„Neprihănita” Serena Williams vs „dopata” Andreea Răducan

Asa ar arata

Asa ar arata „biletul de voie la dopaj” pentru Serena Williams

Nu vreau să mă bag în conflictul ruso-american pe dopajul din sport, întrucât lucrurile au ajuns la un nivel aberant de ambele părţi (vinovăţie colectivă pentru paralimpicii ruşi, cotrobăială ilegală prin fişele medicale ale atleţilor americani etc). Un singur lucru am de comentat:  mizeria comisă de hackerii ruşi ne-a permis să aflăm (mă refer la cei care se informează de pe BBC, nu de pe hotnews)  că tancul ăla de femeie (sau ce-o fi) care răspunde la numele de Serena Williams a primit acordul agenţiei internaţionale antidoping să folosească antiinflamatoare pe parcursul mai multor ani.

Pentru noi, românii, această informaţie are o semnificaţie aparte: nu cu aşa de mulţi ani în urmă Andreea Răducan a fost deposedată de medalia de aur şi de titlul de campioană olimpică absolută pentru un nenorocit de nurofen, cu toate că doza primită (pe motive medicale clar dovedite)  fusese de o pastilă, iar concentraţia maximă admisă de pseudoefedrină fusese depăşită doar din cauza greutăţii corporale mici a gimnastei.

Nota bene, nu comentez cazul gimnastei americane Simone Biles, care înţeleg că suferă de ADHD  din copilărie şi ia tot de atunci medicamente pentru această boală.  Dar ca o ditamai dihania ca Serena Williams să primească undă verde chiar de la angenţia mondială antidoping să se îndoape cu antiinflamatoare în timpul unor competiţii sportive de anduranţă, cum sunt marile turnee de tenis, mi se pare inacceptabil. Mai ales când ai precedente gen Andreea Răducan.

Cred că doamnele şi domnii de la WADA ar trebui să se hotărască: ori încercăm să avem un sport curat, în care nimeni nu se poate dopa, fie că e susţinut de stat ca ruşii, fie că vine cu scutiri medicale ca americanii, ori transformăm totul într-o comedie penibilă, cum ajunsese K1 pe final, când Overeem „vitamină” etala muşchi cărora parcă le crescuseră alţi muşchi şi spunea tuturor că asta se datorează consumului de carne de cal…

P.S. Bine că în tot acest circ noi românii ne-am făcut mai catolici decât papa şi băteam câmpii despre descalificarea băiatului care a luat medalie la haltere, deşi nimeni nu ne comunicase nimic în acest sens.

 Poate că măcar acum, în mijlocul acestui scandal imens, ar trebui să avem şi noi un acces de demnitate şi să cerem să i se facă în sfârşit dreptate Andreei Răducan…

2 Responses to „Neprihănita” Serena Williams vs „dopata” Andreea Răducan

  1. Baba Vanga spune:

    Prea tare faza, te duci cu hartiuta de la medic si bagi in tine ce vrei, daca esti inscris sub steagul care trebuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: