De ce moartea lui Condrea trebuie să aducă demiterea lui Coldea

SRI face filaje în probleme de siguranţă naţională, potrivit legii. Afacerea dezinfectanţilor diluaţi, oricum o dai, aducea atingere siguranţei naţionale: nici nu putem încă estima câţi oameni or fi murit sau or fi rămas betegi pe viaţă de pe urma infecţiilor cu care s-au ales prin spitale, ca urmare a folosirii dezinfectanţilor botezaţi de Condrea. Cu alte cuvinte, între teroristul-butelie din Banat, teroristul-pocnitoare din secuime şi Condrea, ultimul era infinit mai periculos. Iar informaţia (apărută deocamdată „pe surse” dar neinfirmată purtătorul de cuvânt al serviciului) că SRI  NU îl fila pe Condrea  nici măcar cu 12 ore înainte ca acesta să se prezinte la audierea programată la Parchet aruncă practic în aer credibilitatea lui Coldea, eternul şef militar al instituţiei.

Este evident pentru orice om sănătos la cap că Dan Condrea, care patrona o afacere ce produsese ilegal cine ştie câte milioane de euro bătându-şi joc de sănătatea românilor, prezenta risc major de fugă în străinătate. Iar faptul că SRI nu îl fila nici măcar în ajunul audierii la Parchet formează o frumoasă coincidenţă (cu sau fără ghilimele, rămâne de văzut) cu numărul infim de informări pe care SRI le făcuse asupra HexiPharma în ultimii5 ani. Dacă ne gândim că, potrivit datelor furnizate de Comisia de control a SRI, în perioada 2011-2016 serviciul a transmis 4 informări legate de Hexi Pharma, dintre care trei la nivel local (preşedinţilor Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea, respectiv prefectului judeţului Cluj – mai mult ca sigur opera structurilor locale ale SRI)  şi DOAR UNA LA NIVEL CENTRAL  (Ministerului Sănătăţii, nu premierului, nu preşedintelui ţării, nu CSAT) – obţinem un tablou foarte sumbru. Care poate însemna fie incompetenţă crasă, plătită din bani publici cu sume uluitoare, fie implicare directă sau indirectă în această afacere.

În aceste condiţii, îndrăznesc să cred că Florian Coldea, care conduce de facto SRI încă din 2005, trebuie să-şi dea demisia sau, dacă nu vrea să recurgă la acest gest de onoare,  să fie pur şi simplu demis. Poate că nu este implicat în nici un fel în această afacere, dar derularea, pe parcursul mandatului său, a acestui uriaş atentat la sănătatea românilor  este un fapt indiscutabil, ale cărui consecinţe trebuie să şi le asume.

P.S. Nu cred că are rost să mai rememorăm pe larg povestea „fugii între berbecuţi” a lui Hayssam şi a consecinţelor pe care le-a avut aceasta asupra conducerii serviciilor.  Faptul că Dan Condrea a fugit (sau a fost expediat) pe lumea cealaltă este cât se poate de irelevant. Relevant e faptul că în ambele cazuri SRI nu îl supraveghea pe un individ acuzat de fapte care aduceau atingere siguranţei naţionale.

Anunțuri

6 Responses to De ce moartea lui Condrea trebuie să aducă demiterea lui Coldea

 1. GreuDeGasitID spune:

  doar 4?

  • optimvs spune:

   Da, din alea 500 doar 4 erau cu Hexi Pharma. Si mai rau, doar una la nivel central si aia la Ministerul Sanatatii, adica i-au informat pe aia care erau pe mana cu Condrea ca se stie ce fac.
   Au mai fost doua dar dupa izbucnirea scandalului. Cel putin asta a dat publicitatii comisiade control a SRI.

 2. cobol spune:

  Asteptam diseara un nou miting din seria coruptia ucide si in cadrul caruia sa i se ceara demisia lui Coldea. Posibil sa asteptam cam mult, intrucat participantii la precedentele editii i se adresau lui Coldea doar cu traditionalul Sa Traiti.

  • optimvs spune:

   Sa stii ca lucrurile nu stau asa. Posibil ca nucleul initial sa fi fost format macar partial din baieti cu epoleti pe sub canadiana, dar pe urma au participat tot felul de oameni.
   Pana la urma problema pesedistilor este ca nu sunt capabili la randul lor sa scoata un nucleu dur in strada la momentul potrivit.Daca Ponta era in stare sa duca in seara asta la Universitate 2000 de insi hotarati, ii matura pe Ciolos si pe Coldea, pentru ca alora li s-ar fi raliat inca 20000. La romani nimeni nu iese la miting decat daca ‘e lume la Universitate’, aici e buba.

 3. GreuDeGasitID spune:

  si probabil pe partea de achizitii, nu de falsificare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: