Caştigă Trump?

La 4 AM pare deja clar că Trump ia Florida şi Ohio, state cruciale pentru o eventuală victorie. La CNN în studio deja mutrele nu mai sunt aşa de zâmbitoare. Rămâne de văzut cum votează coasta de Vest a SUA, dar dacă lucrurile merg tot aşa e foarte posibil ca Trump să câştige nu numai votul popular (care în SUA nu aduce automat victoria) ci şi alegerile.

Chiar dacă prin vreun miracol câştigă Hillary, morala poveştii rămâne aceeaşi: nu poţi să câştigi alegeri libere cu un candidat tip „moartea pasiunii”, care nu stârneşte nimănui vreo emoţie pozitivă, decât dacă tot aparatul de stat se încolonează cuminte în spatele tău, iar adversarul este şi el destul de modest.  Trump a fost un candidat cu grave probleme de imagine,  pe care un adversar gen Obama îl spulbera fără probleme. Dar a ştiut să-şi tureze la maxim propriul electorat şi să atragă la vot oamenii dezamăgiţi de „sistem”, iar aceştia îi pot aduce victoria. Profitând desigur şi de faptul că aparatul de stat, prin directorul FBI, i-a dat o nesperată mână de ajutor, readucând în prim plan discuţia despre mailurile lui Clinton exact în momentul în care Trump era în corzi.

Cred că dimineaţă ne lămurim care-i treaba, impresia mea la ora asta e că Trump are acum prima şansă.  Iar la ei nu prea vin voturile de la Paris, cum s-a întâmplat la noi în 2009.

P.S. Mă întreb ce speră băsiştii de la Trump de îşi doresc cu disperare, de luni bune, ca acesta să câştige?

2 Responses to Caştigă Trump?

  1. cenusarul spune:

    a castigat Trump!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: