Claudiu Pândaru era „jurnalistul” care îşi primea pe mail întrebările de la Elena Udrea?

Dezvăluirile zdrobitoare făcute de DNA în dosarul „Gala Bute”, ca urmare a percheziţiilor informatice făcute în computerul unuia dintre acoliţii Elenei Udrea,  au aruncat în aer orice credibilitate vor fi avut vreodată trusturile patronate de Adrian Sârbu.

Dati click pe imagine pentru a o afisa full size

Dati click pe imagine pentru a o afisa full size

Dupa cum se poate vedea în mailul pe care Tudor Breazu il trimite Elenei Udrea, atât la emisunea „După 20 de ani” ( unde Pândaru participa ca un soi de co-moderator/ invitat permanent/ cum îşi mai spunea el acolo ) cât şi la interviurile Gândul  (pe care le realiza acelaşi Pândaru)  „prostituţia” era maximă. Elenei Udrea i se transmite că la „După 20 de ani” poate transmite temele pe care vrea să le atingă şi că i se vor transmite din timp şi temele pe care „jurnaliştii”-piarişti vor să le abordeze, iar la interviurile Gândul i se spune direct că poate participa când vrea şi pe ce teme vrea.

Semnul de întrebare pe care l-am pus în titlu se mai poate referi în momentul ăsta doar la modalitatea prin care informaţiile erau transmise între Udrea şi Pândaru. Poate comunicarea dintre cei doi se realiza prin intermediul asistentei Elenei Udrea, poate lui Claudiu Pândaru nu i se dictau chiar  cuvânt cu cuvânt întrebările ci doar i se transmiteau subiectele pe care avea voie să le atingă. Cert este însă că nu se mai poate nega în nici un fel faptul că la Gândul, sub ochii îngâduitori ai lui CTP, Claudiu Pândaru făcea PR de cea mai joasă speţă pentru Udrea , încălcând cele mai elementare norme ale deontologiei profesionale.

Pentru comparaţie şi pentru a înţelege mai exact nivelul abject de prostituţie profesională practicat de Pândaru, merită să comparăm „interviurile” de PR cu Elena Udrea rezultate în urma acestor mailuri cu modul în care acelaşi Pândaru l-a atacat pe candidatul Klaus Iohannis la Gândul Live.  Sigur, nu putem avea certitudini, cel puţin deocamdată, dar cu siguranţă ne putem gândi în mod legitim dacă nu cumva şi întrebarea despre casele lui Iohannis fiusese primită de Pândaru de la Elena Udrea?

Ca să ne lămurim, hai să vedem cum rememorează Klaus Iohannis respectivul moment în cartea sa:

„M‑am dus la o emisiune unde am considerat ca exista un mediu prietenos, dar m‑am trezit fata in fata cu un moderator foarte agresiv. Si, in loc sa‑mi pastrez calmul, cum procedez in mod normal, am reactionat la atacul moderatorului, lucru pe care apoi nu l‑am mai facut. Concluzia este cat se poate de simpla: nu pot sa‑l fac mai bun pe omul din fata mea, dar pe mine pot sa ma fac mai bun. Multi au fost socati de acel moment si au crezut ca a fost o mare greseala. Eu nu am perceput lucrurile asa”

Dincolo de simpatia sau atipatia pe care o are fiecare român pentru actualul preşedinte, îndrăznesc să afirm că un lucru este clar pentru toată lumea: Iohannis nu e vreun sperios. Sigur, n-are viteza de reacţie tipic latină, dar asta e altă poveste, care ţine de backgroundul etnic şi cultural, nu de caracter. Cu alte cuvinte, dacă şi în cartea sa preşedintele a simţit nevoia să puncteze agresivitatea cu care l-a tratat Pândaru, este lesne de înţeles cam cum a decurs întregul interviu, dincolo de celebra poveste cu ghinionul.

Iar epilogul acestei poveşti abjecte, care ne arată ce a reuşit să facă Sârbu dintr-un ziar altădată extrem de onorabil, este chiar mai grotesc decât conţinutul: când a plecat de la Gândul (gurile rele zic că a făcut-o din cauză că Sârbu îi tăiase prea tare leafa) şi s-a apucat să colaboreze cu  Digi 24, „neprihănitul” CTP l-a luat după el şi pe Claudiu Pândaru.  Cu alte cuvinte, a băgat într-o altă instituţie de presă un personaj care a acţionat în calitate de jurnalist la comanda Elenei Udrea.

P.S. De ce credeţi că deontologul Tolontan se ia de Marincea apropo de o tentativă de colaborare (legală) cu Udrea, dar nu suflă o vorbă despre Pândaru?

10 Responses to Claudiu Pândaru era „jurnalistul” care îşi primea pe mail întrebările de la Elena Udrea?

 1. cobol spune:

  Chiar prostitutie e cuvantul potrivit. Ce leafa mai lua asta de la falitul de Sarbu ca sa merite sa faca asa ceva?

 2. GreuDeGasitID spune:

  Frumos. Si cam asta o sa fie tot.

  • optimvs spune:

   In mod normal asa ar fi fost, dar aici intervine faza cu ghinionul. Coroborata cu mailurile astea devine un pietroi greu de dus, chiar si de catre unul mai talentat decat Pandaru.

 3. Geo spune:

  Las-o naibii, n-ai mai gasit de unde sa iei mailul ala, trebuia poza de la antene? La stomacul nostru nu te gandesti?

  • optimvs spune:

   Hai lasa textele despre antene si stomac. Pana una-alta aia de la antene au prezentat subiectul asta, spre deosebire de deontologul Tolontan care s-a limitat la postaci. Un cuvintel n-a suflat de Pandaru, mare jurnalist si Tolo asta 😆

 4. cenusarul spune:

  daca pandaru ar fi fost doar jurnalist, ai avea dreptate cu analiza. dar daca pandaru primise ordin pe unitate, atunci isi facea doar datoria, nu? lucra pentru interesul national care va sa zica. 🙂 cum aflam amanunte?

  • optimvs spune:

   In cazul de fata asemenea speculatii nu-si au rostul. Avem in fata mailurile lui Breazu catre Udrea din care reiese clar ca Pandaru executa orbeste comenzile primite la nivel de trust.
   E pur si simplu vorba de prostitutie profesionala de cea mai joasa speta.
   Si, pana la urma, cel mai sifonat din toata povestea iese CTP, daca ne gandim cum l-a luat dupa el la digi24 pe un asemenea politruc ca Pandaru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: