Mircea Badea, bătut dar nu umilit de motociclist

Citind titlurile din ziare ultrabăsiste gen EvZ aş fi putut crede că Badea şi-a luat bătaia vieţii, aşa că, ştiind cine sunt ăia care scriau chestiile respective, am încercat să găsesc un clip din care chiar să se înţeleagă ce s-a întâmplat acolo. Cu chiu cu vai am dat de ăsta, filmat de un amator (lupta începe pe undeva la min 7.30):

Evident, nici descrierea făcută de băsişti şi nici declaraţiile date de Mircea Badea după meci  nu au mare lucru în comun cu cele întâmplate. Ca om care scrie de ani buni despre K-1, Local Kombat, Glory şi în general despre kickboxing, la un nivel lesne de evaluat citind acest blog, vă pot spune în mod obiectiv cam care sunt concluziile logice care se pot trage după acest meci:

1. Lupta a fost un mismatch oribil, nu pentru că Mircea Badea are 40 de ani în timp ce motociclistul are 30 ci pentru că diferenţa de categorie dintre cei doi este destul de evidentă.  Motociclistul este ceva mai înalt, are alonjă net superioară şi kilograme bune (de muşchi şi oase, nu de şunci) în plus.  Chiar la un nivel tehnic egal (ceea ce n-a fost nici pe departe cazul) Badea n-ar fi avut decât şansa de a câştiga printr-o lovitură norocoasă, care să ducă la un KO sau TKO.

Concluzia logică pe care o trag de aici e că Badea nu are prieteni adevăraţi în zona sporturilor de contact  (sau măcar din afara domeniului, dar care să se priceapă cât de cât). Nu era nevoie să fie amic cu vreun kickboxer, orice pugilist mai serios putea să se ducă la un antrenament al motociclistului, să-l „citească” un pic şi să-i spună lui Badea „omule, vezi-ţi de treabă”. Evident, prin „prieten adevărat” înţeleg o persoană care îţi spune şi lucruri care nu-ţi convin, dacă îşi dă seama că e în interesul tău să ţi le spună.

2. În mod clar motociclistul a controlat lupta cap-coadă, chiar dacă nici el nu e vreun luptător grozav. De altfel, chiar omul care stătea în colţul motociclistului era perfect conştient atât că 1.  luptătorul lui nu este vreun expert cât şi că 2. Badea are o minimă (spre inexistentă) experienţă de sparring,  putând să mai expedieze câte o lovitură dar fiind complet nepregătit să încaseze.  Motive pentru care îi şi striga mereu motociclistului să păstreze iniţiativa, situaţie în care lupta nu putea să meargă decât spre un singur final.

3. Oricine l-a antrenat pe Mircea Badea pentru acest meci n-a avut probabil curajul să-i spună că nu poţi urca în ring cu cineva care are cât de cât un background în sporturile de contact când tu ai tendinţa să te întorci spre în spate şi în jos cînd eşti pus în dificultate de atacul adversarului.

4. A spune că Badea a fost umilit (cum fac ăia de la EvZ şi de pe diverse alte site-uri băsiste) este penibil.  Pur şi simplu a fost dominat şi  învins clar de un adversar superior dpdv fizic şi tehnic, într-un sport cu care nu prea are treabă.  E ca şi cum ai spune că echipa Antenei 3 la fotbal a fost umilită dacă ia un 4-0 de la o echipă de divizia C, numai un om care n-a pus în viaţa lui piciorul pe minge ar putea scrie o asemenea tâmpenie.

Date fiind condiţiile în care s-a desfăşurat lupta, umilinţă ar fi fost ca Badea să ajungă la podea şi să fie numărat  măcar odată, dacă nu de mai multe ori,  să primeasă lovituri care să conecteze clar la figură etc etc. Lucruri care, după cum se vede clar în înregistrarea de mai sus, nu s-au întâmplat.

5. De fapt,  Mircea Badea s-a pus singur într-o situaţie din care nu putea ieşi decât în pierdere.  Normal era să-l provoace în ring pe vreun Banciu sau pe alt băsist de genul ăsta, care îşi câştigă şi el pâinea la televizor, nu dând cu pumnul.  Sigur că, dacă se antrenează FOARTE serios vreme de vreo 3 ani şi are talent pentru sportul ăsta ( să faci şpagatul între scaune înseamnă că ai mobilitate, nu talent la kickboxing) probabil că poate ajunge la un nivel la care să se poată bate de la egal la egal cu un amator determinat (de genul motociclistului cu pricina) şi care luptă la aceeaşi categorie cu el. Ce ar dovedi cu asta e neclar, dar e treaba lui, ca să zic aşa…

Reclame

14 Responses to Mircea Badea, bătut dar nu umilit de motociclist

 1. delavrancea spune:

  sunt in dezacord cu tine.

  1.badea e mai greu decat emi si are alonja superioara si e si mai inalt.Badea are in jur de 90 de kg.

  2.exagerezi cu lipsa de experienta a lui abdea. badea se lauda ca face sporturi de contact din liceu aka de vreo 20 de ani. Badea are zeci de filme pe youtube in care se antrena cu doroftei,obreja,sora, si in care da la sac,plamare etc.bade a afirmat de mai multe ori ca k1 nu este sport de contact si ca luptatorii de k1 si mma sunt niste lachiosi.Il faci pe Badea mai amator decat este.badea este unul care practica sporturi de contact de 2 decenii.badea e cel are spune ca poate omori pe oricine dintr-o lovitura.E posibil ca badea sa fi practicat sporturi de contact dinainte sa se fi nascut adversarul sau.

  3.Uiti ca Badea l-a provocat pe motociclist sa il bata.

  4. Aici nu e vorba de meci-e vorba de laudele lui Badea

  Badea se aluda de mult ca bate pe oricine si invita lumea sa vina sa-l bata.Asta pur si simplu i-a acceptat provocarea.

  5.”E ca şi cum ai spune că echipa Antenei 3 la fotbal a fost umilită dacă ia un 4-0 de la o echipă de divizia C”

  Daca echipa de fotbal a antenei 3 s-ar fi laudat ani buni ca e mai buna ca nush ce echipa de divizia c si apoi ar fi luat bataie ar fi fost acelasi lucru.

  • optimvs spune:

   1. La faza asta esti ca unguroaica prinsa in flagrant: „tu pe cine crezi, pe mine sau ochii tai?” =)) Las-o naibii de treaba, se vede cu ochiul liber in clip ca Badea e cu cel putin o categorie sub motociclistul ala.

   2. Eu nu discut cu ce se lauda sau nu Badea ca habar n-am, discut ce se vede in meciul asta. E clar ca lumina zilei ca Badea nu are nici macar experienta de sparring, necum de meciuri full contact. Faptul ca o da la sac de 20 de ani inseamna doar ca are ceva experienta de lovire, atat.

   3. Cine a provocat pe cine nu e relevant cand analizam lupta.

   4. Eu vorbesc strict de meci, nu stiu cu ce s-a laudat Badea, nu il urmaresc in mod curent.

   5. Da-mi un link catre o inregistrare in care Badea se lauda ca-l bate/rupe/omoara samd pe asta cu care s-a luptat ieri. Altfel vorbim discutii.

   • delavrancea spune:

    1. badea conform propriilor declaratii are in jjur de 90. motociclistul lupta la 77.5.
    2.badea a facut sparring cu campioni la box.

    …..
    5.intra pe ultimul post a lui tolontan pe tema sa vezi reactia presedintelui federatiei romane de kempo in care explica cum s-a ajuns aici

    iti dau un copy-pasta relativ mare

    REACȚIE
    Domnule Tolontan,
    Referitor la articolul d-voastra, vreau sa va spun ca sunt in totalitate de acord cu ceea ce ati scris acolo. Vreau doar sa va precizez cateva lucruri, pe care poate nu le cunoasteti, pentru a intelege mai bine situatia:
    1. Teodor Emi provine din Wushu/MuayThai si nu din Kempo. Cine ma cunoaste stie foarte bine ca niciodata nu as fi permis vreunui luptator de-al meu sa lupte cu cineva neexperimentat.
    2. Pe de alta parte, Mircea Badea vroia sa se bata cu Teodor Emi oricum, dar nu vroia sa se duca pe un teren si intr-o locatie ostila, ci vroia un teren neutru. Pentru ca amandoi ma cunosc de multi ani, s-au gandit ca eu as putea sa le creez acel teren neutru, fair-play. Acesta a fost motivul pentru care m-au contactat.
    3. Am avut cu Mircea mai multe discutii in care de fiecare data am incercat sa-l fac sa renunte la povestea asta. Am avut discutii si cu Teodor Emi in acelasi sens, iar acesta, in semn de respect fata de mine, a fost dispus sa renunte si sa incheie conflictul. Mircea insa, nu. Mircea a vrut sa lupte cu orice pret, pe orice reguli, oriunde.
    4. Dupa mai multe discutii, intelegand ca Mircea nu este dispus sa cedeze, am intrat in acest joc pentru a asigura neutralitatea dar mai ales pentru a-l proteja pe Mircea de el insusi (exemplu: am ales si insistat ca suprafata de lupta sa fie pe saltea si nu pe ring, tocmai pentru a-i da posibilitatea lui Mircea sa se protejeze iesind din suprafata de lupta, meciul fiind astfel oprit. Credeti ca daca acest meci ar fi fost in ring, ar mai fi iesit Mircea fara vanatai de acolo?! Dupa meci, cel mai mult mi-a multumit Mircea si staff-ul lui pentru ca am facut totul pentru protectia lui, chiar impotriva dorintei lui (el vroia in ring, etc…).
    5. Cat despre imagine cu orice pret ……nici nu poate fi vorba…..pentru ca eu am fost cel care a insistat pe parcursul a peste 3-4 saptamani ca totul sa fie doar la nivelul unui meci de sparring in cadrul unui antrenament si atat. Eu am fost cel care a insistat sa nu fie permis accesul presei de niciun fel. Mircea a fost de acord in prima faza dar apoi, asaltat probabil de cereri venite din partea prietenilor lui, mi-a spus ca o sa vina cu 4-5 prieteni, apoi cu 7-8 prieteni, apoi ca or sa vina vreo 20 de prieteni. In conditiile astea, i-a spus si lui Teodor sa vina si el cu prietenii lui, etc. Initial am stabilit cu Mircea ca nu vine nimeni sa filmeze si sa fotografieze, acestea fiind facute doar de o singura persoana de-a noastra. Pe mine ma sunau cei din presa sa le spun cand si unde sa vina, iar eu ii refuzam si-i trimiteam sa vorbeasca cu Mircea. Apoi, cu 1-2 seri inainte de eveniment, Mircea a fost cel care a decis si a zis sa vina cine vrea si sa filmeze cine vrea cu telefoanele mobile.
    Cam asa au stat lucrurile pe scurt. Eu am insistat ca bataia sa nu aibe loc iar apoi, cand m-am lovit de refuzuri, am insistat sa aiba loc in sala ca un simplu sparring in timpul unui antrenament fara public, fara presa…..dar toate au fost degeaba. Mircea a fost cel care, inteles probabil si cu Teodor, a permis accesul prietenilor, presei, filmari, etc…… . Nu am fost niciodata un alergator dupa publicitate cu orice pret si nici nu agreez genul acesta de meciuri. Cu toate acestea, ma bucur ca am reusit sa tin situatia sub control (chiar daca ea nu era creata de mine) si ca nimeni nu a avut nicio accidentare. Ma bucur si ca acest meci a avut loc la mine in sala cu toate protectiile necesare, cu manusi mult ai mari si protective, de 12 oz, impuse de mine (normal se folosesc cele mai mici, de 8 oz), cu legitimarea lui Mircea ca sportiv si cu efectuarea vizei medicale la medicul sportiv, cu ambulanta si personal medical specializat prezent langa suprafata de lupta, etc….. Ma bucur ca am reusit sa gestionez foarte bine aceasta situatie delicata, pentru ca altfel, cu siguranta, ar fi avut loc oricum o bataie undeva pe strada intre cei doi, unde consecintele ar fi putut sa fie foarte grave.
    Credeti ca daca urmaream cu orice pret sa-mi fac imagine pe seama acestui eveniment il mai organizam intr-o sala obscura, cu public restrans si filmari cu telefoanele mobile?! Cu siguranta, nu. Eu abia asteptam sa se termine totul iar cei doi, mai ales Mircea, sa nu aiba nevoie de medic. Si exact asa a si fost.
    Desi consider sincer ca Mircea Badea merita tot respectul pentru sportivitate, sunt absolut convins ca in astfel de situatii incapatanarea si orgoliile nu sunt benefice nimanui, iar astfel de evenimente trebuie evitate. Eu personal, daca nu as fi fost convins in urma discutiilor cu Mircea ca aceasta intalnire urma sa aibe loc oricum, nu as fi acceptat niciodata propunerea lui de a asigura sportivitatea si neutralitatea. Doar faptul ca m-am gandit la protectia lui a determinat implicarea mea in ecuatie. Si bine am facut. Mircea Badea a fost protejat, a iesit din meci total nevatamat si acest lucru a fost posibil doar datorita gestionarii corecte a acestei situatii. Parerea mea este ca cel care nu iesit bine ca imagine este chiar Teodor Emi.
    Cu stima,
    Amatto Zaharia

   • optimvs spune:

    1. Si eu pot sa declar ca sunt incredibilul Hulk, am doua tone si sparg betoane cu pumnul =)) Dar daca ma sui in ring/ pe saltea cu X si lumea vede cu ochiul liber ca sunt mai scund si mai subtirel decat X, lucrurile sunt clare, nu?
    Clar, discutia pe tema asta n-are sens, te uiti la clip si vezi acolo cu ochiul liber, fara dubii, ca motociclistul e si mai inalt si mai greu. Nu cu mult, dar suficient cat sa conteze, data fiind si diferenta uriasa de bagaj tehnic..

    2-5. Zaharia se scuza acolo apropo de acuzatiile care i se aduc dpdv sportiv pentru ca a permis organizarea meciului. Nu reiese de nicaieri ca Badea s-ar fi laudat ca-l bate mar pe baiatul asta cu care a luptat etc etc.

   • delavrancea spune:

    @optimvs

    daca vreo 20 de oameni incearca sa te convinga sa nu intri in ring cu un luptator care a mai facut k1 si tut ot insisti ba aduci si lume la meci si lasi si telefoane inseaman ca esti mult prea increzator in fortele tale. uita-te cat s-a chinuit zaharia sa-l convinga sa nu accepte.badea e mult prea arogant. nu avea sa nu fie asa de arogant decat daca se astepta sa-l bata

   • optimvs spune:

    Ce legatura au sperantele lui Badea cu ce discutam noi aici? Vorbim despre lupta si despre „umilirile” visate de basisti. A, ca Badea o fi crezut sincer ca-l bate pe asta, e treaba lui, relevant ar fi doar daca s-a laudat public ca-i face si ca-i drege astuia cu care a luptat, nu unor motociclisti ipotetici samd. Atat.

 2. cobol spune:

  Tehnic vorbind e adevarat ca tu ai dreptate, nici n-a luat somn, nici n-a pupat podeaua de 4 ori, ala era mai mare ca el etc . Dar la ce texte a facut Mirciulica la televizor in prima faza, inainte sa vina asta peste el, crede-ma ca si aia care zic de umilinte nu sunt chiar asa alaturea cu drumul.

  • optimvs spune:

   Aceeasi chestie ca mai sus, eu habar n-am cu ce s-a laudat Badea, ar fi relevant doar daca s-a laudat ca-l bate mar pe asta cu care s-a luptat.

   Astia de la EvZ au scris chestii gen „a fost snopit in bataie” sau „Emi Teodor, motociclistul provocat de comicul lui Dan Voiculescu la bătaie, a încheiat meciul cu o serie de pumni în faţa lui Mircea Badea şi un genunchi în plex.”. Ori astea sunt aberatii, despre ele vorbesc eu aici.

   • cobol spune:

    Inteleg ce spui, dar cauta emisiunile alea de la inceputul scandalului cu motociclistii. Nu s-a laudat ca-l bate pe asta, care nici nu aparuse inca, zicea de motociclisti in general ca le face si le drege daca se arata acolo.

   • optimvs spune:

    Daca tu crezi ca stau sa caut nusce emisiune… :))

    Discutia nu e despre ce a zis sau n-a zis Badea asta vara, e despre ce s-a intamplat in lupta asta si despre felul in care au fost comentate cele intamplate in media basista.

 3. GreuDeGasitID spune:

  evident ca au fost comentarii la misto si evident exagerate ca doar vorbim de presa romana. ce te mira?

  • optimvs spune:

   Nu vorbim de presa romana ci de haita basista, aripa abjecta =))

   Oricum nu exista „presa romana”, sunt stupide chiar si generalizarile in cazul aceleiasi publicatii/televiziuni. Nu-i tot una Carmen Avram cu Mihai Gadea, de exemplu.

 4. Paul spune:

  Sunt la genunchiul broastei vis-a-vis de sporturile de contact ( categorii). Dar la cat rahat mananca Badea, sincer imi pare rau ca nu a fost un final gen saki-spong.

  • optimvs spune:

   Eu zica mancatorul de rahat e Gadea, nu Badea. Badea face un fel de stand-up (vorba vine, ca e asezat la o masuta) pentru publicul lui. Care public are anumite optiuni politice, similare cu ale lui Badea.
   Nu l-am vazut pe Badea de pilda amestecat in mizeria incalificabila de aseara de la Gadea (apropo de Iohannis, adoptii, falsa matusa filmata din spate, matusa autentica negata de Gadea & Ciuvica desi femeia isi dadea nume, prenume, adresa samd). Sigur, poate ma contrazice azi sau in zilele urmatoare si incepe sa presteze pe aceasta tema, dar daca reuseste sa n-o faca ar fi o chestie destul de respectabila, date fiind circumstantele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: