lui era FOAAARTE departe de nivelul pe care il avea odata).

  6. Andrei spune:

    Morosanu trebuia sa il intalneasca pe Ismael Lazaar in Olanda (campionul greilor in Enfusion) dar acesta a refuzat lupta, dupa ce si Londt o facuse (nu s-a inteles la bani cu Irimia). Stii ca Londt trebuia sa lupte cu Badr Hari, da? Inainte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: