Hai să coborâm pragul electoral pentru alegerile din 2020

O ţară întreagă s-a crucit când a văzut-o pe „tehnocrata” Prună (apropo, oare scăpăm vreodată de ăştia cu părinţii prin nomenclatura ceauşistă?) vorbind fără s-o fi întrebat nimeni despre coborârea pragului electoral.  Iar uimirea s-a transformat în cazul multora în indignare când,  întrebată de ce propune măsuri care ar avantaja momentan doar partidul de buzunar al lui Macovei, Raluca Prună n-a găsit ceva mai bun de spus decât că are o „afinitate de idei” cu Monica Macovei dar că asta nu înseamnă că măsura propusă nu este justă.  (evident, ştirea e de găsit doar pe mult-hulitele posturi şi site-uri ale lui Voiculescu, aspect despre care am mai discutat şi cu ocazia scandalului Guseth).

Cum argumentele Ralucăi Prună în favoarea reducerii pragului electoral sunt destul de logice şi cum, pe de altă parte, reducerea pragului electoral chiar în anul alegerilor (doar ca să intre partidul lui Macovei în parlament)  ar fi un precedent extrem de periculos , eu am o propunere foarte simplă:  hai să reducem pragul electoral pentru următoarele alegeri parlamentare, cele care ar urma să aibă loc în 2020.  În acest fel următorul ciclu electoral s-ar desfăşura de la început pe nişte reguli deja ştiute, nu ar mai exista acuzaţii că  modificarea pragului electoral este „cu dedicaţie”  iar partidul sau partidele care vor intra în Parlament trecând peste noul prag electoral o vor face pe uşa din faţă, nu pe cea din dos.

Cu ocazia asta hai să vedem şi cât valorează dorinţa de legalitate veşnic clamată de Monica Macovei şi de susţinătorii ei…

6 Responses to Hai să coborâm pragul electoral pentru alegerile din 2020

 1. burgermeister spune:

  Haha, pe-asta n-o vazusem. Deci Monicuta vrea pe scurtatura in parlament, numai sa nu ramana fara coledzi ca Agamita Dandanache?

  • optimvs spune:

   Da, sondajele reale (alea care nu se dau publicitatii decat daca stai extraordinar de bine in ele) par sa nu fi fost prea blande cu partiduletul ei de buzunar. Iar pe legislatia actuala cred ca singura ei sansa este sa fuzioneze cu PMP-ul lui Basescu. Ceea ce ar insemna practic sa abandoneze orice ambitie personala si sa redevina sluga.

 2. cobol spune:

  Nu cumva numele lui Macovei e bagat la inaintare iar adevaratul beneficiar al eventualei reduceri a pragului este chiar Basescu?

 3. Vlad T spune:

  Am o singura mentiune de facut: Pruna a declarat ca are o „AFILIERE de idei cu Monica Macovei, asa cum poate fi vazut aici: http://www.antena3.ro/actualitate/raluca-pruna-legaturi-monica-macovei-343804.html , stirea fiind comentata pe larg de Mircea Badea, aici: http://www.antena3.ro/politica/mircea-badea-macovei-pruna-afiliere-343860.html

  Numai bine si felicitari pentru blog. 🙂

  • optimvs spune:

   Da, asa e. Cum ar veni i-am pus in gura cuvantul corect, desi ea folosise unul gresit 😆 . Desigur, se poate specula ca si ea stia sensul corect, dar avea afilierea la M10 in cap.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: