FBI îi aruncă în cap o nouă investigaţie lui Hillary Clinton cu 11 zile înainte de alegeri

Directorul FBI James Comey a trimis azi (28 octombrie)  o scrisoare  Congresului SUA, informându-i în mod public pe membrii  legislativului american cu privire la faptul că instituţia pe care o conduce a descoperit, într-un alt caz, noi mailuri provenite de pe serverul personal folosit de Hillary Clinton:

“I am writing to inform you that the investigative team briefed me on this yesterday, and I agreed that the FBI should take appropriate investigative steps designed to allow investigators to review these emails to determine whether they contain classified information as well as to assess their importance to our investigation.”

Evident, cu 11 zile înainte de alegeri,  un asemenea anunţ poate arunca în aer alegerile din SUA, care păreau practic tranşate în favoarea lui Hillary Clinton. Fără a se lansa cu capul înainte în formularea unor acuzaţii (comunicatul spune practic doar „vom investiga”), şeful FBI a oferit de fapt o ladă gratuită cu muniţie unui Donald Trump ce părea complet lipsit de resursele necesare unui „final push”.

Cum este greu de crezut că taman şeful FBI o fi omul ruşilor, se pune acum întrebarea dacă nu cumva structurile de forţă ale SUA  (servicii şamd) şi-or fi dat seama că Hillary este mult prea belicoasă, că şansele ca o femeile înşelată oribil de soţ în faţa unei ţări întregi să fie mult prea tentată să-i arunce mănuşa unui macho gen Putin samd? Pentru că, în momentul de faţă, relaţiile ruso-americane sunt atât de încordate, încât este foarte posibil ca oamenii sănătoşi la cap din cercurile de putere americane să-şi pună problema dacă nu cumva un bufon gen Trump ar fi de preferat până la urmă?

Ce-o mai fi om mai vedea, dar alegerile din SUA au devenit brusc foarte interesante…

7 Responses to FBI îi aruncă în cap o nouă investigaţie lui Hillary Clinton cu 11 zile înainte de alegeri

 1. cobol spune:

  E ca in cupletul ala al lui Toma Caragiu. Si bursucu’ arunca bomba, ca sa-mi cada mie trompa. Trebuia sa se intample ceva, nu vrea nimeni sa vada cum arata iarna termonucleara.

  • optimvs spune:

   Cam asa ceva, cu precizarea ca treaba e a naibii de serioasa, nu ca in scheciul ala, unde parca era vorba despre un director de intreprindere socialista sau ceva de genul asta.

 2. Baba Vanga spune:

  Se joaca tare dar e posibil sa fie prea tarziu. Nu cred sa termine investigatia in 11 zile iar multi alegatori sunt prea oripilati de Trump ca sa-si schimbe intentia de vot fara ceva foarte concret. Poate cel mult o sa-i faca pe unii fani Sanders sa nu mai voteze deloc, dar nici de-astia prea multi.

  • optimvs spune:

   Chestia e ca americanii sunt mult mai interesati decat noi de povestile astea cu protocoale de securitate, responsabilitatea demnitarilor samd. La noi treaba cu Kovesi si cucuveaua mov n-a tinut capul de afis 3 zile nici la Antena 3, la americani un procuror general care ar fi dat din ancheta la reporteri folosind un mail privat zbura a doua zi.

 3. cenusarul spune:

  e clar ca, fara a formula vreo acuzatie, FBI joaca pentru Trump. Concluziile articolului sunt pertinente. Sa vedem…

  • optimvs spune:

   Mai exista si posibilitatea ca faptele sa fie deja foarte clare, dar instiintarea sa fie facuta vag tocmai pentru a-i da lui Hillary sansa sa castige. Iar directorul FBI sa fie totusi acoperit in eventualitatea ca iese Trump.
   E vorba totusi de mailuri recuperate de la sotul celei mai importante consiliere a lui Hillary, daca sunt chestii clasificate e fapta penala fara discutii.

 4. […] aduce victoria. Profitând desigur şi de faptul că aparatul de stat, prin directorul FBI, i-a dat o nesperată mână de ajutor, readucând în prim plan discuţia despre mailurile lui Clinton exact în momentul în care Trump […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: