Unde altundeva decât la rugby îi mai bat românii pe ruşi cu 30-0?

Azi, în cel mai deplin anonimat, s-a desfăşurat la Iaşi meciul dintre echipele naţionale de Rugby ale României şi Rusiei, contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor (tuneu care ţine practic loc de preliminarii pentru viitoarea Cupă Mondială).  Programată la o oră la care se joacă de obicei meciurile de fotbal din divizia B (14.00) , partida s-a desfăşurat pe stadionul Emil Alexandrescu din  Iaşi, în prezenţa unui număr infim de spectatori şi nu a putut fi urmărită decât de abonaţii Dolce.

În ciuda totalului dezinteres al TVR „stejarii” şi-au văzut de treabă şi au demolat Rusia cu un sec 30-0, obţinând şi punctul bonus ofensiv pentru patru eseuri marcate. De fapt, au făcut ce era de aşteptat să facă o echipă naţională care se încăpăţânează să ne ducă la fiecare turneu final al unui Campionat Mondial pe care, în ultima vreme, îl mai depăşesc dpdv al numărului de telespectatori doar CM de fotbal, Olimpiada de vară, UCL şi încă vreo 2 competiţii de interes planetar.

Scorul este foarte corect în raport cu cele întâmplate în teren  şi prezintă cu atât mai mult interes cu cât rezultatele bune ale rugby-ului românesc la nivel de echipă Naţională vin în flagrantă contradicţie cu modul în care acest sport este pur şi simplu îngropat intenţionat din punct de vedere mediatic.

Întrucât nu mă număr printre cei care zbiară (de cele mai multe ori din interes) că TVR ar trebui condusă pe principii comerciale, mi se inacceptabil modul în care televiziunea NAŢIONALĂ ignoră un sport în care avem atât o uriasă tradiţie cât şi continuitate în materie de mare performanţă, măcar la nivel de echipă reprezentativă.  OK, dacă o televiziune comercială ar fi dispusă să plătească sume foarte consistente pentru a transmite meciurile „stejarilor” aş înţelege ca TVR-ul să nu liciteze prea mult pe banii contribuabililor. Dar când discutăm de contracte derizorii (cel puţin când le comparăm cu preţul unor show-uri cretine) ar fi cazul ca TVR să-şi amintească de faptul că trăieşte din banii contribuabililor români şi să-şi facă naibii datoria de a oferi publicului şi altceva decât divertisment expirat de 20 de ani sau talk-show-uri la care invariabil sunt „spălaţi” cei aflaţi la putere.

Nu de alta, dar nu cred că sunt prea multe sporturile la care să călcăm în mod repetat Rusia în picioare (am pierdut o singură dată cu ruşii în ultimii 7 ani, deşi tot jucăm cu ei). De fapt, nu-mi vine în cap nici măcar un singur alt sport în care să avem un asemenea palmares cu Rusia la nivel de echipă reprezentativă…

6 Responses to Unde altundeva decât la rugby îi mai bat românii pe ruşi cu 30-0?

 1. cobol spune:

  Si tu acum, ce le trebuie lor rugby? M-am uitat in programul TVR de azi, iti dai seama ce rating a facut emisiunea Cu drag de Dragobete? Cred ca a rupt in bucati concurenta si a costat un mizilic, de numai 15 ori cat ar fi costat sa ia meciul asta. Si cu filmul ala din 1919 cu Charlie Chaplin au luat caimacul audientei, barem sper ca n-a costat nimic.
  Astia sunt rupti de orice realitate.

  • optimvs spune:

   Problema TVR este ca nu are un obiectiv clar, iar delirurile despre felul in care ar trebui sa fie condusa ca sa nu piarda bani nu fac nici un bine. In mod normal ar trebui stabilit clar, prin lege, ca statul isi asuma o pierdere anuala de X milioane de euro la TVR cu conditia sa fie indeplinite urmatoarele (x, y ,z) obiective de educatie, informare, promovare a sportului si a unei vieti sanatoase etc. Pe urma ar trebui adusa o conducere care sa fie in stare sa atinga aceste obiective fara a depasi pierderea financiara asumata (lucru care ar presupune de-capusarea institutiei de toate clanurile aciuate pe-acolo).

 2. burgermeister spune:

  Tot e bine ca n-au trecut si astia de la Tvr pe regimul cu Sport= stiri cu Becali si Halep, cum au facut digi, dolce si sport.ro

  • optimvs spune:

   Culmea e a asa becalizati cum sunt, cei de la televiziunile comerciale de sport nu ignora rugby-ul. Digi a dat CM 2015, Dolce a luat meciurile Nationalei din CEN iar sport.ro a avut vreo cateva sezoane din Rugby Championship, indiscutabil cea mai tare competitie la nivel momdial in momentul asta. In conditiile astea mi se pare inacceptabil ca TVR a abandonat rugby-ul, cand costa mai nimic sa ia ei meciurile Nationalei pana la viitorul CM.

   Reiau ideea din postare: daca Tvr cheltuia cativa firfirei putea vedea toata tara un meci in care Romania calca Rusia in picioare. Era rau?

 3. Kendo spune:

  Bine, TVR ca TVR, dar de ce s-a jucat la Iasi?! In Bucuresti se umplea sigur stadionul Arcul de Triumf. Poate si la Timisoara, Clui sau Constanta veneau mai multi oameni. Dar la Iasi?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: