Iohannis a demonstrat cât de mică e haita talibanilor băsişti

Cum ştie probabil orice român interesat de politică, preşedintele Iohannis a dat ieri un ditamai şutul în viesparul băsist din online, declarând (normal dacă luăm în considerare datele problemei)  „Cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila”. Imediat, roiul postacilor s-a dezlănţuit, pagina de facebook a lui Iohannis fiind luată cu asalt de mesaje „indignate”, multe dintre ele de-a dreptul jignitoare şi care primeau instantaneu sute de like-uri. Au urmat, desigur, declaraţii aberante ale lui Macovei, opinii anti-Iohannis exprimate pe toate canalele media băsiste, pe scurt obişnuita furtună într-un pahar cu apă pe care o declanşează la comandă acest grup de interese de fiecare dată când vreun politician sau vreo instituţie a statului îndrăzneşte să întreprindă ceva cât de cât normal.

 

furtuna basista de pe facebook

De data asta însă, chiar mecanismul de presiune pus la punct de băsişti s-a întors împotriva lor: pagina de facebook a lui Iohannis avea un număr uriaş de like-uri (peste 1,7 milioane), imensa majoritate a acestora fiind primite de la oameni normali, care l-au susţinut şi votat pe actualul preşedinte.  Chemarea nerealista  de a retrage like-urile date lui Iohannis a avut ca singur rezultat faptul că a permis evaluarea foarte exactă a numărului talibanilor băsişti.  În peste 24 de  ore de la declaraţia cu pricina Iohannis a pierdut mai puţin de 18000 de like-uri (de la 1.731.200 la 1.713.591 cate are acum, când scriu aceste rânduri).  Iar dacă luăm în calcul că aici intră şi postacii cu nşpe conturi fiecare, este foarte posibil ca numărul românilor în carne şi oase care i-au retras like-ul lui Iohannis să fie undeva pe la 15.000.  Sigur, este posibil ca în zilele următoare, printr-o mobilizare tipică acestui mic dar gălăgios grup de presiune, numărul like-urilor retrase să mai crească, pe măsură ce postacii se milogesc de rude sau prieteni, îşi mai amintesc parola unui cont cu care i-au dat like lui Iohannis etc etc.  Chiar dacă însă numărul like-urilor retrase ar ajunge la improbabilul cuantum de 50.000 tot nu am vorbi decât de o minoritate infimă, un purice de pe spinarea elefantului reprezentat de uriaşa masă a simpatizanţilor lui Iohannis de pe facebook.

Practic, asistăm acum la unul dintre clasicele episoade în care un pechinez se autoconvinge că este dobermann şi chiar reuşeşte, prin lătrături isterice, bufnituri în cotecior etc etc să sperie câţiva trecători. Ajunge să iasă însă din coteţ pentru ca toată lumea să vadă că „fiara” era de mucava, că în spatele perdelei de zgomote nu era decât iluzia grandorii…

Anunțuri

8 Responses to Iohannis a demonstrat cât de mică e haita talibanilor băsişti

 1. cobol spune:

  E o minciunaaaaaaa. Basistii sunt peste tot .peste tot… peste tot… tot… tot..

  • optimvs spune:

   Cam asa ceva. Am, ras cu lacrimi cand se minuna Tolontan dupa primul tur al alegerilor unde or fi fost sustinatorii lui Macovei 😆 Unii chiar isi iau de buna propria propaganda.

 2. burgermeister spune:

  Scade tot mai incet, cred ca ai zis mult 50.000. Ai tu dreptate, astia s-au crezut mult mai multi decat erau si acum si-au dat in vileag slabiciunea.

  • optimvs spune:

   Si-o cam dadusera din turul 1 al alegerilor, atunci s-a vazut clar ce si cum. Ramanea in dubiu doar modul in care poate fi clintita multimea celor nemultumiti dar apolitici, acum s-a vazut clar ca n-o urnesti cu cativa postaci si cativa talibani care zbiara isteric.

 3. cenusarul spune:

  asteapta ca maine sau luni ies plesu si liiceanu cu articole bine ticluite, rabinice, sibilinice, care o sa mai scada like-urile cu 10-20 de deste-n-sus. popescu ce scrise despre subiect? e momentul sa-i sara la gati lui iohannis, de cand asteapta!

  • optimvs spune:

   De fapt comparatia relevanta va fi intre numarul celor care ii vor retrage like-ul lui Iohannis (vorba aia, dai din mouse la calculator doua clipe) si numarul celor care vor participa maine la mitingul organizat de antene. (estimarea Jandarmeriei nu a lui Gadea, evident).
   Daca antenistii iesiti fizic in strada sunt mai multi decat basistii si macovistii de facebook, pot Plesu si Liiceanu sa si leviteze ca tot degeaba.

 4. GreuDeGasitID spune:

  Ce relevanta are? De ce ar fii dat candva un basist like lui Iohannis pentru ca acum sa dea dislike?

  • optimvs spune:

   Tu ai plecat din tara si nu stiu eu? 😆 Ieri la B1 la telejurnal (sau cum s-o chema la ei emisiunea informativa din prime time) nu la Orcan samd practic se rugau de ei sa-si retraga like-urile. 😆 La Digi24 la fel.
   Se dau cu capul de pereti si in 2 zile i-au retras vreo 33 de mii. Cred ca mai multi o sa aiba Gadea azi fizic in strada decat au putut ei mobiliza pe facebook sa dea doua click-uri…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: