Meanwhile in Mexico

În vreme ce Europa şi Orientul Mijlociu tremură cu gândul la următoarea ţintă a descreieraţilor din ISIS, mexicanii au grijă să se arunce singuri în aer.  Imaginea de mai jos arată ce a mai rămas din principala piaţă de pocnitori şi artificii din Mexico City, după o explozie care mai mult ca sigur că s-a văzut din spaţiu:

 

sursa foto: The Guardian

sursa foto: The Guardian

Rezultatul? Cel puţin 10 morţi şi peste 60 de răniţi, adică un bilanţ similar cu al atentatului din Piaţa de Crăciun din Berlin. Iar pentru ca tabloul să fie complet trebuie menţionat că respectiva piaţă de artificii din Mexico City mai sărise odată în aer în 2005. În concluzie, dacă statul securist instaurat de Băsescu a făcut şi el un lucru bun, ăsta a fost reducerea masivă a comerţului cu pocnitori, petarde şi artificii ilegale, măcar pericolul să se întâmple ceva de genul ăsta şi la noi a scăzut simţitor în ultimii ani.

Oricum, văzând isprava mexicanilor nu pot să nu reiau celebra poveste a teroristului Abdul, venit să organizeze un atentat la Bucureşti (îmi pare rău, chiar nu ştiu sursa, bancul este relativ vechi dar excelent şi de mare actualitate):

„Zalutam cu rezbekt, Jefu.
Aderizat la Romania gu pieze bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat, bendru bonstruit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat zigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine. Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel, noi ajuns la sbital, doctor roman durut la cur, noi luat cur fok. Jefu, gu bomba praf antrax nu putut facut la Romania, cineva furat antrax, deci ingercat plan bomba cu bum-bum…! Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde de tara mia, fara apa la robinet, geamm sparte ca la Beirut, tigle kazut cap cind vind bate.
Urmarit PROTV emiziune explozia camion azotat, facut frica la mine. Astia romani are tupeu nu gluma! Urgent trebuie recrutat, jefu! Bomba cu azotat mare efect aveam…
Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman. Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat, tigara abrinsa, murit soacra, facut chef mare la ei…
Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter. Aicia la Romania , mult cretin!
Zbierat, zguibat la sin, c…t be mine de frica!
Jefu, ma indorg acasa! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: