Ce au în comun morţile suspecte ale lui Dumitru Tinu şi Dan Condrea?

Excelentă observaţia făcută ieri de Andrei Tinu: ambele „accidente” au avut loc pe sectoare de drum drept, unde pe câtţiva kilometri nu ai nici cea mai nesemnificativă curbă. De asemenea, ar mai fi de adâugat un detaliu foarte important: în ambele cazuri evenimentele s-au produs la o oră la care traficul era foarte „subţire”, astfel încât nu au existat martori oculari. (Da, ieri, după 3 zile în care tăcuse mâlc, a apărut în forţă pe micul ecran tanti aia care a ajuns prima la locul unde Condrea îşi dădea ultima suflare. Şi a încercat cu disperare să convingă pe toată lumea că a fost doar un accident, dar a sfârşit prin a convinge pe toată lumea că avem de-a face cu o înscenare. Cireaşa de pe tort fiind faptul că a fost nevoită să recunoască faptul că nu a văzut momentul în care maşina lui Condrea a zburat în pom.)

Cu alte cuvinte, atât în cazul lui Tinu cât şi în cazul lui Condrea avem de-a face cu evenimente rutiere produse pe sectoare de drum care nu puneau nici cea mai mică problemă şoferilor implicaţi, DAR CARE PUTEAU FI FOARTE UŞOR SUPRAVEGHEATE VIZUAL, tocmai pentru a evita apariţia unor martori nedoriţi. (dacă vrei să înscenezi un accident sigur nu vrei să fii nevoit să mai lichidezi doi camionagii, trei navetişti şamd) Adăugăm în ecuaţie şi faptul că ambele victime erau oameni de care este foarte posibil ca unele servicii secrete să fi dorit să se debaraseze şi deja începem să ne întrebăm dacă nu cumva ăia care trăiesc în Uzbekistan sunt mai câştigaţi, că măcar nu-şi fac iluzii prosteşti despre democraţie.

Acestea fiind zise, sigur că ipoteza unor coincidenţe bizare nu poate fi exclusă raţional, pentru simplul motiv că avem de-a face cu două evenimente produse la 13 ani distanţă, timp în care diverşi incomozi au sfârşit-o prin alte metode (vezi Erbaşu, avocatul lui Adamescu etc). Dar dacă în cazul lui Dumitru Tinu eventualul asasinat a fost executat perfect, într-un moment în care mobilul nu era deloc foarte clar, în cazul lui Condrea producerea „accidentului” cu jumătate de zi înaintea audierii la Parchet pur şi simplu ţipă „CRIMĂ!!!”

În schimb, dacă ne uităm în urmă la momentul dispariţiei lui Dumitru Tinu, ne dăm seama că dezbaterea finală în care CTP l-a făcut preşedinte pe Băsescu acuzându-l pe Adrian Năstase că măcelăreşte iepuraşi nevinovaţi nu ar fi fost posibilă  fără „accidentul” de la Româneşti. Cum nu ar fi fost posibilă nici sabordarea „crucisătorului” Adevărul imediat după ce Băsescu a preluat puterea. Pe scurt, acum putem identifica un eventual mobil…

P.S. De remarcat şi faptul că maşina lui Condrea a fost urcată pe platformă după care au fost îndesate în ea toate resturile care au putut fi adunate, aşa pline de ulei, antigel, pământ şamd. Ce amprente se mai puteau preleva ulterior?  Aveam de-a face cu un vehicul folosit de un număr mic de oameni, care puteau fi toţi identificaţi. Orice amprente care nu le aparţineau puteau duce la identificarea persoanei/persoanelor cu care Condrea ar fi putut să se întâlnească în ziua respectivă…

Anunțuri

2 Responses to Ce au în comun morţile suspecte ale lui Dumitru Tinu şi Dan Condrea?

  1. Iulian spune:

    Dupa mintea mea la Tinu crima e mult mai sigura decat la Condrea. Masina era intreaga iar el era zob. Si incurca jocurile de la nivel inalt, cum bine ai zis si tu.

    • optimvs spune:

      Explicatia prezentata initial a fost ca ar fi incercat sa iasa pe geam din masina rasturnata iar aceasta s-ar fi dezechilibrat si l-ar fi strivit.Chestia e ca Tinu, Dumnezeul sa-l ierte, era o mana de om, cred ca avea 60 de kile cu cartea de telefoane in brate. Cum era si un om inteligent, eu unul refuz sa cred ca ar fi incercat sa iasa taras dintr-o masina aflata intr-un echilibru atat de precar incat 60 de kile s-o poata dezechilibra. Nu era o situatie de pericol iminent, masina nu ardea, nu era pe carosabil etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: