Puiu Popoviciu sa fie omul pentru care a fost creat scandalul ANAF-Antene?

În timp ce poporul activ dpdv politic (cât a mai rămas) se uită cu gura căscată la circul ANAF-Antene, subsemnatul s-a hotărât să nu vă lase să plecaţi chiar complet după fentă, aşa că că vă invită să meditaţi la o frumoasă „coincidenţă”:

Luni pe la prânz, Becali a fost adus cu mandat şi cu scandal în faţa instanţei care judeca dosarul Popoviciu-Băneasa, dosar pornit practic de la denunţul său din 2006.  În sala de judecată autointitulatul „războinic al luminii” s-a transformat în râmă, a început să spună că nu-şi mai aminteşte exact speţa, că oricum a scris denunţul pe bază de bârfe, după ce-i dicta un cunoscut şi că, în general vorbind, el nu vrea să bage oameni la puşcărie. Aşa că şi-a retras denunţul, iar ameninţarea cu un dosar pentru mărturie mincinoasă, făcută pe loc de procurorul DNA, a părut să-l lase rece. Practic, în acest fel Becali l-a făcut scăpat pe Puiu Popoviciu, a cărui condamnare în dosarul retrocedărilor din Băneasa pare acum destul de improbabilă.

Cei care nu ştiu cine este Puiu Popoviciu se pot lămuri repede dând click aici . Citez doar un scurt fragment: „Popoviciu este ginerele lui Ion Dincă, fost viceprim ministru al lui Ceauşescu. Din cauza reputaţiei lui dure, Dincă mai era numit şi Ion Teleagă pentru că, potrivit folclorului comunist, nu ezita să-i „lege” pe unii membrii importanţi ai aparatului de stat. De aici si numele, Teleagă, cel care te leagă.

Doina Popoviciu, fiica lui Ion Dincă şi soţia lui Popoviciu a fost, potrivit aceleiaşi surse capitan de contraspionaj. Evenimentul zilei susţine că Doina Popoviciu, specializată în dialecte arabe ar fi lucrat în direcţia a treia din fosta securitate. Ion Dincă mai avea o fiică, Liliana şi ea căpitan de contraspionaj. A predat la Şcoala de ofiţeri de securitate Băneasa. Şi ea e specializată tot în dialecte arabe. Liliana a fost căsătorită cu Nicolae Badea, preşedintele clubului Dinamo.

Ion Dincă a fost condamnat pentru participare la reprimarea Revoluţiei din 1989. El a făcut cinci ani de închisoare. Pe durata detenţiei socrului său, Popoviciu şi soţia lui s-au refugiat în Statele Unite, la New Jersey. Amândoi aveau să obţină cetăţenia americană.”

Practic, după denunţul făcut contra lui Popoviciu, Becali a început să-şi dea seama cine conduce de fapt România şi cam cât valorau ifosele lui de favorit al poporului.  Încet-încet, pe măsură ce dosarul construit pe baza denunţului său avansa cu paşi de melc, au început să i se întâmple şi lui tot felul de lucruri bizare, care au culminat cu două condamnări şi cu o sentinţă cu executare.  Aşa că a avut timp să mediteze în închisoare la denunţul contra lui Popoviciu şi să-şi dea seama că „nu e bine să vrei să bagi oameni la puşcărie”.

Comică în toată tărăşenia este însă o comparaţie între două declaraţii ale lui Becali făcute la interval de 5 zile: luni spunea că „asta e” dacă întră la puşcărie pentru mărturie mincinoasă în dosarul Popoviciu, iar azi a declarat„Nu îmi asum răspunderea pentur Arenă, nici dacă trebuie să închid clubul Steaua. Nimic nu-mi asum! Cum să răspund eu? Dacă curge apă pe instalaţia electrică, se curentează un om şi eu fac puşcărie!?”

Şi acum să revenim la interesanta zi de Luni 15 februarie:  la nici două ore după ce Becali se făcea de râs la tribunal, de mai avea un pic şi îşi punea cenuşă în cap la propriu,  commando-ul ANAF dădea buzna în sediul Antenei 3, în maniera deja cunoscută, parcă urmărind să provoace un scandal. Ce a urmat ştim cu toţii, mai trebuie precizat un mic detaliu: ştirea cu becali şi Popoviciu a apucat să ruleze fix la un singur buletin al televiziunilor de ştiri.

Concluzia o trage fiecare cu capul lui.

 

 

Anunțuri

6 Responses to Puiu Popoviciu sa fie omul pentru care a fost creat scandalul ANAF-Antene?

 1. burgermeister spune:

  Cat de tare e asta!!!! Eu nu ma uitam la stiri la ora aia si intr-adevar pe urma n-a mai fost nimic cu Becali si Popoviciu, numai Antene in sus, Antene in jos.

  Acum ai grija pe unde treci strada.

 2. cobol spune:

  Buna de tot aia cu razboinicul luminii transformat in rama. Asta e de fapt Becali, cand se simte tare zici ca-i scroafa in copac dar cand da cu nasul de adevarata putere devine cel mai mic si mai umil. Pacat ca stirea asta n-o sa ajunga niciodata la prostii care cred in el.

 3. Mihai spune:

  Cred ca ideea asta n-o sa fie prea populara printre fanii antenelor. Ar insemna ca Gadea nu e centrul universului, ba chiar ca a fost folosit ca momeala.

  • optimvs spune:

   Treaba e un pic mai nuantata, ori nuantele nu sunt punctul forte al basistilor sau antenistilor 😆
   E clar ca la un moment dat ANAF-ul urma sa intreprinda ceva apropo de sediul A3, dar momentul si modul de actiune au fost alese astfel incat sa constituie o diversiune care sa scoata de pe agenda publica povestea cu Becali si Popoviciu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: