Propagandistul Tapalagă de la Hotnews face pe prostul în privinţa discriminării faţă de bătrâni

Imediat după mitingul/protestul/întâlnirea/whatever Antenei 3 (unde vreo 5000 de oameni – după estimarea Hotnews – au suportat peste 3 ore o vreme câinească de dragul postului lor TV favorit) haita băsistă din online s-a năpustit cu o furie inimaginabilă asupra pensionarilor, categorie de care aparţineau majoritatea susţinătorilor antenişti prezenţi în piaţă. Vârf de lance a fost propagandistul Tapalagă de la Hotnews, autorul unui text abject intitulat „Mulţumim Antena 3 , în care a încercat, pe lângă ironii jenante la adresa unei întregi categorii de vârstă, să promoveze „ideea”  că nu poţi mătura o putere abuzivă folosind oameni de vârsta a treia, din cauză că aceştia trebuie să meargă prea des la WC:

„Lui Mircea Badea cel razboinic: a iesit macel, intr-adevar, ne-a inghetat tuturor sangele in vine cand am vazut de ce sunteti in stare. Totusi, ceva, parca, nu se leaga. Data viitoare cand va mai laudati cu publicul vostru tanar si vioi, gata sa mature puterea abuziva din temelii, macar scoateti cumva reclamele la „Urinal”. Nu prea poti incepe revolutii eliberatoare cand publicul tau merge cam des la toaleta.”

Evident, orice om cu un intelect normal înţelege limpede mesajul lui Tapalagă: pensionarii ar fi o categorie inapoiată, care nu prea merită să aibă drepturi politice şi care este oricum incapabilă de acţiune politică, din motive fiziologice. Surpriză însă, după ce anteniştii au anunţat (firesc aş zice) că îl vor reclama la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, lui Tapalagă i-a cam pierit rânjetul şi încearcă acum s-o dea la întors, susţinând că ironia nu e discriminare şi că, oricum, Mircea Badea i-ar fi discriminat mai rău pe „românii de pe facebook”.

Sigur că Mircea Badea  generalizase fără motiv, câtă vreme are zeci de mii de fani care îl citesc zilnic chiar pe facebook, dar impresia mea e că Tapalagă nu e atât de prost încât să nu înţeleagă un adevăr elementar: a fi bătrân nu este o alegere, în timp ce a fi utilizator de facebook este strict o opţiune personală. Cu alte cuvinte, când scrii un articol în care afirmi răspicat o presupusă incapacitate a bătrânilor de a acţiona politic din motive fiziologice comiţi un act de discriminare, în vreme ce atacul la adresa unor oameni care ALEG să socializeze  pe facebook nu poate avea caracter discriminator.

Mai mult decât atât, un alt aspect relevant este contextul afirmaţiilor făcute de Tapalagă, mai exact campania abominabilă anti-bătrâni a haitei băsiste din online.  Sigur, nu poţi să-i faci proces lui Tapalagă pentru ce mizerii debitează bloggerii şi postacii propagandei băsiste, dar nici nu poţi ignora faptul că vârful de lance şi de audienţă al acestei campanii odioase  a fost textul publicat de el pe Hotnews.

Una peste alta, vă spun sincer că aştept cu mare interes decizia pe care o va lua Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în acest caz, pentru că nu este prima şi cu siguranţă nici ultima oară când propaganda băsistă încearcă să asmută o categorie de români împotriva alteia pentru a-şi atinge scopurile politice. Iar acest gen de a face politică pur şi simplu nu are ce căuta într-o ţară civilizată.

Reclame

8 Responses to Propagandistul Tapalagă de la Hotnews face pe prostul în privinţa discriminării faţă de bătrâni

 1. burgermeister spune:

  CNCD parca poate sa dea si amenzi, nu? Banuiesc ca asta il ustura pe Tapalaga.

 2. freshblog spune:

  ESTI O UNITATE DE MASURA A PROSTIEI , ASA CUM LA LUNGIME E METRU , LA GREUTATE E CHILOGRAMUL ASA LA PROSTIE E TAPALAGA…

  • optimvs spune:

   Mai usor cu scrisul cu majuscule, in mediul online asta inseamna ca strigi. Cat despre prostie, nu cred ca este cazul, aceste texte ale lui Tapalaga sunt mostre de manipulare. Individul este doar lipsit de caracter si de coloana vertebrala, nu prost.

 3. cobol spune:

  Tapalaga asta n-are mama, n-are tata? N-a avut si el bunici? L-a gasit baselu la casa de copii? Ca altfel nu se explica…

 4. Mihai P spune:

  Anormali sunt basistii astia Doamne. Cred ca au reusit sa scarbeasca orice om in toata firea care isi respecta parintii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: