Samsung opreşte producţia de Molotoave Galaxy Note 7, problema de fond ramâne

 

Note 7 prajit de propria baterie - sursa foto The Guardian

Note 7 prajit de propria baterie – sursa foto The Guardian

 

Conform presei coreene citate de The Guardian, Samsung a decis să oprească producţia de Galaxy Note 7, după ce rechemarea în service a 2.5 milioane de telefoane nu a putut remedia problema care face aceste device-uri să fumege sau chiar să ia foc (la propriu) in urma utilizarii normale.

Ultimul incident, care pare sa fi umplut paharul, a determinat două mari companii americane de telefonie mobilă să retragă Samsung Note 7 din ofertă: telefonul unui pasager al companiei aeriene Southwest Airlines a început să fumege şi să pocnească imediat după ce „fericitul” proprietar se urcase la bord.

Evident, imaginea Samsung a avut grav de suferit, dar coreenii se pot declara fericiţi că incidentul din avion nu a avut consecinţe mult mai grave, cu urmări penale şi economice dintre cele mai neplăcute. Chiar şi aşa însă, imaginea de „compania care produce telefoane care iau foc” se va ţine multă vreme scai de Samsung, mai ales că rivalii nu vor avea de făcut decât eforturi minime pentru a o perpetua la infinit în social media şamd.

În urmă cu 2 ani scriam un review real al Samsung Galaxy S5, care bineînţeles se deosebea ca de la cer la pământ de  „pişcoturile”mizerabile publicate de  fomişti gen Zoso  (www. zoso. ro/reportaj-lansarea-samsung-galaxy-s5/  copiaţi linkul  si apoi eliminaţi spaţiile dintre www  zoso şi ro, întrucât pişcotarul nu primeşte linkuri de la persoane care îi demască impostura) . Arătam încă de pe atunci că produsul Samsung în cauză are grave probleme cu încălzirea bateriei, probleme care mergeau în cazul lui S5 până la umflarea acesteia, urmată firesc de dezlipirea şi deformarea gravă a display-ului.  Nu era greu de anticipat ce se va întâmpla dacă baterii la fel de proaste vor fi montate pe telefoane din ce în ce mai performante, care să le solicite tot mai intens. Dar cumva trendul care cere pocket device-uri cu putere de procesare tot mai mare pare să le fi luat minţile utilizatorilor, făcându-i să renunţe la cele mai elementare măsuri de prevedere. Cum ar fi refuzul de a cumpăra un telefon care frige de nu-l poţi ţine la ureche după 10 minute de utilizare mai intensă.

De fapt, paradoxal vorbind, marele vinovat pentru tot balamucul este idolul hipsterilor de pretutindeni adică firma Apple. Care a avut la un moment dat „geniala” idee de a lansa trendul telefoanelor din care utilizatorul nu poate scoate bateria (cel puţin nu fără surubelniţă, ventuze şi diverse alte scule specializate -înţelegeţi ideea). Logic, găselniţa permitea realizarea unor telefoane mai subţiri, dar avea şi alte avantaje pentru producător, care mergeau însă direct contra intereselor consumatorului: banala baterie nu mai putea fi schimbată de utilizatorul normal decât printr-o vizită în service, iar o mare masă de oameni foarte proşti putea fi dintr-o dată taxată la sânge pentru un „serviciu” pe care până atunci şi-l făcea singur în cateva secunde orice posesor de telefon. Mai mult, schimbarea bateriei cu una de la alt producător se mai putea face doar cu pierderea garanţiei.

Suntem în 2016 dar eu unul nu am avut şi nu intenţionez să deţin telefoane din care bateria nu se poate scoate ţac-pac, desfăcând un capac. La un moment dat m-am jucat vreo cateva zile cu un iphone 6 şi concluzia firească a fost că pentru 2-3mm la grosimea telefonului pur şi simplu este extrem de stupid să devii prizonierul unui sistem care te poate lăsa cu buza umflată când ţi-e lumea mai dragă, ba chiar te poate pune (pe tine sau bunurile tale) în pericol.

Trăim într-o lume liberă dar în care o masă tot mai mare de oameni pare a avea mintea pusă sub sechestru…

2 Responses to Samsung opreşte producţia de Molotoave Galaxy Note 7, problema de fond ramâne

 1. cobol spune:

  Aproape ca nu mai exista site-uri unde sa se faca review-uri pe bune la genul asta de gadgeturi. Ala al tau cu display-ul dezlipit a fost o mare exceptie, de ce nu faci mai des?

  • optimvs spune:

   Crezi ca pune cineva la dispozitie telefoane pentru teste ca sa primeasca pe urma in freza review-uri pe bune?
   Ar trebui investita anual o suma copioasa, pentru ca oricat de bine le-ai vinde pe urma tot pierzi destul de mult la fiecare device.
   Plus ca de la un punct incolo devine plictisitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: