Supendarea nr. 3 a lui Băsescu, singurul mod în care Ponta poate obţine votul meu

Am votat în turul I cu Iohannis. Îmi venea rău când îl vedeam lângă Predoiu, Unguent şi celelalte unelte băsiste, dar pur şi simplu mi-ar fi venit şi mai rău să pun ştampila pe un om aşa-zis de stânga care a asmuţit jandarmii asupra amărâţilor care îşi apărau fântânile de otrava Chevron.  În plus, dincolo de bairamul perpetuu anti-Iohannis de la Antena 3, eu nu văd vreo dovadă clară că Ponta ar fi mai puţin înţeles cu Băsescu decât neamţul. Nu Iohannis ci Ponta  s-a întors în ţară cu cvorumul lui Barroso, trântind astfel referendumul de suspendare şi anulând de facto 7,4 milioane de voturi care trebuiau să-l măture pe Băsescu din fruntea statului.  Nu Iohannis ci Ponta a semnat pactul de coabitare cu Băsescu, nu Iohannis ci Ponta şi-a împărţit Parchetele cu Băsescu etc etc.  Practic, realist vorbind, la ora asta se poate concluziona că Iohannis este înţeles cu Băsescu pe faţă în vreme ce Ponta este înţeles cu Băsescu în secret. Iar votul meu a mers, firesc, către cel care nici n-a făcut loc cu pulanele Jandarmeriei pentru sondele Chevron, nici nu se spurcă la televizor cu Băsescu în vreme ce  acţionează în spatele uşilor închise (probabil ca preţ pentru o iluzorie „binecuvântare” americană) pentru ca un individ detestat de marea masă a populaţiei să-şi termine nestingherit mandatul.

Tot acest raţionament, în baza căruia voi vota pentru Iohannis şi în turul II, poate fi invalidat într-un singur mod: dacă ÎNTRE CELE DOUĂ TURURI DE SCRUTIN (sorry, dar nu servesc vrăjeli gen  „vă promit  eu că il suspend după ce voi proştii mă alegeţi preşedinte)  majoritatea parlamentară controlată de Ponta îl suspendă din nou pe Băsescu.  Gest cu siguranţă simbolic dar care are şi consecinţe practice: îl aduce din nou pe Băsescu în faţa electoratului şi, în cazul în care românii se mobilizează la vot, duce la anularea tuturor privilegiilor de care Băsescu s-ar bucura după încheierea mandatului, în calitate de fost şef de stat. O justă răsplată pentru cel care şi-a bătut joc de România vreme de 10 ani, dintre care 2010 şi 2011, când Băsescu a avut puterea absolută pe care o dorea, au fost negri de-a dreptul.

În cazul în care Ponta se mulţumeşte să facă declaraţii despre suspendarea lui Băsescu pe la Antena 3 dar nu întreprinde nimic concret în acest sens, eu unul îl voi vota cu mult mai puţine reţineri pe Iohannis, cu tot cu predoii şi unguenţii care îi rânjesc din spate. Şi voi îndemna din răsputeri pe toată lumea, prin orice mijloace am la îndemână, să facă la fel.  Pur şi simplu pentru că mi se pare MULT mai OK să te înţelegi cu Băsescu pe faţă decât să încerci să prosteşti o ţară întreagă cu un antibăsism care se manifestă doar la nivel declarativ.

P.S. Dacă Mircea Badea tot nu pricepe această logică simplă îl invit să cugete un pic asupra felului în care DNA-ul tocmai i-a curăţat lui Ponta partidul de oamenii cu greutate care puteau trage pe-acolo nişte sfori pentru ca acesta să nu-şi pună un soi de Boc la conducerea PSD dacă iese preşedinte…

Reclame

22 Responses to Supendarea nr. 3 a lui Băsescu, singurul mod în care Ponta poate obţine votul meu

 1. cobol spune:

  Da stiu ca ai ceva boala pe chior. Chiar crezi ca e vreo sansa sa-l suspende Ponta? Ar insemna sa se bata si cu Basescu in turul 2 nu numai cu Iohannis.

  • optimvs spune:

   Asa ar fi si normal, sa vina sa se bata cu Basescu in fata alegatorilor, cu dovezi clare si concrete ca il termina pe Basescu daca iese presedinte.
   Sorry, dar pe vrajeala cu antibasismul de studio TV nu mai da nimeni doi bani, in conditiile astea il votez pe neamt fara nici o ezitare. Macar a batut palma cu basinica la lumina zilei, s-a afisat cu unguent si predoiu, nu ne minte in fata.

   • cobol spune:

    Poate ii e frica sa nu-l faca Basescu din vorbe la TV, ca Iohannis nu pare sa aiba vreo sansa in dezbateri. Ii lipsesc si debitul verbal si verva si tot ce vrei.

   • optimvs spune:

    Nu are de ce sa-i fie frica dpdv electoral, pentru ca votantii anti-basescu sunt clar mai numerosi decat votantii PSD-Ponta.
    Daca nu se face suspendarea inseamna ca problema e la o intelegere subterana dintre Ponta si basescu iar in cazul asta orice om sanatos la cap ar trebui sa voteze cu Iohannis.

 2. GreuDeGasitID spune:

  ce vorbesti? cand sa faca asta? iar curatenia se face gratis?

 3. GreuDeGasitID spune:

  bani aruncati pe un referendum inutil. cum justifici cheltuiala? orice om sanatos la cap ar vota cu Iohannis in cazul asta.
  prezenta de 50 % este inca necesara?

  • optimvs spune:

   Ahahahahahaha, lasa logica basista ca nu ajungi nicaieri.

   In tara asta sunt 7.4 milioane de oameni al caror vot a fost batjocorit in 2012, mai mult ca sigur ca ar vota cu Ponta cel putin 6 milioane daca le-ar da satisfactia sa-l vada pe basescu demis. In plus, toti astia ar avea in sfarsit siguranta ca Ponta nu e inteles cu basescu.

 4. GreuDeGasitID spune:

  suspendarea nu mai este de mult o miza. oamenii nu ar merge la vot. ponta este oricum cu basescu in gura toata ziua. si a3. din alea 7,4 mil doar cateva sute imi inchipui ca il suspecteza de intelegere oculta cu basescu.

  • optimvs spune:

   Nu discut aici cati ar merge la vot sau nu, aia nu mai e problema lui Ponta, daca romanii sunt asa de tampiti sa stea sa hahaie basescu la ei din palate primite de la stat treaba lor.

   Dar artimetica e simpla, din aia 7.4 milioane cam 1 milion erau din categoria celor care nu voteaza in alegeri, cateva sute de mii erau idioti care il sustineau pe Basescu dar in loc sa stea acasa s-au dus si au votat NU (au fost cam 8% cu NU), iar vreo 6 milioane erau oameni care merg in mod normal la vot, doar ca unii voteaza PSD iar altii voteaza PNL. O noua suspendare ar insemna ca aproape toti astia 6 milioane ar vota din nou cu Ponta si l-ar face presedinte. In schimb, daca aproximativ 1 milion dintre ei il suspecteaza de blat cu Basescu si in consecinta voteaza Iohannis, Ponta o sa piarda alegerile in stil „Mihaela dragostea mea”.

   A nu se uita de cei care nu-l inghit pe Ponta din motiv de Pungesti, Rosia Montana samd, ca mine. Multi dintre ei au votat pentru demiterea lui Basescu iar acum au votat cu Iohannis.

   • marina androne spune:

    au votat cu Iohannis de tampiti

   • optimvs spune:

    Doamna, din pacate asta este logica celor care iau lumina de la Gadea in fiecare seara.
    Mi se pare cat se poate de logic sa nu votezi cu un om care din gura clameaza antibasismul dar in realitate se intelege pe ascuns cu basescu. Macar Iohannis s-a inteles cu basescu pe fata.
    Cand omul despre care vorbim se mai da si de stanga dar asmute jandarmii asupra satenilor, ca sa poata Chevron sa le otraveasca fantanile, deja e clar ca nici un om care se respecta nu mai poate vota cu el.

    Cum spuneam si in articol, daca Ponta il suspenda pe basescu macar stim ca antibasismul lui nu este de parada, ca orice intelegere o fi avut la un moment dat cu basescu nu mai este valabila. Si atunci macar punem in balanta tarasenia cu Chevron si cuvenita matrasire a lui basescu.

 5. GreuDeGasitID spune:

  treaba cu lafaitul in palate, pe banii statului, se poate face si la jilava. 🙂 atat ca psd-ul nu pare sa aiba singe in instalatie pt asta.
  cred ca cei care au votat pt supendare au depasita faza asta si nu le mai pasa.
  nu cred ca ponta ar avea de castigat dintr-o noua suspendare.

  • optimvs spune:

   Astea sunt parerile tale, doar ca stim amandoi ca tu n-ai votat pentru suspendare. Eu sunt unul dintre cei care au facut-o si pentru mine ca si pentru toti cunoscutii mei care au votat ca basescu sa se care suspendarea si demiterea ar fi extrem de importante.

 6. marina androne spune:

  Draga Adrian ,eu sunt un om care ma respect si din acest motiv nu-l pot vota pe Iohannis,tocmai pentru ca a facut intelegerea pe fata cu basescu(intentionat este cu b ),iar in ceea ce priveste intelegerea oculta a lui Ponta cu b,ce spui tu nu sunt argumente ci rationamente ,ceea ce este cu totul altceva si vreau sa te informez ca desi ma uit si la Antena 3 nu iau lumina de la Gadea.Cu multa prietenie.

  • optimvs spune:

   Doamna, confundati rationamentele cu FAPTELE.
   Este un fapt ca Ponta s-a dus la Bruxelles si s-a intors cu cvorumul lui Barroso, trantind asfel referendumul. Apropo, in caz ca nu stiati, un asemenea cvorum de prezenta pentru validarea referendumurilor nu mai exista decat intr-o singura tara din UE (Lituania). Este alt fapt, la fel de incontestabil, ca a semnat cu basescu (poate ati observat ca si eu il scriu tot cu b mic) un pact aberant de coabitare, la care nu-l obliga absolut nimic dupa o victorie zdrobitoare in algerile parlamentare. Alt fapt, la fel de incontestabil, este ca si-a impartit cu basescu parchetele, permitandu-i acestuia sa o plaseze la DNA pe sinistra Kovesi. Asta desi nimic nu-l impiedica sa-l suspende din nou pe basescu daca acesta bloca la nesfarsit numirile procurorilor sefi de la DNA si Parchetul General.
   Toate astea nu sunt rationamente, sunt FAPTE imposibil de negat. Iar daca la aceste fapte se adauga si refuzul de a-l suspenda pe basescu, permitandu-i acestuia sa se hahaie la noi pe termen nelimitat din palate oferite de stat in calitate de fost presedinte, concluzia nu poate fi decat una singura (abia asta e un rationament, dar unul imposibil de respins logic in acest moment): Ponta are o intelegere subterana cu Basescu.

   Iar in acest caz logica si decenta ne spun sa-l votam pe cel care a avut bunul-simt sa-si ASUME la vedere o asemenea intelegere si sa suporte consecintele ei electorale: Iohannis. Asta fiind bineinteles valabil doar daca avem un minim respect pentru propria persoana, suficient cat sa nu ne lasam prostiti de un panglicar ca Ponta, care se da antibasist la Antena 3 in vreme ce lucreaza pe la spate in cardasie cu basescu…

   • marina androne spune:

    Iti accept raspunsul este argumentat,dar mai am un motiv pur subiectiv,figura lui Iohannis ma trimite in istorie in urma cu 70 de ani si peste acest motiv nu pot trece si deci nu pot continua polemica cu tine fiindca devine neconstructiva si in ciuda parerilor diferite raman cu acelas sentiment de prietenie.

   • optimvs spune:

    Bine, daca am ajuns la chestii de-astea discutia n-are sens…
    Nu m-as fi gandit ca „ideile” exprimate la Raitaru TV despre nazisti samd o sa prinda la oameni cu studii superioare, este o surpriza foarte neplacuta.
    Totusi m-as fi asteptat sa stiti ca istoria Germaniei si a germanilor nu incepe si nici nu se sfarseste cu nazistii asa ca fata tipic teutona a lui Iohannis nu poate fi in nici un caz folosita ca argument impotriva lui, nici macar intr-o discutie de un nivel extrem de scazut, cum a fost cea de la tembeliziunea lui Ghita.
    Asa arata baronul von Brukenthal http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_von_Brukenthal#mediaviewer/File:Brukenthal.jpg , nici el n-ar fi castigat concursuri de infatisare tip „fante de Obor” dar cu toate astea a lasat Sibiului un muzeu cu care s-ar putea mandri orice oras european…

 7. marina androne spune:

  Nu are nici o legatura cu un post de televiziune si nici nu stiu la ce post de televiziune te referi,am spus de la inceput ca este o chestiune pur subiectiva si de asta am incetat polemica ,devine fara logica ,dar nu-mi poti cere sa-mi opresc impresiile chiar daca in opinia ta sunt de un nivel scazut,or fi, dar sunt ale mele si pentru asta nu trebuie tu sa tragi concluzii ca eu as fi influientata de diferite posturi de televiziune nu este corect fata de mine si fata de orice adversar,eu ti-am respectat opiniile si n-am ajuns la concluzia ca ai luat lumina de la Turcescu.

  • optimvs spune:

   Ar fi fost imposibil, cata vreme eu am enumerat niste fapte cunoscute de toata lumea dupa care am tras singura concluzie logica.
   Ne-am fript vreme de 25 de ani cu chestii de-astea gen „nu-mi place fata lui X” sau „Y imi inspira mie incredere”, e vremea sa judecam la rece pe baza de FAPTE, nu de impresii, vise, prorociri samd.

   Mi se pare inadmisibil ca oameni capabili de gandire rationala sa-l voteze pe Ponta pentru ca „Iohannis e basist” cand Ponta nu face, de peste 2 ani incoace, decat sa ne dea noi si noi dovezi ca are o intelegere secreta cu basescu pentru a-i succeda in fruntea Romaniei. Iar cu chestii irationale gen „nu-mi place fata candidatului X” pur si simplu nu ma ocup, credeam ca am depasit faza aia in care fetele de la APACA il sustineau politic pe Roman pentru ca era „baiat frumos”.

   P.S. Raitaru TV e numele sub care fusese initial inregistrat actualul post Romania TV. Răitaru Ionuț Daniel a fost acționarul companiei gorjene Ridzone Computers, preluată de Sebastian Ghiță. La acest nou 0TV a fost prezentat in repetate randuri delirul cu „nazistul Iohannis”.

 8. […] a lui Ponta care pare foarte sigură în acest moment, cred că vom putea avea certitudinea că bănuiala exprimată de mine în urmă cu câteva zile este întemeiată. Vom şti sigur că adevăratul candidat băsist este Victor Ponta, iar confirmarea finală va veni […]

 9. […] s-a petrecut aproape exclusiv sub regimul Băsescu nu mai necesită alte comentarii decât cel făcut cu puţin după  turul 1 al alegerilor prezidenţiale. Punctez doar că Alina Bica a devenit şef de serviciu la DIICOT în 2006 şi secretar de stat la […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: