Taica Puiu – selecţie mafiotă în favoarea clanului Becali

Vestea neselecţionării lui Alexandru Maxim în lotul final pentru Euro 2016 a picat ca o lovitură de măciucă în capul suporterilor care au cât de cât idee despre acest sport. Şi asta nu pentru că Alex ar fi făcut un sezon senzaţional la Stuttgart sau pentru că ar fi rupt gura târgului la ultimele acţiuni ale Naţionalei, ci pentru simplul motiv că acelaşi selecţioner care l-a lăsat acasă a decis să-i ia în Franţa pe Chipciu şi Adi Popa. Adică doi jucători MULT inferiori din toate punctele de vedere lui Alexandru Maxim, dar care au o mare „calitate”: un eventual transfer al lor în străinătate ar băga nişte milioane în buzunarele infractorului condamnat Becali George şi, foarte probabil, nişte comisioane grase în buzunarele celor care vor mai fi contribuit la tranzacţie.

Nu o să discut aici despre raportul de forţe dintre Bundesliga şi Liga 1, mă voi referi pur şi simplu la cele arătate de Maxim şi Adi Popa la meciul cu Ucraina: Maxim a dat o pasă direct la adversar din care a ieşit golul 4 al ucrainienilor,  dar a dat şi o excelentă pasă de gol pentru Stanciu, participând la mai toate acţiunile ofensive înjghebate de tricolori în ultima parte a meciului. Pe de altă parte Adi Popa a intrat în ultimele 20 de minute şi nu ştiu să se fi întâlnit cu mingea de mai mult de 2-3 ori – pur şi simplu nu a existat pe teren.

Vă vine sau nu să credeţi, la finele acestui meci în care fostul stelist Chiricheş a fost nu ridiculizat ci de-a dreptul umilit, gafând de câte ori a avut ocazia, ba chiar şi din proprie iniţiativă, presa sportivă becalizată (având ca vârfuri de lance digisport şi gsp)  a prezentat lucrurile ca şi cum cel mai slab de pe teren fusese Maxim. Pregătind astfel terenul pentru decizia de azi a celui numit pe vremuri cu afecţiune „taica Puiu” dar care începe să-şi merite tot mai mult noua poreclă de „taica Chicken”.

Nimeni n-a suflat un cuvinţel despre faptul că bietul Chipciu, huiduit copios şi la FCSB, este ţinut de-a dreptul fraudulos în lotul Naţionalei. Iar motivul a devenit evident tot azi, când preşedintele nou-promovatului club turcesc Karabukspor a venit la Bucureşti pentru a negocia transferul lui Alexandru Chipciu. Se făcea să-i strice taica Chicken afacerile lui Becali, lăsându-l acasă pe Chipciu CUM AR FI FOST NORMAL PENTRU BINELE NAŢIONALEI?

După toate aparenţele, în jurul clubului FCSB funcţionează un sistem mafiot care a transformat  Naţionala într-un soi de galantar al lui Becali. Jucători care nu ar avea ce căuta la Naţională sunt convocaţi obsesiv până ce Becali reuşeşte să-i vândă în străinătate pe sume fără legătură cu realitatea (să ne reamintim cazuri gen Bănel Nicoliţă sau „Rusescu la Sevilla” şamd). Pe de altă parte, jucători buni, în formă, titulari de bază la echipele lor sunt ocoliţi cu îndârjire doar pentru că nu au trecut prin saivanul becaliot. Cazul Săpunaru este de manual: jucătorul a fost titular de bază la Porto vreo 4 ani, timp în care a câştigat Europa League, a jucat excelent contra Barcelonei cu SuperCupa Europei pe masă etc, dar la Naţională nu avea loc de „vedete” pe care nu şi le mai aminteşte nimeni. Cum s-a dus la echipa fiului lui Taica Chicken, cum a văzut şi staff-ul Naţionalei cât de bun e Săpunaru chiar şi acum, la o vârstă la care e la maxim 60% din ce era când ridica un trofeu european deasupra capului.

În acest context, Alex Maxim, care a refuzat să fie o marfă pentru clanul Becali, este constant ocolit de selecţionerii care lucrează pentru clanul albanez. Nu pentru că oamenii ăştia ar fi tâmpiţi – sunt convins că şi Iordănescu şi Piţurcă îşi dau prea bine seama că Maxim e de 7 ori mai fotbalist decât Chipciu şi Adi Popa la un loc. Dar, din păcate, Iordănescu şi Piţurcă au făcut mereu selecţia pe criterii extrafotbalistice. Iar decontul îl vom vedea probabil în Franţa, cum l-am văzut şi în barajul cu Grecia…

Anunțuri

6 Responses to Taica Puiu – selecţie mafiotă în favoarea clanului Becali

 1. burgermeister spune:

  E nebunie curata ce se intampla. Dupa ce ca baza de selectie este atat de subtire ne mai si impuscam singuri in picior. Bezmeticul ala de Popa nu ar fi jucator de Nationala nici in Letonia, poate prin Luxemburg.

  • optimvs spune:

   Popa nu are intelectul necesar unui jucator bun. Compenseaza in oarecare masura prin daruire si disponibilitate la efort, dar la nivel de echipa reprezentativa deja se cere mai mult decat atat.
   Pot intelege pana la un punct convocarea lui, avand in vedere ca avem un meci cu Albania, unde prima repriza va fi de cotonogeala si alergatura. Dar Chipciu, care a avut un sezon dezastruos si la FCSB, nu putea fi convocat daca la mijloc nu erau spaga si smenul…

 2. cobol spune:

  Ce pretentii sa ai de la un personaj care a fost direct implicat in crearea sistemului cu Nationala construita pe scheletul Stelei? Nu el era antrenor cand a venit Valentin cu mizeria asta?

  • optimvs spune:

   Nu stiu daca ideea in sine este a lui Valentin dar cert este ca dupa 1986 s-a mers invariabil pe ideea ca puncte fixe la Nationala sunt jucatorii de baza ai Stelei. Chestie care nu avea foarte mult sens nici macar pe vremea aia, dar dupa 1989 a devenit pur si simplu un sistem mafiot de finantare a unui club.

 3. catenaccio spune:

  eu nu pot intelege convocarea in lotul preliminar a lui andrei ivan.

  • optimvs spune:

   Poate s-au gandit sa acomodeze un jucator tanar si de oarecare perspectiva cu atmosfera de la lot. Dar si in cazul asta trebuiau sa-i explice clar asta, sa se consulte cu clubul (care lupta pentru un loc in cupele europene) si in orice caz sa nu-si bata joc de el chemandu-l de la Craiova ca sa-i spuna ca nu merge in Franta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: