Ţara unde pastorul adventist Gâdea îl spurcă pe protestantul Iohannis ca să-l ridice pe pseudo-ortodoxul Ponta

Dincolo de eterna dispută despre dezbaterea dintre cei doi candidaţi, care se acuză reciproc de laşitate în privinţa confruntării (sau confruntărilor) finale, ultimele zile au stat sub semnul propagandei cu iz de război religios medieval făcută de PSD  şi al abjecţiei cu care Mihai Gâdea a încercat să arunce un hârdău cu calomnii extrem de murdare în capul lui Iohannis.

Conectaţi din plin la filonul propagandei naţionalist-primitive, pesediştii au ajuns să împartă în zonele importante pentru credincioşii ortodocşi (mânăstiri şamd)  fluturaşi în care aceştia sunt îndemnaţi să aleagă un preşedinte de aceeaşi etnie şi credinţă cu ei:

 

PSD operează deja în logica războiului religios

PSD operează deja în logica războiului religios

Evident, principalul efect pe care îl pot avea asemenea derapaje de un primitivism inegalabil  este să dea apă la moară propagandiştilor anti-ortodocşi (presupuşi liber-cugetători adânc ancoraţi în spiralele MISA), care oricum se agaţă de absolut orice prilej real sau fabricat pentru a denigra cu orice preţ biserica ortodoxă. În rest, mi-e greu să cred că asemenea îndemnuri ar putea „suci” în anul 2014 pe vreun om sănătos la cap, sau chiar că ar putea determina nişte nehotărâţi cu un intelect normal să voteze cu Ponta.  Rămân nehotărâţii cu IQ sub genunchiul broaştei, care într-adevăr ar putea fi influenţaţi de asemenea îndemnuri şi apoi orientaţi definitiv spre Ponta cu ajutorul unei găleţi roşii cu un kil de zahăr şi unul de ulei.

Faptul că PSD-ul apelează la asemenea mijloace, ca şi la propaganda vadimistă despre pericolul unguresc şamd (asta în vreme ce Ponta nu ştia cum să aducă UDMR-ul la guvernare imediat după alegerile câştigate cu 70% în 2012)  denotă în mod clar disperare.  Alegerile sunt mult mai strânse decât se aştepta PSD-ul iar incidentele petrecute în primul tur de scrutin la secţiile de votare din străinătate au creat o temă de campanie de imediată actualitate, care poate mobiliza serios electoratul anti-PSD. Aşa că oamenii lui Ponta au nevoie de votul oricărui troglodit, indiferent cât de prost ar fi acesta şi indiferent cât de primitive ar fi mijloacele prin care i se poate influenţa optiunea.

Cât valorează de fapt pentru pesedişti credinţa  strămoşească se poate vedea atât  din totala neimplicare a lui Ponta în viaţa religioasă a majorităţii ortodoxe (l-a văzut cineva în vreo biserică înainte să ajungă şeful PSD? ) căt şi din faptul că principalul propagandist pontist, cel care face seară de seară spume la adresa lui Iohannis, este nimeni altul decât pastorul adventist Mihai Gâdea.  Cel pe care îl putem admira în acest videoclip predicând într-o biserică adventistă, cu ani buni  înainte de a deveni şef la Antena 3:

Şi ca să nu fie nici un dubiu că Mihai Gâdea este şi azi tot adventist de ziua a şaptea vă invit să observaţi că niciodată acesta nu face şi nu participă la emisiuni Sâmbăta, respectând cu fanatism Sabatul impus de cultul său, indiferent cât de importante ar fi temele pe care le-ar putea dezbate în ziua respectivă la Sinteza zilei.

Cu alte cuvinte, pentru pesedişti credinţa omului nu contează, câtă vreme omul slujeşte PSD-ul şi pe Victor Ponta. Dacă însă omul e adversar politic, PSD-ul începe să opereze imediat în logica medievală în care cel de altă credinţă este automat duşman.

Cât despre pastorul adventist Gâdea, acesta pare a fi uitat de mult porunca a noua (a opta la luterani şi majoritatea protestanţilor): Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău. Ce s-a întâmplat duminică seara la „Sinteza zilei” , când materialul abject pregătit împotriva lui Iohannis pe tema adopţiilor a fost difuzat oricum, deşi între timp apăruse o mătuşă a copiilor care luase legătura cu ei şi confirmase că toţi sunt bine la casele lor, ba chiar sunase şi la Antena 3, dându-şi nume, prenume şamd a fost o ticăloşie care pur şi simplu strigă după pedeapsa divină.  Nici un om care se respectă (nu mai vorbesc aici de creştin practicant al unui cult destul de strict) nu poate să se coboare atât de jos încât să inventeze fapte oribile (copii „adoptaţi” pentru băncile de organe şamd ) şi să le prezinte ca adevărate pentru a aduce prejudicii aproapelui său.  Ba, mai mult, să ignore cu bună-ştiinţă sau să încerce să minimalizeze şi să decredibilizeze cu orice preţ faptele REALE care contrazic flagrant aceste elucubraţii.

Practic, în seara de duminică 9 noiembrie 2014 Mihai Gâdea a pierdut orice urmă de credibilitate în ochii oricărui om care înţelege că la 4 zile înaintea închiderii campaniei electorale echipa Antenei 3 avea tot timpul de pe lume să verifice afirmaţiile mătuşii respective. Şi, eventual, să-l facă praf pe Iohannis dacă acestea se dovedeau a fi false.  Dar Gădea ştia foarte bine că spusele femeii sunt adevărate şi că soţii Iohannis le-au făcut un mare bine acelor copii care, în loc să ajungă într-unul din sinistrele orfelinate ale anilor ’90, au ajuns să fie crescuţi civilizat de nişte canadieni cu dare de mână.

Nu ştiu dacă Iohannis va reuşi să cîştige împotriva unor asemenea personaje, care nu se dau în lături de la nici o ticăloşie pentru a-l scoate pe Ponta preşedinte. Cert e însă că un om ca Ponta, care girează asemenea mârşăvii pentru a ajunge în fruntea ţării, nu ne poate aduce nimic bun…

Anunțuri

10 Responses to Ţara unde pastorul adventist Gâdea îl spurcă pe protestantul Iohannis ca să-l ridice pe pseudo-ortodoxul Ponta

 1. cobol spune:

  Sper sa nu gresesc, dar imi aduc aminte ca parca superortodoxul Ponta a facut botezul fetitei odata cu nunta. Poate pentru economie…

  • optimvs spune:

   Ponta n-are treaba cu religia, iar cu morala crestina nici atat. Asta face cu atat mai penibila campania pe teme religioase contra lui Iohannis. Macar daca Ponta era un ortodox practicant, pesedistii care fac campanie pe teme religioase ar fi fost doar extrem de anacronici, dar nu si ipocriti pana la fariseism…

 2. cenusarul spune:

  buna analiza si foarte just finalul. Apropos de campanie purtata cu mijloace medievale, cred ca acestea sunt mai degraba mafiote. Ma gandesc la gainile moarte pe care scrie Iohannis, aruncate in curtea ACL. Seamana cu intimidarile din Nasul.
  Ma surprinde insa ca Antonescu nu-l sprijina, totusi, pe Iohannis! Adica l-ar rabda sufletul sa iasa Ponta? Iar Basescu tace, ca are blatul din garaj…
  Campania PSD seamana cu bandele de nebuni, ciumati si damblagii care strabateau urland si sunand din clopotei pe ulitele oraselor medievale, facandu-i pe unii sa-si traga obloanele si sa-si astupe urechile, iar pe altii sa iasa in strada si sa-i urmeze cu voiosie…

  • optimvs spune:

   Antonescu n-are cum sa-i ierte lui Iohannis faptul ca i-a suflat candidatura, in conditiile in care el il adusese in structurile centrale ale PNL, il facuse vicepresedinte etc. Ce nu vrea sa ia in calcul Antonescu (probabil profund scarbit la ora asta) e ca Ponta l-a tradat din pura ticalosie, ca sa nu-si astepte randul la functia suprema in stat, in vreme ce Iohannis l-a tradat doar pentru ca se ajunsese intr-un punct in care candidatura lui Antonescu nu mai avea nici o sansa de succes.
   Pe de o parte Antonescu fusese tocat de cel putin 5 ani nonstop de propaganda basista, deci era foarte greu spre imposibil ca in spatele lui sa se mai ralieze votantii lui Macovei, Udrea samd iar pe de alta parte din 2012 incoace si propaganda pesedista pusese tunurile pe el cu indarjire, in special prin intermediul televiziunii lui Ghita si ulterior a Antenei 3.
   In conditiile astea era clar nevoie ca ACL sa vina cu un candidat care sa poata atrage atat votantii basisti cat si votantii liberali care sustinusera fostul USL. Iar Iohannis era singura figura care indeplinea aceste coditii, avand in plus si un capital ridicat de incredere plus notorietate.
   Sigur, eu unul daca eram in locul lui Iohannis mergem la Antonescu si-i spuneam toate astea dupa care conveneam cu el sa-l sustin orbeste la alegerile astea, cu tandem presedinte-premier desemnat, „proiectul Iohannis 2”, tot tacamul cu conditia ca, daca totusi pierde, tura viitoare sa ma sustina el pe mine in aceleasi conditii.(Antonescu fiind clar un om de cuvant) Probabil insa ca si de-aia eu scriu despre turul II iar Iohannis candideaza in turul II.

 3. Paul spune:

  Tin sa te contrazic. Sub unificatorul Ponta granitele dintre religii dispar. Va ramane in istorie ca si Ponta Unificatorul sau ca si moderator al marelui conciliu 2014 din Romania.

  • optimvs spune:

   Glumele astea ar fi haioase daca situatia n-ar fi totusi grava: in secolul 21 se mai gasesc oameni care sa aleaga un presedinte pe pe criteriul ca X e ortodox iar Y e protestant. Si, mai rau, se gaseste un mare partid asa-zis de stanga (vorba vine, ca au pus jandarmii pe amaratii care isi aparau fantanile de otrava Chevron) care sa faca apel la propaganda de tip religios.
   Aici e problema. Mistouri putem face cate vrem de Ponta, dar n-ajuta.

 4. Paul spune:

  Din pacate adevarat. Dar cu o floare sau cu 40% din voturi nu se face primavara. Din toata isteria anti- Basescu nimerim in rahatul numit Ponta. Oare s- ar fi gandit cineva acum 5 ani la o campanie anti basesescu din care sa iasa presedinte Ponta?

  • optimvs spune:

   Nu cred ca jocurile sunt facute. Sa vedem si ce se intampla la dezbaterea din seara asta de la Realitatea, peste 40 de minute o sa-i vedem in sfarist fata in fata pe Iohannis si Ponta.

 5. […] Ca unul dintre foarte puţinii anti-băsişti care dezaprobă total stilul de „jurnalism” practicat de Gâdea la Antena 3, cred că mi-am câştigat pe deplin dreptul moral de a-mi da cu presupusul despre dreptul unei asemenea televiziuni de a funcţiona în spaţiul public. Asta cu atât mai mult cu cât, spre deosebire de „vajnicii apărători” ai deontologiei jurnalistice de tipul Tolontan, dezaprobarea mea la adresa unor derapaje sordide ale lui Gâdea s-a manifestat în momente critice, când nu se ştia cum se întoarce roata şi când deontologii de profesie făceau ciocul foarte mic. Cel mai recent exemplu în acest sens îl găsiţi aici  https://optimvs.wordpress.com/2014/11/11/tara-unde-pastorul-adventist-gadea-il-spurca-pe-protestantu… […]

 6. […] dacă Iohannis o fi dat un brânci ANAF-ului, omeneşte vorbind eu îl înţeleg perfect, emisiunea aia în care Gâdea şi Ciuvică l-au acuzat că ar fi traficat copii pentru băncile de o… deşi ştiau foarte bine care este adevărul a fost de o rară abjecţie.  Dar odată ajuns […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: