Papagalul Remus Cernea, simbolul disperării cu care încearcă unii să discute „probleme” care nu există în România

Dacă nu ştiaţi încă, azi am asistat la un nou episod din serialul de mare stupiditate „Remus Cernea cel băgat în seamă de ambasade dar ignorat de români”.  Pe scurt,  la a treia tentativă de a trece prin Parlament legea cu parteneriatul civil, Cernea a încercat să facă puţin circ, convocând o „dezbatere” la care nu dezbătea nimeni nimic, dar la care au participat reprezentanţii a 8 (OPT) ambasade.  Trecem peste sceneta penibilă cu cerut prietena în parteneriat civil (care parteneriat nu există legal, legea picând de două ori) , pupat prietena pentru camerele de luat vederi samd, pentru că nici orientarea sexuală a lui Cernea şi nici relaţia lui cu respectiva domnişoară nu interesează pe nimeni.  Ce ar trebui să ne intereseze însă este incredibila susţinere de care se bucură acest păcălici pe la diverse ambasade şi pe la Bruxelles, doar pentru simplul motiv că este dispus să se facă nonstop de râs în încercarea de a impune în România o legislaţie care nu are nici o treabă cu realităţile româneşti.

Pentru că, să fim serioşi, dacă mâine s-ar găsi un parlamentar isteţ care să ia proiectul lui Cernea şi să schimbe acolo doar câteva cuvinţele, descriind parteneriatul civil ca pe o uniune strict heterosexuală, atât Cernea cât şi ambasadele care-l susţin şi promovează ar sări în sus de 100 de metri. Ce-i interesează pe ăştia nu este situaţia legală a sutelor de mii de cupluri de români heterosexuali care trăiesc în concubinaj, miza reală fiind introducerea pentru prima oară în legislaţia românească a unui act normativ care să ofere drepturi cuplurilor homosexuale.

Sigur că, dacă acceptăm ideea că doi adulţi aflaţi în deplinătatea facultăţilor mintale pot face fix ce vor dpdv sexual,  câtă vreme totul e liber consimţit şi se desfăşoară într-un spaţiu privat, pare greu de respins pe motive logice acest proiect al parteneriatului civil. Pe de altă parte însă, de ce anume ar trebui atunci să limităm această libertate la cupluri? Poligamii (fie ei heterosexuali sau homosexuali) de ce să fie discriminaţi? Ei de ce să n-aibă dreptul să facă fix ce îi taie capul şi de ce statul să nu le protejeze uniunea în acelaşi mod în care ar trebui (în viziunea establishmentului european) s-o facă pentru cuplurile gay?

Iar dacă asta este o non-problemă pentru că nu sunt sificient de mulţi poligami în România, cine stabileşte începând cu ce număr devin relevante problemele unei minorităţi sexuale? Remus Cernea? Ambasada Olandei? Parlamentul European? Nu ar trebui ca aceste probleme să intre în dezbaterea publică din România  în momentul în care evoluţia societăţii ROMÂNEŞTI impune acest lucru?

Până una-alta poate ar trebui să ne uităm câţi kilometri de autostradă avea Olanda  când a legalizat uniunile homosexuale? Sau şi mai bine, care era ponderea locuinţelor care beneficiau de apă curentă şi canalizare la momentul respectiv?

Nu de alta, dar băgându-le cu de-a sila românilor pe gât tot felul de asemenea chestii care, în momentul de faţă, nu interesează fix pe nimeni, se obţine un singuri lucru: creşterea unor resentimente şi aşa existente în societatea românească după momentul 2012, când Bruxelles-ul a contribuit din plin la înfrângerea abuzivă a unei voinţe populare exprimată covârşitor la un referendum legal organizat.

Şi, ca să înţelegem cât de ridicolă este întreaga poveste, hai să se întrebe fiecare câte cupluri de homosexuali cunoaşte personal? (mă refer la cupluri care să trăiască în mod deschis  împreună  şi să aibă nevoie de o recunoaştere legală a acestei forme de uniune). Da, răspunsul este fix 0.  Şi atunci hai să ne întrebăm şi de ce aberaţiile unui papagal ca Remus Cernea sunt prezentate pe larg la emisiunile de ştiri, în ziare şamd, în loc ca zbaterile lui să fie întâmpinate cu o binemeritată indiferenţă?

12 Responses to Papagalul Remus Cernea, simbolul disperării cu care încearcă unii să discute „probleme” care nu există în România

 1. Geo spune:

  Sa nu uitam femeile care ar vrea sa-si faca harem cu barbati. Nu discriminarii!

  • optimvs spune:

   Corect, uitasem de poliandrie. Pai nu? Daca Maricica are inima fierbinte si iubeste 3 ciobani, iar aia n-au nici o problema cu asta, cime suntem noi sa ne punem in calea fericirii lor?

 2. burgermeister spune:

  Aplicand metoda reducerii la absurd e foarte usor sa ridiculizezi tot lobby-ul asta LBGT. Dar problema celor 800.000 de romani care traiesc impreuna fara nici un fel de forme legale ramane.

  • optimvs spune:

   Doar ca de astia nu-i pasa nimanui pe la Bruxelles. In schimb, pentru cele cateva cupluri de homosexuali care or exista in Romania se mobilizeaza forte uriase. Ar fi interesant de vazut daca astea 8 ambasade care au fost prezente la susaneaua lui Remus Cernea au miscat vreun deget la ultimele inundatii…

 3. GreuDeGasitID spune:

  De ce papagal? Din activitatea asta in mod sigur castiga banii din burse si diferite subventii.
  Si din ce in ce mai multi pe masura ce creste opozitia fata de masurile pro LBGT. 🙂

  • optimvs spune:

   Explicatia e chiar in titlu, astia trebuie sa fie foarte disperati daca isi investesc banii in papagalul de Cernea. In calitate de roman, ca sa te duca mintea sa iei banii lobby-ului LBGT nu trebuie sa fii inteligent, trebuie doar sa ai soriciul foarte gros. E nevoie pur si simplu sa fii dispus sa mergi total contra normelor si valorilor comunitatii de care apartii, intr-o problema care practic nu exista.

 4. GreuDeGasitID spune:

  de ce disperati? lobby-ul LBGT se poarta de ani de zile si imi inchipui ca este finantat fara probleme. nu investeste nimeni in nimic.
  in mod sigur sunt bugete speciale pt problemele LBGT si in mod sigur ambasadele au responsabilitati in sprijinirea actiunilor de lobby.
  lipsea omul cu soriciul.
  si desigur este o actiune care o sa dureze decenii.

  • optimvs spune:

   Ce anume n-ai inteles? Sunt disperati daca au ajuns sa se bazeze pe un papagal precum Cernea, asta ar iesi al doilea si daca ar candida singur la functia de secretar al vreunei asociatii de locatari 😆

 5. GreuDeGasitID spune:

  cine sunt disperati? ambasadele? americanii? occidentul?
  si de ce sa fie cand toti ceillati se vand ieftin?

  • optimvs spune:

   Simplu, pentru ca pe problema asta nu gasesc personaje mai de Doamne-ajuta dispuse sa presteze in Romania.
   Cat despre identitatea celor care sustin lobby-ul LBGT in Romania, ia lista participantilor la ‘dezbaterea’ lui Cernea.

 6. V66 spune:

  Cum ramane cu lipsa totala de respect pe care o mare parte dintre homosexuali o au fata de dreptul la integritate corporala si demnitate a celorlalti cetateni? Drepturile altora inseamna ca drepturile mele sunt pe minus?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: